Vakantie Paxos Griekenland

Vaak hoorde ik van mensen dat Paxos een paradijs op aarde was. En ondanks dat ik met Corfu als thuiseiland, dit paradijs zo onder handbereik had in mijn jonge jaren, kwam het er pas een aantal jaren geleden van om een bezoek aan Paxos te brengen

Met de boot is de oversteek vanaf Corfu of vanaf Parga snel gemaakt. En inderdaad, paradijselijk is een juiste benaming. In de jaren na mijn eerste bezoek probeerde ik wat te vinden om op te nemen in ons aanbod. Echter, op Paxos geldt een gevestigde orde en ertussen komen is niet makkelijk. Mijn aandacht verslapte en ik liet het gaan. Tot dat ik onlangs in contact kwam met een agent die ons graag wilde ontvangen. En zie hier het resultaat, we hebben ook de mogelijkheid om u een kleinschalige vakantie naar Paxos aan te bieden. We zijn er blij mee!

Meer informatie over Paxos

Over Paxos

Bezienswaardigheden

Paxos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Paxos

Dorpen

Paxos kent gezellige plaatsjes waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met dit dorp en de enkele tavernes en winkeltjes die hij rijk is.

Bekijk
Dorpen op Paxos

Wandelen

Paxos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
wandelen op paxos.jpg

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Paxos
/bestemmingen/paxos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/paxos/interactieve-kaart
/bestemmingen/paxos/geschiedenis
/bestemmingen/paxos/lokale-gerechten

Paxos is een van de Ionische eilanden en gelegen ten zuiden van Corfu. Slechts 19 km2 groot is het een aaneenschakeling van pittoreske scènes. Het kan alleen per boot bereikt worden vanuit Corfu of vanuit het vasteland bijvoorbeeld Parga (Igoumenitsa). De oostkust is lieflijk en is een aaneenschakeling van mooie stranden langs diverse baaien. Dit terwijl de westkust zich kenmerkt door hoge kliffen, diepe grotten en kolkende baaien. Deze kustlijn omhelst het groene binnenland dat voornamelijk wordt bezet door olijfbomen. Er zijn slechts enkele dorpen van enige importantie op het eiland, te weten de hoofdstad Gaios in het zuidoosten, de kustplaats Loggos in het noordoosten en de vissersplaats Lakka in het noorden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de naam uit te leggen. Een ervan is dat de naam Paxos zou gegeven zijn door de eerste bewoners die afkomstig waren uit het dorp Paxous op Sicilië. Toen zij aan land kwamen van het eiland hebben zij dit genoemd naar hun thuisdorp. Een ander verhaal vertelt dat het zou komen van de paksos, de stenen plakkaten die uit de steengroeve op het eiland kwamen en geëxporteerd werden naar andere (ei)landen. Sommigen noemen het eiland ook Paxi, wat feitelijk het meervoud is van Paxos, en waarmee de hele eilandengroep wordt aangeduid, inclusief Antipaxos.

Het eiland is door vele tijdschriften geroemd vanwege de prachtige vergezichten en baaien met helderblauw water, afgezoomd door witte kliffen en goudgele stranden. Er bestaat een officiële lijst met de naam Top Twenty Great Escapes waar Paxos met recht een vermelding heeft. In de maanden juli en augustus weten velen dit eiland te vinden.

Antipaxos is het kleine broertje van Paxos en ligt op 15 minuten varen per boottaxi ten zuiden ervan. Slechts 5 km2 groot en feitelijk een groot strand dat voornamelijk door dagjesmensen wordt bezocht.

Deel met vrienden of reisgenoten