Vakantie Folegandros Griekenland

Wat? Welk eiland? Folegandros! Een van de minder bekende eilanden van de Cycladen. En eerlijk gezegd willen we dit ook zo houden! Het eiland is alleen per boot bereikbaar en dat is ook de reden waarom het nog zo onbedorven is. Toch weten vooral in de zomermaanden bezoekers het eiland wel te vinden.

Slechts drie dorpen rijk en omzoomd door schitterende stranden, waarvan er maar een paar per auto te bereiken zijn. De rest vraagt altijd een wandeling om er te komen. Paradijselijk verscholen tussen de rotsen en een beloning voor de geleverde prestatie en het oog. Als u op zoek bent naar de typische sfeer van de Cycladen dan bent u op Folegandros aan het juiste adres.

Meer informatie over Folegandros

Dorpen

Er zijn slechts drie dorpen op Folegandros, netjes op een rijtje over het eiland, op een heuvelrug. Het laatste dorp is Ano Meria en is het meest landelijk en niet aangetaste dorp van het eiland. Hier wonen vooral de boeren van het eiland.

Bekijk

Folegandros kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Wandelen

Combinaties

Eiland hoppen lijkt op de Cycladen te zijn ontstaan. Veel kleinere eilanden bij elkaar die door goede bootverbindingen makkelijk te combineren zijn. Denkt u hierbij aan een combinatie van eilanden, maar ook het vasteland valt onder de mogelijkheden.

Bekijk
/bestemmingen/folegandros/fotos-van-gasten
/bestemmingen/folegandros/interactieve-kaart
/bestemmingen/folegandros/geschiedenis
/bestemmingen/folegandros/lokale-gerechten

Folegandros is een van de meest zuidelijk gelegen eilanden van de Cycladen, en bevindt zich tussen Milos en Ios en ten noordwesten van Santorini. Hiermee is het in goed gezelschap. Het langgerekte eiland heeft een oppervlakte van nog geen 35 km² en telt slechts drie dorpen, die op een rijtje op het eiland liggen. De boot komt aan in Karavostasis waar u meteen de gemoedelijke sfeer in de haven proeft. Lokale tavernes met een vriendelijke bevolking heten u welkom op het eiland. De hoofdstad Chora ligt in het midden, opgevolgd door het landelijke Ano Meria. Er is slechts een weg op het eiland en die rijdt u richting Ano Meria of richting Karavostasis. Daar moet u het mee doen. Maar gelooft u ons, het eiland verveelt u geen moment. Er is zelfs een bus die de dorpen met elkaar verbindt.

Folegandros, typisch Cycladen


Het eiland heeft de typische karakteristieken van de Cycladen; rotsachtig en weinig vegetatie. Het hoogste punt van het eiland bereikt de 455 meter. Folegandros is omgeven door een helderblauwe zee en de stranden zijn er paradijselijk. Voor het bereik van de meeste moet wel eerst wat werk worden geleverd. Er zijn diverse paden die goed zijn gemarkeerd om deze stranden te bereiken. Slechts het strand bij Karavostasi is met de auto makkelijk toegankelijk. Geen zin in een wandeling? Dan kunt u een boottocht boeken en de stranden via zee bereiken.

Gezelligheid in Chora, Folegandros


Aan gezelligheid geen gebrek. Vooral in Chora heerst de eilandsfeer ten voeten uit. Een ruime keuze aan tavernes geeft de vakantieganger een rijk scala aan gerechten. Het oude centrum van Chora is een bezienswaardigheid op zich. In de smalle straten met de witte huisjes heerst de dorpse sfeer van ooit. De kerk bovenop de top is een klim wel waard. De tocht via de trap biedt u voortdurend een schitterende blik op zowel Chora als de omgeving.

Deel met vrienden of reisgenoten