Vakantie Antiparos Griekenland

Antiparos ligt naast het meer bekende Paros, op nog geen tien minuten varen, via het smalle en ondiepe kanaal tussen de twee eilanden. Op het oog lijkt het of de afstand te voet af te leggen is, echter is dit puur illusie. Ondanks de korte afstand van het meer bekende Paros, is Antiparos rustiger en minder bezocht dan zijn grote broer. De naam Antiparos is ontstaan vanwege de ligging ten opzichte van Paros. Anti in het Grieks betekent naast of tegen. Antiparos is letterlijk naast of tegen Paros gelegen. Het 35 km² is genieten op iedere vierkante kilometer; het lieflijke Chora, de grotten en de prachtige stranden.

Meer informatie over Antiparos

Bezienswaardigheden

Bekijk

Dorpen

Bekijk

Combinaties

Bekijk
/bestemmingen/antiparos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/antiparos/interactieve-kaart
/bestemmingen/antiparos/geschiedenis
/bestemmingen/antiparos/lokale-gerechten

Antiparos is een van de Cycladen Eilanden en centraal gelegen in deze eilandengroep. Het is bereikbaar via het ernaast gelegen eiland Paros. Antiparos telt slechts 35 km² aan oppervlakte en iedere kilometer is er een van achterover leunen en genieten van alles wat het dagelijkse leven op dit kleine eiland bijzonder maakt. Hier wordt het leven in de puurste zin van het woord, tot kunst verheven.

Waarom Antiparos?

Antiparos is de perfecte plaats om te genieten. Er is weinig meer te doen dan opgaan in het zo eenvoudig geheel van Griekse eenvoud met alles wat daarbij hoort. Dit alles in een hagelwitte omgeving waar terrasjes naar u lonken om er neer te strijken. Onder het genot van een Griekse koffie, of zoals de Grieken een hele middag kunnen slurpen van hun koude frappé, het leven aan u voorbij laten gaan, in de positieve betekenis van het woord. Daal af in de grot en verwonder u over wat de natuur voor elkaar heeft gekregen in die dieptes en neem een duik in het heldere, blauwe water. Meer is er niet nodig om even uit de chaos van alledag te ontsnappen.

Een groet van Stefanos Stefanou

Deel met vrienden of reisgenoten