Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Evia
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Evia

Al enige jaren vragen wij onze gasten welke bestemming zij graag toegevoegd zouden zien aan ons aanbod. En al evenveel jaren krijgen wij als antwoord Evia. Uiteraard geven wij graag gehoor aan de wens van onze klanten en ook wij zijn al jaren van mening dat Evia een geweldige bestemming is.

Op Evia hebben wij contacten gelegd met bijzondere vakantiewoningen en hun eigenaren. Wij hebben gezocht naar eigenaren die in het verlengde liggen van de service die u van ons gewend bent te verkrijgen. Zo zijn de eigenaren woonachtig bij de woningen en hebben zij de wil onze gasten alles over de omgeving te vertellen zodat u in de gelegenheid bent om alles van de omgeving te verkennen. Tevens vertellen zij u met plezier waar u lekker kunt eten en wat u vooral niet moet missen.

Vakanties op Evia

5 gevonden vakanties

Beleef Evia 360 graden

Bezienswaardigheden

Evia kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Evia kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Evia kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
/bestemmingen/Evia/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Evia/interactieve-kaart

Over Evia

Groen, groot, afwisselend en populair bij de Grieken. Wat ons betreft voldoende reden om op ontdekkingstocht te gaan. Want wat is er leuker dan een bestemming die door de Grieken zelf gekozen wordt als vakantieplek. Dat moet goed zijn. En dat is het. Ga met ons mee en verken Évia, maar vooral geniet van deze bijzondere bestemming.

Geschiedenis

De geschiedenis van Evia

Volgens de Griekse mythologie is Évia ontstaan doordat de god Poseidon na een ruzie met oppergod Zeus met zijn drietand tegen het vasteland aansloeg. Hierdoor braken Évia, Sardinië en Cyprus af. Meer logisch is de verklaring dat een aardbeving deze stukken land van het vasteland heeft gescheiden. Tevens verhaalt de mythe dat Hera, de echtgenote van Zeus, van Évia afkomstig zou zijn. Zeus verleidde haar en nam haar mee naar zijn huis op het vasteland. Hera had echter al snel genoeg van het overspelige gedrag van haar man en ging terug naar Évia. Later kon ze erom lachen en vergaf hem zijn daden.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord