Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
West-Kreta
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie West-Kreta

De must voor Griekenland liefhebbers. Toeristisch maar toch ook rustig. Met een woest berglandschap en lieflijke stranden. Enorm veel cultuur en natuur.

Het langgerekte eiland kent letterlijk uitersten. De prachtige Venetiaanse binnenstad van Chaniá, de mooie zandstranden, de indrukwekkende Witte Bergen en het Caribisch aandoende Elafoníssi hebben mij ervan overtuigd dat dit deel van Kreta onze klanten het meest zou aanspreken. Het is begrijpelijk dat geen plek in Griekenland zoveel bezoekers trekt als Kreta. Het is immers het grootste eiland; net zo lang, maar smaller dan Nederland. Bovendien biedt Kreta veel interessante en culturele bezienswaardigheden. Het eiland is opgedeeld in 4 provincies: Chaniá, Rèthymnon, Heráklion en Lasíthi. Men zegt van Kreta weleens dat het één groot museum is en daar is niets aan gelogen. Het kent een rijke historie en bewijzen hiervan zijn er nog ruimschoots te vinden. In Knossós vindt u bijvoorbeeld het indrukwekkende paleis van Mínos dat zo’n 4000 jaar oud is. Ross Holidays heeft vakantiewoningen in de provincie Chaniá. Simpelweg omdat juist deze provincie, gelegen in West-Kreta, het mooiste is en tot onze verbazing minder toeristen trekt dan andere delen van het eiland.

Vakanties op West-Kreta

12 gevonden vakanties
12
>>>

Beleef West-Kreta 360 graden

Bezienswaardigheden

West-Kreta kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Dorpen

West-Kreta kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

West-Kreta leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk

Excursies

Om uw verblijf op West-Kreta nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
/bestemmingen/West-Kreta/fotos-van-gasten
/bestemmingen/West-Kreta/interactieve-kaart

Over West-Kreta

Hemelsbreed gemeten is Kreta tweehonderdenzestig kilometer lang, terwijl de breedte varieert van dertien tot vijftig kilometer. Het eiland is opgedeeld van west naar oost in vier provincies: Chaniá, Réthymnon, Heráklion en Lasíthi. Het merendeel van de inwoners van Kreta woont in de hoofdstad Heráklion.

Geschiedenis

De geschiedenis van West-Kreta

In het Grieks heet het eiland Kríti. Het is begrijpelijk dat geen plek in Griekenland zoveel bezoekers trekt als Kreta. Het is immers verreweg het grootste eiland; net zo lang, maar smaller dan Nederland. Bovendien biedt Kreta veel interessante en culturele bezienswaardigheden. Door de rijke geschiedenis van dit eiland en de talrijke overblijfselen hiervan, zegt men wel eens dat Kreta één groot museum is.

Lokale gerechten

De citrusvruchten van Kreta

De provincie Chaniá staat bekend vanwege de sappige citrusvruchten die men hier verbouwd. De sinaasappels, mandarijnen en citroenen van dit deel van Kreta zijn sappig en zoet van smaak. Het gebrek aan wind en de hoeveelheid zon brengen de lekkerste vruchten aan de bomen. De bloesem geurt sterk en zoet en hangt als een zweem in de lucht. Bijen zoemen om de bomen en verzamelen de nectar uit de grote hoeveelheid bloemen die de bomen dragen. Vervolgens hangen de oranje en geel gekleurde vruchten talrijk in de boom. Volgens de Griekse mythogie offerde Gea, de godin van de aarde, citrusvruchten voor het huwelijk van haar vader Zeus met de godin Hera.

De Kretenzers zijn gek op fruit. Volgens onderzoek consumeren zij zesmaal meer fruit dan de bewoners van andere mediterrane landen. Na een maaltijd in een taverne krijgt u met regelmaat een bordje met fruit van het seizoen gepresenteerd. En in geen kafeníon of bar ontbreekt de mogelijkheid om een glas verse sap te bestellen. Langs de wegen staan diverse stalletjes met fruit en ook uit de laadbak van een auto worden de vruchten aan de man gebracht. U heeft hier zeker waar voor uw geld.

De bomen hebben zich totaal aangepast aan de omgeving en produceren smakelijke vruchten, zonder behoefte of noodzaak aan chemische meststoffen. Dit geldt overigens tevens voor de olijven en druiven die hier geteeld worden. Ook deze kennen een specifieke smaak, karakteristiek voor de streek.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord