Vakantie Argolis - Peloponnesos Griekenland

Als we de Pelopónnesos zouden aanduiden als een hand, dan is de ‘duim’ het deel waar Argolís zich bevindt, oftewel het oostelijke schiereiland van de Pelopónnesos. Het schiereiland heeft een lange kustlijn van de Saronische Golf in het oosten tot de Argolische Golf in het zuiden. Het heuvelachtige landschap wordt daardoor rijkelijk omzoomd door een helderblauwe zee.

De Peloponnesos is de bakermat van de Griekse geschiedenis. Ooit was dit het centrum van het spel, zoals u vandaag de dag nog steeds kunt zien aan de overblijfselen uit die tijd. Het spel ging er heftig aan toe en er was altijd wel wat te beleven. Het gebied is een combinatie van cultuur, tradities, geschiedenis en natuur.

Meer informatie over Argolis - Peloponnesos

Themavakanties Argolis - Peloponnesos

Over Argolis - Peloponnesos

Bezienswaardigheden

Als de Peloponnesos de bakermat van de Griekse geschiedenis is, dan bevindt de deur ervan zich hier in Argolis. Nafplion als bruisend middelpunt is er een overvloed aan interessante bezienswaardigheden.

Bekijk
epidavros_202.jpg

Dorpen

Argolis kent verschillende dorpen en steden. De steden hebben een rijke geschiedenis die zichtbaar is in de prachtige gebouwen en de dorpen zijn verspreid over het schiereiland, zowel aan de kust als in het binnenland. Sommige aan de kust hebben zich ontwikkeld tot kleine badplaatsen, terwijl anderen nog hun authentieke sfeer hebben weten te bewaren.

Bekijk
Vakantie Griekenland, bestemming Argolis

Autorondreis

Argolis heeft geen eigen luchthaven dus maken wij voor de vakanties naar dit eiland gebruik van de luchthaven van Athene. Het is een ideale gelegenheid om een autorondreis te maken over het vasteland en kennis te maken met de bakermat van de Griekse geschiedenis.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

Een vakantie naar Argolis biedt een goede mogelijkheid om deze te verrijken met een verblijf op een van de Cycladen uit ons aanbod zoals Andros, Tinos, Kea, Syros of Kythnos. Tevens is het mogelijk om de combinatie met Messania in het zuiden te maken. Vraagt u ons team gerust naar de mogelijkheden.

Bekijk
Combinaties met de Peloponnesos
/bestemmingen/argolis-peloponnesos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/argolis-peloponnesos/interactieve-kaart
/bestemmingen/argolis-peloponnesos/geschiedenis
/bestemmingen/argolis-peloponnesos/lokale-gerechten

Argolis is de deur naar de Griekse geschiedenis. Het schiereiland is vol met opgravingen en bezienswaardigheden. Vanuit uw standplaats aan de kust zijn deze allemaal prima te bereizen en biedt een vakantie hier een gebalanceerde combinatie tussen rust en ontdekken.

Afgezien van de culturele hoogtepunten, is ook de kust hier een belevenis. Mooie stranden zijn er in overvloed en de Grieken brengen maar wat graag hier hun vakantiedagen door. De maanden juli en augustus zijn redelijk bevolkt, echter in de overige maanden is er voldoende gelegenheid om in alle rust de verborgen schatten te ontdekken. Het gebied is een combinatie van cultuur, tradities, geschiedenis en natuur. Argolís is bekend als het land van de sinaasappels. Er staan maar liefst 3 miljoen bomen. Men zou verwachten dat de hoofdstad Árgos is, waarnaar het gebied vernoemd is. Echter gaat de stad Nafplion hier met deze eer strijken. Niet dat die stad het niet verdient, maar desalniettemin is een bezoek aan Argos beslist een aanrader. Geschiedkundigen hebben ontdekt dat deze stad al vanaf 3.000 v.Chr. inwoners heeft gehad en het is de enige stad in Europa die door de eeuwen heen voortdurend bewoond is geweest. Tegenwoordig is het een bedrijvig stadje met een gezellig plein waar zich tavernes en terrassen verzameld hebben. De ruïnes in en rond de stad herinneren aan die oude tijden. Zo torent de Larissa-burcht boven de stad op de gelijknamige heuvel. Ook op de hellingen zijn restanten te vinden van tempels, een stadsmuur, thermen en een Romeins aquaduct. Tussen Argos en Mycene is het Heráion te bezichtigen. Deze tempel was opgedragen aan Hera, de vrouw van Zeus.

Als we het schiereiland verder gaan verkennen, laten we de bekende opgravingen van Mycene en Epídavros even voor wat ze zijn. Hier vertellen we u elders over. Een bijzonder natuurverschijnsel is de aanwezigheid van een vulkaan in Argolís. Het schiereiland Methana staat geheel in het teken van de vulkaan. Het landschap heeft zich gevormd met brokken lava en groene hellingen op de vruchtbare grond. De grootste krater bevindt zich in het noordwesten, dichtbij het dorp Kaméni Chóra. Tevens is er een van de bekendste, natuurlijke spa’s ontstaan. Deze bevindt zich in het gelijknamige dorp Méthana.

Deel met vrienden of reisgenoten