Vakantie Pilion Griekenland

'Het zomerverblijf van de twaalf Griekse goden.' Maar er zijn veel meer Grieken die geen god zijn en toch naar deze goddelijke bestemming gaan. Als je in Griekenland geboren bent, ken je één naam als vakantie bestemming: Pílion.

Weekenden, korte vakanties, skivakanties in de winter, Pilion is enorm populair onder de Grieken van Athene, Thessaloniki en de noordelijk gelegen steden. Tot onze grote verbazing zagen wij dat Pilion helemaal onbekend was in Nederland. Toch vonden we dat dit gebied, waar de bergen en de zee in harmonie met elkaar getrouwd zijn, niet mocht ontbreken op de Nederlandse markt. Pilion is kleinschalig, niet druk en het is een uitstekende bestemming om te wandelen.

Meer informatie over Pilion

Themavakanties Pilion

Over Pilion

Bezienswaardigheden

Pilion kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden in Pilion

Dorpen

Pilion kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen in Pilion

Wandelen

Pilion leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen in Pilion

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Pilion

Excursies

Om uw verblijf in Pilion nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies vanaf Pilion
/bestemmingen/pilion/fotos-van-gasten
/bestemmingen/pilion/interactieve-kaart
/bestemmingen/pilion/geschiedenis
/bestemmingen/pilion/lokale-gerechten

Pilion is volgens de legende het zomerverblijf van de twaalf goden van Olympos. En wij kunnen hen enkel groot gelijk geven in hun keuze. We zouden bijna zeggen dat diegene die vakantie in Pilion viert zich als een ‘God in Griekenland’ voelt.

Een Griekse bezoeker van Pilion schreef:
“Ik ben wel op meer prachtige plaatsen geweest, maar nooit eerder en nergens anders onderging ik de unieke samenhang van zo veel groen en blauw met de wildheid van de natuur en de eindeloosheid van de zee. Ik doe mijn ogen dicht, het ruisen van de eeuwige branding glijdt over mij heen, de geur van het zand neemt bezit van mij. Ik voel, ik voel…, ja wat voel ik? En welke van mijn zintuigen komen niet in vervoering bij wat ik hier waarneem? Ik moet teruggaan naar Volos. Daar zal mijn reis beginnen door Pílion. Ik wil ronddolen door dat land van de Centauren. Vanaf Makrinitsa ga ik neerkijken op de talloze twinkelende lichtjes die de contouren van de Pagasitische Golf aangeven. Ik zal boven mij, aan de hemel, het nog veel talrijkere aantal flonkerende lichten zien. Ik weet hoe moeilijk het zal zijn, mijn ogen los te rukken om te gaan slapen.”

Landschap van Pilion


Het gebied is vernoemd naar de berg Pilio waarvan de hoogste top 1618 meter is. We treffen deze berg in het noorden van dit schiereiland aan. Veel Grieken associëren het gebied met deze berg. Begrijpelijk, want vooral in de winter brengen zij hier een vrij weekend door. Maar Pilion is veel meer dan de berg. Een van de grote aantrekkelijkheden van Pilion is, dat er zoveel variatie in natuur en dorpen is, dat de bezoeker steeds weer verrast wordt door een geheel ander beeld en bijbehorende sfeer. Voor de wandelaar is het gebied ideaal met een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Hierdoor kunnen de bezoekers onbekende, verborgen plekjes ontdekken.

Pilion is een bij Nederlanders vrij onbekend gebied. In tegenstelling tot de Grieken, die hier graag hun vakantie doorbrengen. Het beeld van het noorden wordt overheerst door het grote gebergte Pilio met uitlopers richting het zuiden. Gedurende de wintermaanden ligt er sneeuw op de bergen en het gehele jaar door stromen klaterende watervallen over de hellingen naar beneden. In hartje zomer is het overheersend groen en koeler dan aan de kust. De dorpen op en rondom de berg passen hier zo goed in het landschap dat het lijkt of ze er samen met de vele bomen, geplant zijn. De bijzondere architectuur van de huizen maken van deze dorpen kleine musea.

Beleef Pilion 360 graden

Ook leuk om te lezen

Bekijk meer vakantiesLees meer in het Kafenion

Deel met vrienden of reisgenoten