Vakantie Ithaki Griekenland

Ithaki is een klein eiland dat een heel ander gevoel geeft dan buureiland Kefalonia. Ten opzichte van het imposante Kefalonia is Ithaki kleinschalig en lieflijk. Ithaki voelt als het warme huis van Odysseus dat hem omarmde als hij terugkwam van zijn verre reizen.

Ik was onder de indruk geraakt van de gezellige en authentieke sfeer van de haventjes, kleine baaien en de enorm mooie uitzichten vanaf de hoogste top van Ithaki. Het landschap is prachtig groen en kent slechts enkele dorpen. De kustlijn is steil en rotsig, afgewisseld met lieflijke en rustige stranden. Dit alles omzoomd door de heldere, turkoois gekleurde zee. Het eiland biedt vele wandelmogelijkheden. Het is een eiland met een unieke sfeer waar u op vakantie helemaal tot rust kunt komen.

Meer informatie over Ithaki

Bezienswaardigheden

Ithaki kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van stranden tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden van Ithaki

Dorpen

Ithaki kent een aantal gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. Onze accommodaties liggen in Vathi, de hoofdstad van het eiland. Maak kennis met deze plaats en de enkele tavernes en winkeltjes die het rijk is.

Bekijk
Dorpen op Ithaki

Wandelen

Ithaki kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Ithaki

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Ithaki
/bestemmingen/ithaki/fotos-van-gasten
/bestemmingen/ithaki/interactieve-kaart
/bestemmingen/ithaki/geschiedenis
/bestemmingen/ithaki/lokale-gerechten

Ithaki is volgens de verhalen in de Odyssee van Homerus het geliefde thuisland van zijn held Odysseus. De charmante en romantische sfeer van het eiland maakt dat men deze mythologische held geen ongelijk kan geven. Ithaki maakt deel uit van de Ionische archipel. Samen met het eiland Kefalonia vormt het de prefectuur van Kehphallinia. Het eiland ligt op de smalste punt gemeten slechts twee kilometer verwijderd van het veel grotere Kefalonia, dat ten westen van Ithaki ligt. Aan de oostzijde bevindt zich het vasteland van Epiros.

Landschap van Ithaki


Ithaki is lang en smal van vorm en heeft een totale oppervlakte van 96 km². Het wordt bijna in tweeën gesneden door de diepe baai van Molos aan de oostkant van het eiland. Een smalle strook land verbindt de twee delen van het eiland met elkaar. Zoals alle Ionische eilanden, is ook Ithaki bergachtig. De hoogste berg op het eiland is de Niritos. Deze is 850 meter hoog. De kustlijn is steil en rotsig, afgewisseld met lieflijke stranden. Dit alles omzoomd door de heldere, turkooise zee. Er zijn weinig waterbronnen op het eiland en de watertoevoer komt voornamelijk van het regenwater. Dit wordt gewonnen in de wintermaanden en door de grond vastgehouden. Hierdoor heeft het eiland toch een prachtige, groene vegetatie.

Flora en fauna van Ithaki


Er zijn weinig vlaktes op Ithaki. Daardoor is het moeilijk om uitgebreid landbouw te bedrijven. Bovendien is het water slechts spaarzaam aanwezig. Men heeft zich dan ook voornamelijk toegelegd op de olijventeelt. De olijfbomen groeien overal in Griekenland goed en hebben niet zo veel water nodig. Dit levert hen olijven en olijfolie, waarmee goed handel gedreven wordt. Verder wordt er eigen wijn gemaakt en ook de honing van Ithaki is bijzonder goed van smaak. De vele bloemen die op het eiland bloeien, geven de bijen voldoende nectar voor het maken van smaakvolle honing.

Sinds eeuwen staan de Ithaki’s bekend als goede zeevaarders en fanatieke reizigers. Vele families hebben een kapitein of zeeman in hun midden. Waar men ook komt, in huizen bij de mensen thuis, in hotels, in cafés of in winkels, vaak treft men foto’s van een groot zeeschip of een kapitein in uniform. Men is trots op deze scheepvaart traditie.

Beleef Ithaki 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten