Vakantie Skyros Griekenland

Voor hen die Skyros nog niet ontdekt hebben, een kennismaking. Voor oude bekenden misschien een weerzien. Het eiland is ruim 200 km² groot en bestaat feitelijk uit een berg. Op de top kijkt de stad uit over het eiland. De straatjes slingeren zich tegen de heuvel omhoog en de levendigheid komt de bezoeker tegemoet.

Het eiland is rijk aan tradities op het gebied van architectuur en cultuur. In de stad wordt het oude ambacht houtsnijden nog actief beoefend. Hier en daar een werkplaats in glurend, ziet u de houtspaanders rond vliegen en tovert de handwerkman op ambachtelijke wijze de mooiste meubelstukken. Voor wandelaars is er voldoende te beleven. Volg een van de paden en u zult verrast staan waar zij u naartoe leiden. Tijdens uw vakantie op Skyros zult verrast staan van de veelzijdigheid van dit eiland.

Meer informatie over Skyros

Bezienswaardigheden

Skyros kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheid Skyros, Griekenland

De dorpen van Skyros

Skyros kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
plaatsen-op-skyros.jpg

Wandelen

Skyros kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Skyros

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Skyros
/bestemmingen/skyros/fotos-van-gasten
/bestemmingen/skyros/interactieve-kaart
/bestemmingen/skyros/geschiedenis
/bestemmingen/skyros/lokale-gerechten

Het eiland behoort tot de Noordelijke Sporaden, terwijl het toch gauw 35 zeemijl zuidelijker gelegen is dan de overige eilanden van deze groep. Door deze ligging heeft Skyros dan ook een geheel eigen karakter en landschap. Het ligt veel dichter bij Kími aan de oostkust van Évia en biedt daarom ook een prima combinatiemogelijkheid.

Skyros is met een oppervlakte van 215 km² het grootste eiland van deze eilandengroep. Het zuiden is ruig, bergachtig en onbewoond. In dit gebied grazen de honderden geiten van de eilandbewoners. De 790 meter hoge bergtop Panaftís bekroont hier het Kochílas-gebergte. In deze streek met zijn steile hellingen, imposante rotsen en grotten komen ook nog de typisch Skyriaanse pony’s voor.

Het noorden van Skyros daarentegen, is zeer vruchtbaar en bestaat voor een groot gedeelte uit wijngaarden en uitgestrekte bossen vol dennenbomen, ceders en pijnbomen. Vooral wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn veel goede wandelpaden dwars door de weelderige begroeiing en langs tal van schilderachtige kerkjes. In het noordoosten bevinden zich ook de levendige hoofdstad van het eiland en pittoreske kustplaatsen met langgerekte, fraaie zandstranden.

Het eiland heeft het traditionele karakter goed weten te behouden. Skyros is een eiland dat een eigen leven leidt in harmonie met verleden en heden. Een eiland waar mythe en realiteit, traditie en dagelijks leven hand in hand gaan. Een eiland met een rijke cultuur, welke met trots door de bewoners gekoesterd wordt. Nog steeds zijn het borduur- en houtsnijwerk van Skyros in heel Griekenland bekend en geliefd. Skyros is een echte kleinschalige Ross Holidays bestemming want het eiland kent geen uitgebreid toerisme en de weinige toeristen die er komen, zijn met name Grieken die hier hun vakantie, voornamelijk in juli en augustus, doorbrengen.

Deel met vrienden of reisgenoten