Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Paxos
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Paxos

Vaak hoorde ik van mensen dat Paxos een paradijs op aarde was. En ondanks dat ik met Corfu als thuiseiland, dit paradijs zo onder handbereik had in mijn jonge jaren, kwam het er pas een aantal jaren geleden van om een bezoek aan Paxos te brengen

Met de boot is de oversteek vanaf Corfu of vanaf Parga snel gemaakt. En inderdaad, paradijselijk is een juiste benaming. In de jaren na mijn eerste bezoek probeerde ik wat te vinden om op te nemen in ons aanbod. Echter, op Paxos geldt een gevestigde orde en ertussen komen is niet makkelijk. Mijn aandacht verslapte en ik liet het gaan. Tot dat ik onlangs in contact kwam met een agent die ons graag wilde ontvangen. En zie hier het resultaat, we hebben ook de mogelijkheid om Paxos aan te bieden. We zijn er blij mee!

Vakanties op Paxos

7 gevonden vakanties

Bezienswaardigheden

Paxos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Paxos kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Paxos kent gezellige plaatsjes waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met dit dorp en de enkele tavernes en winkeltjes die hij rijk is.

Bekijk

Wandelen

Paxos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
/bestemmingen/Paxos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Paxos/interactieve-kaart

Over Paxos

Paxos is een van de Ionische eilanden en gelegen ten zuiden van Corfu. Slechts 19 km2 groot is het een aaneenschakeling van pittoreske scènes. Het kan alleen per boot bereikt worden vanuit Corfu of vanuit het vasteland bijvoorbeeld Parga (Igoumenitsa). De oostkust is lieflijk en is een aaneenschakeling van mooie stranden langs diverse baaien. Dit terwijl de westkust zich kenmerkt door hoge kliffen, diepe grotten en kolkende baaien. Deze kustlijn omhelst het groene binnenland dat voornamelijk wordt bezet door olijfbomen. Er zijn slechts enkele dorpen van enige importantie op het eiland, te weten de hoofdstad Gaios in het zuidoosten, de kustplaats Loggos in het noordoosten en de vissersplaats Lakka in het noorden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Paxos

Ondanks dat Paxos maar een klein eiland is, heeft het toch een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. Deze heeft grotendeels eenzelfde verloop gehad als die van het noordelijker gelegen Corfu.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord