Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Kea
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Kea

Steeds op zoek naar nieuwe bestemmingen, stuitten we op Kéa. Dit eiland is een van de onbekende eilanden van de Cycladen. Hierdoor niet minder geliefd dan de meer bekende Cycladen, echter wel een stuk minder druk bezocht.

Vooral Atheners brengen hier graag een weekend of in de zomermaanden hun vakantie door. Het heeft hierdoor het authentieke karakter weten te bewaren. Daarom past het zo goed in het aanbod van Ross Holidays. Wij waren direct verkocht tijdens onze bezoeken aan Kéa. Kéa is een bestemming voor gevorderde Griekenlandgangers. Het is door het grote toerisme nog niet ontdekt en daarom vol verrassingen. Met name wandelaars kunnen hun hart hier ophalen. Anders dan op groene bestemmingen zoals in ons aanbod opgenomen, zijn het hier de rotsachtige hellingen die de paden dragen. In het voorjaar laten de bloemen zich overigens ook op Kéa ruimschoots zien en overheersen hun kleuren de rotsachtige bodem.

Vakanties op Kea

5 gevonden vakanties

Beleef Kea 360 graden

Bezienswaardigheden

Kea kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Kea kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Kea kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
/bestemmingen/Kea/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Kea/interactieve-kaart

Over Kea

De onbekende Cycladen worden ze wel genoemd. En daarmee is ook alles gezegd. Minder bekend dan de drukker bezochte eilanden van deze groep, maar zeker zo interessant. Kéa is er hier een van. Het is een walhalla voor wandelaars en het is niet ongebruikelijk om iets voor elkaar te krijgen bij de lokale bevolking door middel van een gesprek met handen en voeten. Authentiek Griekenland bestaat nog steeds.

Geschiedenis

De geschiedenis van Kea


Een reis door de tijd

Volgens oude mythen leefden op Kéa de Nymphen. Kéa had destijds nog een ander uiterlijk dan we tegenwoordig kennen. Het was rijk aan bronnen en bossen en in de Griekse mythologie stond het eiland ook bekend onder de naam Hydroussa.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord