Vakantie Kea Griekenland

Steeds op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, stuitten we op Kéa. Dit eiland is een van de onbekende eilanden van de Cycladen. Hierdoor niet minder geliefd dan de meer bekende Cycladen, echter wel een stuk minder druk bezocht.

Vooral Atheners brengen hier graag een weekend of in de zomermaanden hun vakantie door. Het heeft hierdoor het authentieke karakter weten te bewaren. Daarom past het zo goed in het aanbod van Ross Holidays. Wij waren direct verkocht tijdens onze bezoeken aan kleinschalig Kéa. Kéa is een bestemming voor gevorderde Griekenlandgangers. Het is door het grote toerisme nog niet ontdekt en daarom vol verrassingen. Met name wandelaars kunnen hun hart hier ophalen. Anders dan op groene bestemmingen zoals in ons aanbod opgenomen, zijn het hier de rotsachtige hellingen die de paden dragen. In het voorjaar laten de bloemen zich overigens ook op Kéa ruimschoots zien en overheersen hun kleuren de rotsachtige bodem.

Meer informatie over Kea

Bezienswaardigheden

Kea kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Kea

Dorpen

Kea kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Kea

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Kea
/bestemmingen/kea/fotos-van-gasten
/bestemmingen/kea/interactieve-kaart
/bestemmingen/kea/geschiedenis
/bestemmingen/kea/lokale-gerechten

De onbekende Cycladen worden ze wel genoemd. En daarmee is ook alles gezegd. Minder bekend dan de drukker bezochte eilanden van deze groep, maar zeker zo interessant. Kéa is er hier een van. Het is een walhalla voor wandelaars en het is niet ongebruikelijk om iets voor elkaar te krijgen bij de lokale bevolking door middel van een gesprek met handen en voeten. Authentiek Griekenland bestaat nog steeds.

Vanuit de haven van Lávrion is Kéa, dat overigens door de Grieken Tzía wordt genoemd, het eerste bewoonde eiland dat per ferry bereikt wordt. De oppervlakte telt slechts 130 km² en de hoogste top Profítis Ilías meet 568 meter. Hiermee is het toch nog een van de grotere eilanden van de Cycladen. Hoge begroeiing vindt u hier niet, maar kaal is het eiland niet te noemen. De kust is rotsachtig en voorzien van vele inhammen met fraaie stranden. Het binnenland kent als uitzondering voor de Cycladen een redelijke rijke boomgroei. Dikke eikenbossen zijn onder andere te vinden in de omgeving van Helliniká. Ook fruit- en amandelbomen worden op het eiland veelvuldig gecultiveerd. Struiken en bloemen bedekken de hellingen van de berg. Een grote variatie van kruiden en planten hebben hun groeigebied op Kéa gevonden. Wat Kéa nog meer bijzonder maakt, is het netwerk van wandelpaden. Hierdoor is het mogelijk om op plekken te komen, waar slechts andere wandelaars uw tegenliggers zullen zijn. Auto’s komen hier namelijk niet.

De hoofdstad is Ioulída en is centraal op het eiland gelegen. Het is tevens een van de weinige dorpen op het eiland. Langs de kustlijn hebben zich her en der wat dorpen ontwikkeld waardoor het ook daar goed toeven is. De meeste van deze plaatsen bevinden zich aan de noordzijde van het eiland waar tevens de haven van Koríssia gelegen is. Deze haven ontvangt de bezoekers aan het eiland die van Kéa komen genieten. Het zijn vooral nieuwe dorpen met enkele tavernes en winkeltjes, maar vooral de strook langs het water waarop bedjes en parasols staan, zijn de trekpleister. De gehele kust is bezaaid met mooie stranden, groot en klein, met of juist zonder faciliteiten, maar altijd de helderblauwe zee als gemene deler. Zo is er voor iedere wens een strand te vinden.

Vooral in het noordwestelijk deel zijn enkele gezellige badplaatsen ontstaan zoals Otziás, Vourkári en Koríssia. Ondanks dat ze relatief nieuw zijn, kennen ze een authentieke gezelligheid. Veelal langgerekt strekt het dorp zich uit langs de kust en biedt het de mogelijkheid voor een zo typisch Griekse volta. Het flaneren langs de terrassen om te kijken naar en vooral ook gezien te worden. De Atheners vinden Kéa het ultieme eiland voor een fijne tijd. En bovendien slechts met een korte bootverbinding te bereiken.

Beleef Kea 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten