Vakantie Argolis - Peloponnesos

Als we de Pelopónnesos zouden aanduiden als een hand, dan is de ‘duim’ het deel waar Argolís zich bevindt, oftewel het oostelijke schiereiland van de Pelopónnesos. Het schiereiland heeft een lange kustlijn van de Saronische Golf in het oosten tot de Argolische Golf in het zuiden. Het heuvelachtige landschap wordt daardoor rijkelijk omzoomd door een helderblauwe zee.

De Peloponnesos is de bakermat van de Griekse geschiedenis. Ooit was dit het centrum van het spel, zoals u vandaag de dag nog steeds kunt zien aan de overblijfselen uit die tijd. Het spel ging er heftig aan toe en er was altijd wel wat te beleven. Het gebied is een combinatie van cultuur, tradities, geschiedenis en natuur.

Lees verder

Vakanties in Argolis - Peloponnesos

Bezienswaardigheden

Als de Peloponnesos de bakermat van de Griekse geschiedenis is, dan bevindt de deur ervan zich hier in Argolis. Nafplion als bruisend middelpunt is er een overvloed aan interessante bezienswaardigheden.

Bekijk
epidavros_202.jpg

De stranden van Argolis - Peloponnesos

Behalve de vele bezienswaardigheden heeft Argolis ook een mooie natuur en goudgele stranden. U kunt aan alle kanten een keuze maken en dat strand opzoeken wat het beste bij u past. Van stranden totaal voor u en zonder faciliteiten tot mondaine plekken met ligbedden en tavernes. Van alles is er wat.

Bekijk

Dorpen

Argolis kent verschillende dorpen en steden. De steden hebben een rijke geschiedenis die zichtbaar is in de prachtige gebouwen en de dorpen zijn verspreid over het schiereiland, zowel aan de kust als in het binnenland. Sommige aan de kust hebben zich ontwikkeld tot kleine badplaatsen, terwijl anderen nog hun authentieke sfeer hebben weten te bewaren.

Bekijk
Vakantie Griekenland, bestemming Argolis

Autorondreis

Argolis heeft geen eigen luchthaven dus maken wij voor de vakanties naar dit eiland gebruik van de luchthaven van Athene. Het is een ideale gelegenheid om een autorondreis te maken over het vasteland en kennis te maken met de bakermat van de Griekse geschiedenis.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

Een vakantie naar Argolis biedt een goede mogelijkheid om deze te verrijken met een verblijf op een van de Cycladen uit ons aanbod zoals Andros, Tinos, Kea, Syros of Kythnos. Tevens is het mogelijk om de combinatie met Messania in het zuiden te maken. Vraagt u ons team gerust naar de mogelijkheden.

Bekijk
Combinaties met de Peloponnesos
/bestemmingen/argolis-peloponnesos/interactieve-kaart

Over Argolis - Peloponnesos

Argolis is de deur naar de Griekse geschiedenis. Het schiereiland is vol met opgravingen en bezienswaardigheden. Vanuit uw standplaats aan de kust zijn deze allemaal prima te bereizen en biedt een vakantie hier een gebalanceerde combinatie tussen rust en ontdekken.

Geschiedenis

In het verleden was de Peloponnesos het gebied waar zich de geschiedenis zich heeft gevormd. Vele volkeren hadden hier hun land en vochten tegen elkaar. Het is te groot om ons toe te spitsen op de geschiedenis van een van de volkeren die hier sinds lange tijd gestreden hebben. De belangrijkste volken op Argolis waren die van Mycene, Argos en Epidavros. De allereerste hoofdstad van het Griekenland zoals het tegenwoordig als land bestaat, dus na het samengaan van vele aparte staten, was Nafplion, dat ook op Argolis gelegen is.

Argos als naamgever aan dit gebied was ooit een belangrijk middelpunt van de regio. Maar de meest bekende zijn toch wel de gebieden van Epidavros en Mycene.
Epidavros stamt uit het Myceense tijdperk, maar kende grote groei gedurende het Byzantijnse tijdperk. Vooral het theater is nog heel goed intact en hier worden ook tegenwoordig nog diverse voorstellingen gegeven. De akoustiek van dit theater is zo goed dat zelfs op de bovenste rij van de tribune een gefluisterd woord in de arena goed te horen is. Ook hier zijn tal van andere opgravingen te bezoeken.
Op 20 december 1821 was in Piada de eerste nationale vergadering nadat de Turken uit het land waren verdreven. Tijdens deze vergadering werd besloten dat blauw en wit de kleuren zouden zijn van de nationale Griekse vlag en werd de grondwet van Epidavros opgesteld. Deze werd opgesteld op basis van onder andere de nieuwe normen en waarden ten aanzien van individuele vrijheid.
Epidavros laat ook een oude geschiedenis zien.

Mycene beleefde het hoogtepunt in 1350 tot 1200 v.Chr. maar had al bestaansrechten vanaf ver daarvoor. De opgravingen van Mycene hebben grote delen aan de oppervlakte gebracht en het vergt ook enige tijd om deze allemaal te bekijken. Het is raadzaam om voor een bezoek reeds enige informatie gelezen te hebben, om een idee te hebben van de omvang en de betekenis van de verschillende ruïnes. Een aantal van de opgegraven elementen zijn tentoongesteld in het Nationaal Museum in Athene.

Lokale gerechten

Gastronomie en producten van Argolis

Ieder gebied kent zijn eigen specialiteiten als het gaat om eten. Maar wat vooral een grote bekendheid heeft zijn de wijnen. Zo zijn er diverse wijnstreken waarvan Nemea een internationale bekendheid heeft.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord