Vakantie Kythnos Griekenland

Een van de andere onbekende Cycladen is het eiland Kythnos. Zonder faam, maar zo ontzettend mooi dat het haast onwerkelijk is. Slechts 100 km² oppervlakte en toch zo bijzonder. De kustlijn doet je smelten, zo’n lust voor het oog. Prachtige dorpen in de zo typisch voor de Cycladen architectuur gebouwd; kronkelende smalle straten tegen de kale hellingen, voorzien van de witte huisjes met blauwe luiken.

Het eiland Kythnos ligt tussen Kéa en Sérifos in geklemd en is vanwege de afstand tot het vasteland een populaire vakantiebestemming van de Atheners. In slechts enkele uren varen is de afstand overbrugd. De vorm van het eiland is volgens de bewoners een vogel met opgeslagen vleugels. Als we goed kijken, ontdekken we dit ook.

Meer informatie over Kythnos

Bezienswaardigheden

Het is vooral de eenvoud die Kythnos zo bijzonder maken. Onderneem de tocht naar het klooster en de prachtige stranden spelen als een film langs uw ogen.

Bekijk
kanala_158.jpg

Dorpen

Het eiland Kythnos kent diverse authentieke dorpen. Van buitenaf lijkt het slechts een aantal huizen bij elkaar, maar bij een bezoek krijgt u een heel ander beeld. De karakteristieke huizen vormen een pittoresk geheel waar de gastvrije bevolking hun dagelijkse leven leidt.

Bekijk
Dorpen op Kea

Autorondreis

Kythnos heeft geen eigen luchthaven dus maken wij voor de vakanties naar dit eiland gebruik van de luchthaven van Athene. Het is een ideale gelegenheid om een autorondreis te maken over het vasteland en kennis te maken met de bakermat van de Griekse geschiedenis.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

Op de Cycladen lijkt het eiland hoppen te zijn uitgevonden. De goede verbindingen tussen de eilanden bieden bezoekers de mogelijkheid om verschillende eilanden te combineren en zo de diverse sferen binnen een vakantie aan elkaar te koppelen.

Bekijk
Combinaties met Kea
/bestemmingen/kythnos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/kythnos/interactieve-kaart
/bestemmingen/kythnos/geschiedenis
/bestemmingen/kythnos/lokale-gerechten

Ondanks de geringe afstand tot het vasteland is Kythnos een onontdekt paradijs. De veelzijdige stranden, goudrode zonsdondergangen, heerlijk ruikende bloementuinen, krijtwitte kerkjes, traditionele huizen, schilderachtige straten, unieke windmolens, een rijke geschiedenis, archeologische ontdekkingen, thermale baden en een gastvrije bevolking zijn een reden om naar Kythnos af te reizen.

Het eiland is heuvelachtig en de hoogte top bereikt een hoogte van 336 meter, de Profitis Ilias. De hellingen zijn rotsachtig en de begroeiing is niet heel rijkelijk. Toch is er sprake van vegetatie zoals olijfbomen, vijgenbomen, amandelbomen, enkele fruitbomen en lage struikbegroeien. Het pijnbomenbos in de buurt van het klooster van Kanála vormt hierop een uitzondering. Toch weten de bewoners prachtige lokale producten te verbouwen. Het eerste dat de bezoeker opvalt, is de eenvoud. De unieke bouwstijl die de Cycladen Eilanden kenmerkt zet zich ook op Kythnos voort. Het karakteristieke wit samen met het traditionele blauw steekt prachtig af bij de kleurrijke bloemen die de huizen en straten versieren.

Kythnos heeft fraaie dorpen waarvan Chóra is de hoofdstad en tevens het mooist van allemaal. De dorpen in het algemeen kennen een traditionele architectuur en dat maakt de aanblik nog mooier. Het wit van de huizen tegen het bruin van de hellingen, in fel contrast met het helderblauwe water. De sfeer in de dorpen is gemoedelijk en tavernes met terrassen zijn goed vertegenwoordigd. Aankomst is in Mérichas, de havenplaats van het eiland. Dit is een gezellig dorp waar een goede balans is gevonden tussen traditie en comfort. Een levendige haven met wat verderop het strand waaraan zich diverse tavernes hebben gevestigd, omringd door het dorp dat tegen de hellingen is gebouwd. De zonsondergang is hier een belevenis, genietend aan een van de tafels aan het water.


Deel met vrienden of reisgenoten