Vakantie Milos Griekenland

Tijdens mijn ontdekkingstocht naar de onbekende Cycladen, kon een bezoek aan Milos niet ontbreken. Van de onbekende Cycladen is Milos het meestbesproken eiland. Na een eerste bezoek snapte ik wel waarom.

Ik nodig u graag uit om kennis te maken met Milos. Als u een tocht maakt over het eiland springt de kustlijn direct in het oog. Ik geef u de tip om een tocht per boot te maken, want pas dan ziet u de indrukwekkende rotspartijen en grotten die de kustlijn vormen. Gaat u met de auto over het eiland, dan zult u ontdekken dat deze indrukwekkende kustlijn bezaaid is met langgerekte stranden en steeds met een azuurblauwe zee die fel afsteekt tegen de kleur van het lichte zand. De gezelligheid vindt u in de dorpen langs de kades, bij de tavernes met smakelijke gerechten. Het binnenland kent enkele traditionele dorpen, bijvoorbeeld Plaka.

Meer informatie over Milos

Bezienswaardigheden

Milos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
milos13.jpg

Dorpen

Als u vanaf bovenaf naar zou Milos kijken, ziet u dat de vorm wel wat op een hoefijzer lijkt. Een diepe baai deelt het eiland bijna in tweeën. De meeste dorpen liggen op de rechterhelft van Milos, terwijl de linkerkant van het eiland gedomineerd wordt door het lavalandschap.

Bekijk
20170919_122926.jpg

Wandelen

Milos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Milos

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Tinos

Op Milos worden wij vertegenwoordigd door ons agentschap Small Islands in Adamas. In samenwerking met hen, kunt u bij hen een excursie boeken. Uiteraard kunt u zelf op pad gaan en het eiland gaan ontdekken. We beschrijven het al in onze informatie, om een goede indruk te krijgen van de indrukwekkende kustlijn is een boottocht echt de ideale manier om dit te doen.

Bekijk
/bestemmingen/milos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/milos/interactieve-kaart
/bestemmingen/milos/geschiedenis
/bestemmingen/milos/lokale-gerechten

Een kust vol witgele zandstranden en afgelegen kiezelbaaien, knusse havendorpjes waar het een avontuur is om door de straatjes te wandelen, en de oude stad van Klima, waar in 1820 het bekende beeld van de ‘Venus van Milo’ werd gevonden. Dit is maar een greep uit het rijke landschap van het eiland Milos. Langs de kust liggen de traditionele vissershuisjes met opvallend felgekleurde deuren.

Ligging van Milos


De ligging van Milos zorgde vroeger voor een bloeiende economie. Schepen voeren tussen het vasteland en Kreta langs Milos en maakten er een tussenstop. Haar vorm lijkt een beetje op een hoefijzer, in het midden bijna helemaal door midden gespleten door de zee. Het merendeel van de dorpen ligt op de oostelijke helft van het eiland. In de diepe inham vindt u de belangrijkste haven en het bekendste stadje van het eiland: Adamas.

Landschap van Milos


Milos is een vulkanisch eiland. De roerige ontstaansgeschiedenis met uitbarstingen van de vulkaan als oorzaak, heeft het eiland beloond met een divers landschap. Op sommige plekken lijkt het net alsof er een kunstenaar aan het werk is geweest: vreemde rotsformaties en door mineralen gekleurde stenen bij de stranden, van bordeauxrood tot lichtgeel. Deze mineralen, bijvoorbeeld zwavel- en ijzererts, droegen bij aan de economie. U zult dan ook een paar oude mijnen tegenkomen op het eiland. Op veel plekken werd het zwarte lavaglas obsidiaan uit de rotsen gehaald. Dit diepzwarte, glanzende steen gebruikten de bewoners al in de prehistorie voor het maken van wapens en allerlei decoratieve objecten. Hoewel de mijnen tegenwoordig niet meer zo’n grote rol spelen in de economie van Milos, kunt u er wel nog een aantal bezoeken. Bijvoorbeeld de zwavelmijnen van Paliorema in het zuidoosten van het eiland, omringd door rotsachtige heuvels. In het Mining Museum in Adamas komt u meer te weten over de mijnen op Milos.

Milos leent zich goed om te voet te verkennen, want het heeft van oudsher een netwerk aan wandelpaden. Deze paden voeren u langs vulkanische rotsformaties, archeologische vindplaatsen, traditionele kerkjes en oude mijnen. In het westen ligt het waterrijke gebied Achivadolimni met een aantal zeldzame diersoorten. En als u richting de kust loopt, kunt u zomaar uitkomen bij een vredig strandje.

Deel met vrienden of reisgenoten