Vakantie Ithaki

Itháki is een klein eiland dat een heel ander gevoel geeft dan buureiland Kefaloniá. Ten opzichte van het imposante Kefaloniá is Itháki kleinschalig en lieflijk. Itháki voelt als het warme huis van Odysseus dat hem omarmde als hij terugkwam van zijn verre reizen.

Ik was onder de indruk geraakt van de gezellige en authentieke sfeer van de haventjes, kleine baaien en de enorm mooie uitzichten vanaf de hoogste top van Itháki. Het landschap is prachtig groen en kent slechts enkele dorpen. De kustlijn is steil en rotsig, afgewisseld met lieflijke en rustige stranden. Dit alles omzoomd door de heldere, turkoois gekleurde zee. Het eiland biedt vele wandelmogelijkheden. Het is een eiland met een unieke sfeer waar u op vakantie helemaal tot rust kunt komen.

Lees verder

Vakanties op Ithaki

Bezienswaardigheden

Ithaki kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van stranden tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden van Ithaki

Dorpen

Ithaki kent een aantal gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. Onze accommodaties liggen in Vathi, de hoofdstad van het eiland. Maak kennis met deze plaats en de enkele tavernes en winkeltjes die het rijk is.

Bekijk
Dorpen op Ithaki

Wandelen

Ithaki kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Ithaki

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Ithaki
/bestemmingen/ithaki/fotos-van-gasten
/bestemmingen/ithaki/interactieve-kaart
/bestemmingen/ithaki/geschiedenis
/bestemmingen/ithaki/lokale-gerechten

Over Ithaki

Itháki is volgens de verhalen in de Odyssee van Homerus het geliefde thuisland van zijn held Odysseus. De charmante en romantische sfeer van het eiland maakt dat men deze mythologische held geen ongelijk kan geven. Itháki maakt deel uit van de Ionische archipel. Samen met het eiland Kefaloniá vormt het de prefectuur van Kehphallinia. Het eiland ligt op de smalste punt gemeten slechts twee kilometer verwijderd van het veel grotere Kefaloniá, dat ten westen van Itháki ligt. Aan de oostzijde bevindt zich het vasteland van Épiros.

Landschap


Itháki is lang en smal van vorm en heeft een totale oppervlakte van 96 km². Het wordt bijna in tweeën gesneden door de diepe baai van Mólos aan de oostkant van het eiland. Een smalle strook land verbindt de twee delen van het eiland met elkaar. Zoals alle Ionische eilanden, is ook Itháki bergachtig. De hoogste berg op het eiland is de Níritos. Deze is 850 meter hoog. De kustlijn is steil en rotsig, afgewisseld met lieflijke stranden. Dit alles omzoomd door de heldere, turkooise zee. Er zijn weinig waterbronnen op het eiland en de watertoevoer komt voornamelijk van het regenwater. Dit wordt gewonnen in de wintermaanden en door de grond vastgehouden. Hierdoor heeft het eiland toch een prachtige, groene vegetatie.

Beleef Ithaki 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord