Vakantie Lesbos Griekenland

Lesbos heeft een bijzondere plaats ingenomen in mijn bestaan. In 1995 ontdekte ik Lesbos, maar toen waren onze gasten er blijkbaar niet helemaal klaar voor. 10 jaar later heb ik de stap opnieuw gezet. Dit keer met een agent die precies wist wat ik bedoelde. Die voelde wat ik wilde geven aan onze klanten.

We zijn er mijns inziens erg in geslaagd een product samen te stellen dat helemaal voldoet aan de filosofie van Ross Holidays. Zo heb ik een aantal huizen kunnen contracteren waar men verblijft als Griek tussen de Grieken. Maar ook een aantal kleinschalige woningen met maximaal vijf units heb ik toegevoegd aan het aanbod. Lesbos is een bijzondere vakantie bestemming en de plaatsen Molivos en Petra kennen beide een authentieke en rustige sfeer. De haven van Molivos is een waar paradijs voor de visliefhebber. En natafelen is hier een lust voor het oog.

Meer informatie over Lesbos

Bezienswaardigheden

Lesbos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Lesbos

Dorpen

Lesbos kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Lesbos

Wandelen

Lesbos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Lesbos

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Lesbos

Excursies

Om uw verblijf op Lesbos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Lesbos
/bestemmingen/lesbos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/lesbos/interactieve-kaart
/bestemmingen/lesbos/geschiedenis
/bestemmingen/lesbos/lokale-gerechten

Zo groot als Lesbos is, zo gevarieerd is het ook. Van uitgestrekte olijfboomgaarden tot ruig begroeide berghellingen, van kalme binnenwateren tot de open zee en van lieflijke dorpen tot mondaine stad. Lesbos heeft het allemaal.

Lesbos behoort tot de oostelijke Egeïsche Eilanden en is na Kreta en Evia, het derde grootste eiland van Griekenland. De totale oppervlakte bedraagt 1.630 km². Het eiland is grillig van vorm en kent twee grote binnenzeeën. De toegangen van beide baaien tot de zee zijn zo nauw dat het haast meren lijken te zijn. De grootste bevindt zich aan de zuidwestkant van het eiland en is bekend onder de naam Baai van Kaloní met in de kop van de baai het gelijknamige dorp. Het zeegebied van deze baai is zeer rijk aan diverse soorten vis. In het bijzonder de sardine is een veel gevangen lekkernij en vooral Skala Kaloní is hierom vermaard. Er zijn in deze baai maar liefst 252 verschillende soorten vogels geteld, waaronder purperreigers, witte ooievaars en roze flamingo’s.

De kleinere baai bevindt zich in het zuiden van het eiland. Dit is de Baai van Géra. Ook deze baai kent een fraaie flora en fauna. Tevens bevindt zich aan de oostkust van de baai een van de vele warmwaterbronnen van Lesbos. Het water komt uit de diepte van de aarde hier aan de oppervlakte. Op een diepte van 2500 meter ontspringt het en kent een voortdurende stroming. Het water heeft een constante temperatuur van 39,5 ºC, is helder van kleur, reukloos en bevat hoge concentraties van geneeskrachtige mineralen. Ook op andere plaatsen op het eiland komen deze bronnen aan de oppervlakte. Al deze bronnen kennen hun eigen karakteristieken met betrekking tot samenstelling en temperatuur.

Het eiland is relatief laag maar kent wel een glooiend oppervlak. Het telt drie toppen die geen van allen de 1000 meter overschrijden. Het westelijk deel is vulkanisch en daardoor kaal en kent weinig begroeiing. Het overige deel van het eiland daarentegen is rijkelijk bedekt met diverse soorten bomen en vruchtbare vlaktes. Een belangrijke bron van inkomsten vormt de productie van ouzo, die van oudsher zijn oorsprong op Lesbos heeft.

Lesbos is het thuiseiland van verschillende Griekse bekendheden. Zo is het het geboorte-eiland van de dichteres Sappho. Deze dichteres waagde het als eerste in de geschiedenis zich te uiten over de vrouwenliefde. Lesbos is een bekend toevluchtsoord voor vele dichters, schrijvers en kunstenaars.

Een tocht door de geschiedenis

De oudste tekenen van leven dateren uit plusminus 5000 v.Chr. De mythologie verhaalt rijkelijk over dit eiland. Het eiland zou bewoond zijn geweest door Macaros, de zoon van de god Ilios (zon). Deze had vijf dochters en vier zonen, die later hun namen gaven aan diverse steden op het eiland. Een van de dochters, Mýthymna, zou verliefd geraakt zijn en trouwde met haar held Lesvos van Thessalía, zoon van Lapithós, de beschermgod van het eiland. Een andere uitleg is dat Macarós het eiland Lesvi genoemd zou hebben. Dit betekent groen. Lesvi zou in de loop der jaren verbasterd zijn naar Lesvos, Lesbos. Het eiland wordt door de Grieken zelf voornamelijk Mytilíni genoemd, naar de gelijknamige hoofdstad.

Thérmi

Een van de bekendste beschavingen uit het verleden is die van de stad Thérmi. Naar verluid was het een bloeiende gemeenschap van 2800 tot 2400 v.Chr. De bewoners waren vermoedelijk zeelieden en vissers die de ontwikkeling en de handel hierin goed tot rijkom om wisten te zetten. Rond 1200 v.Chr. werd Thérmi verwoest door een grote brand en sindsdien is de stad verlaten.

Beleef Lesbos 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten