Vakantie West-Kreta Griekenland

West-Kreta is een must voor Griekenlandliefhebbers, toeristisch maar toch ook rustig. Met een woest berglandschap, lieflijke stranden en daarnaast enorm veel cultuur en natuur. West-Kreta is een typische kleinschalige Ross Holidays vakantiebestemming.

Het langgerekte eiland kent letterlijk uitersten. De prachtige Venetiaanse binnenstad van Chania, de mooie zandstranden, de indrukwekkende Witte Bergen en het Caribisch aandoende Elafonissi hebben mij ervan overtuigd dat dit deel van Kreta onze klanten het meest zou aanspreken. Het is begrijpelijk dat geen plek in Griekenland zoveel bezoekers trekt als Kreta. Het is immers het grootste eiland; net zo lang, maar smaller dan Nederland. Bovendien biedt Kreta veel interessante en culturele bezienswaardigheden. Het eiland is opgedeeld in 4 provincies: Chania, Rethymnon, Heraklion en Lasithi. Men zegt van Kreta weleens dat het één groot museum is en daar is niets aan gelogen. Het kent een rijke historie en bewijzen hiervan zijn er nog ruimschoots te vinden. In Knossos vindt u bijvoorbeeld het indrukwekkende paleis van Minos dat zo’n 4000 jaar oud is. Ross Holidays heeft vakantiewoningen in de provincie Chania. Simpelweg omdat juist deze provincie, gelegen in West-Kreta, het mooiste is en tot onze verbazing minder toeristen trekt dan andere delen van het eiland.

Meer informatie over West-Kreta

Themavakanties West-Kreta

Over West-Kreta

Bezienswaardigheden

West-Kreta kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op West-Kreta

Dorpen

West-Kreta kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op West-Kreta

Wandelen

West-Kreta leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen op West-Kreta

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op West-Kreta

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met West-Kreta

Excursies

Om uw verblijf op West-Kreta nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op West-Kreta
/bestemmingen/west-kreta/fotos-van-gasten
/bestemmingen/west-kreta/interactieve-kaart
/bestemmingen/west-kreta/geschiedenis
/bestemmingen/west-kreta/lokale-gerechten

Hemelsbreed gemeten is Kreta tweehonderdenzestig kilometer lang, terwijl de breedte varieert van dertien tot vijftig kilometer. Het eiland is opgedeeld van west naar oost in vier provincies: Chania, Rethymnon, Heraklion en Lasithi.

Het landschap van West-Kreta


Het merendeel van de inwoners van Kreta woont in de hoofdstad Heraklion. De tweede stad en tevens mooiste, is Chania-stad, gelegen aan de noordwest kust van Kreta. De noordkust is heuvelachtig en heeft mooie zandstranden en diverse baaien. De zuidkust is grilliger; hoge bergen pieken hier en daar scherp de lucht in. In de bergen zijn veel grotten, diepe ravijnen en spectaculaire kloven.

De bergketens van Kreta


Globaal gezien zijn de bergen van west naar oost op te delen in vier bergketens. De hoogste daarvan liggen op West-Kreta. Dat zijn de Lefka Ori, letterlijk witte bergen, en de Idi-bergen of de Psiloritis. Diverse toppen daarvan reiken tot ver boven de 2000 meter en blijven in het voorjaar lang met sneeuw bedekt. Maar niet daarom heten ze witte bergen. Deze naam hebben ze te danken aan het lichte gesteente waaruit ze zijn opgebouwd. De naam Kreta is verwant aan het woord krijt.

De bergen beschikken over vele, indrukwekkende kloven. De begroeiing ervan is veelal uniek. Sommige van deze kloven zijn toegankelijk. Er worden excursies aangeboden die een interessante tocht door deze kloven, onder begeleiding van een ervaren gids, mogelijk maken.

Flora en fauna van West-Kreta


De bloeiperiodes van de vele bloemen zijn in Griekenland, ook op Kreta, verdeeld over alle jaargetijden. In het voorjaar breken de kleuren los. In het bos, op de berghellingen en langs de wegen. Teveel soorten om op te noemen; anemonen, orchideeën, narcissen, bougainvilles, oleanders, sinaasappelbomen, mandarijnen, enzovoorts. Zoals overal in het Middellandse Zee-gebied trekken de olijfbomen de aandacht met hun fraaie en grillige lijnen, gaten en draaiingen in de stammen. In Vouves, helemaal in het westen van Kreta, is een olijvenmuseum gevestigd.

Kri-kri steenbok


Op Kreta leeft de kri-kri, een soort steenbok, nog op enkele plaatsen in het wild. Er zijn deskundigen die zeggen dat het verwilderde geiten zijn. Hoe dan ook, tegenwoordig zijn het beschermde dieren. Speciaal om deze dieren voor uitsterven te behoeden is het gebied rondom de Samaria-kloof tot Nationaal Park verklaard.

Het meer van Agia


Bij het meer van Agia, 9 kilometer ten zuiden van Chania-stad, vinden vele vogels hun thuis. Het is een kunstmatig meer en een oase van groen. Vele vogels nestelen hier en het is dan ook een schouwspel om hen en hun grut uit te zien vliegen. Er zijn diverse soorten meerkoeten, kleine futen, waterhoentjes en verschillende reigers die hier hun thuishaven hebben. Ook de gierzwaluw wordt hier veelvuldig gespot. Men kan er een mooie wandeling maken over de oude dam en zo het gehele gebied overzien.

Lokale bevolking van Kreta


De Kretenzers zijn een eigenzinnig volk, koppig, ronduit en trouw. Volop Griek met de Grieken, maar allereerst Kretenzer. Nu zal dat in de dichter bevolkte gebieden misschien minder opvallend zijn, maar wie een tocht door de stille dorpen in de bergen maakt, zal daar vast iets van proeven. Voor een Kretenzer is het een eer een gast, xenos, in huis te hebben. Het is veelzeggend dat het woord xenos zowel vreemdeling, als gast betekent. Een xenos wordt van alles en nog wat aangeboden, zeker ook raki, een lokale, sterke drank.

Beleef West-Kreta 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten