Vakantie Skopelos

In het noordwesten van de Egeïsche Zee, tegenover de zuidpunt van Pílion, ligt de eilandengroep de Noordelijke Sporaden. Het tweede eiland in de rij is Skopelos.

Dit eiland is vooral bekend en geliefd vanwege de prachtige natuur, de mooie stranden in schilderachtige baaien, het kristalheldere zeewater en de warme gastvrijheid van de bevolking. Door het kleinschalige toerisme hebben de dorpen op het eiland hun traditionele architectuur en karakter weten te behouden, maar bieden de bezoeker tegelijkertijd vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie.

Lees verder

Vakanties op Skopelos

Beleef Skopelos 360 graden

Bezienswaardigheden

Skopelos kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Skopelos

Stranden

Skopelos kent veel stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Skopelos kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
de-dorpen-op-skopelos.jpg

Wandelen

Skopelos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Skopelos

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Skopelos
/bestemmingen/skopelos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/skopelos/interactieve-kaart

Over Skopelos

Skopelos heeft een oppervlakte van 97 km2 en de grootste lengte van noordwest naar zuidoost is slechts 17 kilometer. De meeste bewoners wonen in de hoofdstad Skopelos-stad terwijl de rest verspreid over het eiland en in de dorpen Glóssa met de haven Loutráki en Èlios wonen. De bewoners van het eiland zijn zeer gastvrij en geven veel om hun eiland. Folklore en traditie worden tot op de dag van vandaag in ere gehouden.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord