Vakantie Limnos Griekenland

Al vele jaren geleden knipoogde dit eiland voor het eerst naar mij. Het verleidde me in het verleden om er naar af te reizen en inderdaad, ik was onder de indruk. Myrina, de opgravingen, de mooie stranden, Plati en andere gezellige dorpen, het duinengebied en de vogelkolonies trokken direct mijn aandacht. Dit was echter in een tijd dat de omstandigheden nog niet voldeden aan de standaard zoals ik die aan wil bieden aan mijn gasten.

Inmiddels is Limnos gegroeid naar volwassenheid en maakt dit unieke eiland alweer enige tijd deel uit van het aanbod. Neem een kijkje en u zult geraakt zijn door de bijzondere samenstelling van het aanbod en het kleinschalige, authentieke karakter van dit eiland. Laat u verrassen door dit bijzondere eiland en maak kennis met de tradities en goede wijnen van het eiland.

Meer informatie over Limnos

Over Limnos

Bezienswaardigheden

Limnos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Limnos

Dorpen

Limnos kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Limnos

Wandelen

Limnos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Limnos

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Foto's van gasten vakantie Limnos
/bestemmingen/limnos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/limnos/interactieve-kaart
/bestemmingen/limnos/geschiedenis
/bestemmingen/limnos/lokale-gerechten

Het eiland Limnos is een authentiek eiland wat zijn eigen karakter goed heeft weten te bewaren. De mensen hechten waarde aan hun tradities en het toerisme is slechts een neveninkomst voor de meeste bewoners. Ze leven van hetgeen het eiland hen levert. Veel van hen hebben een boerenbedrijf en verbouwen er behalve fruit en groenten, ook graan. In de Byzantijnse tijd werd Limnos wel de graanschuur van Constantinopel genoemd.

Het eiland heeft een grillig gevormde kustlijn die hierdoor rijkelijk bedeeld is met fraaie baaien met de mooiste goudgele stranden. Het azuurblauwe water rolt hier maar al te graag af en aan. Zowel aan de boven- als aan de onderzijde heeft het eiland een diepe inham. Met name die in het zuiden waaraan Moudros gelegen is, wordt gezien als de meest veilige haven van de Middellandse Zee.

Limnos bevindt zich in goed gezelschap; het wordt omringd door de heilige berg Athos, Samothraki en Lesbos in het zuiden. Samen met het ten zuidwesten gelegen eiland Agios Efstratios vormt het een eigen bestuurseenheid. Op Agios Efstratios zijn overigens enkele zeer mooie stranden en op dit eiland bevindt zich de enige woestijn van Europa. De ligging van Limnos in de noordelijke Egeïsche zee, is precies tegenover de Hellespont, de nauwe doorgang tussen de Egeïsche Zee en de Zee van Marmara die weer in verbinding staat met de Zwarte Zee. Deze ligging heeft de geschiedenis van het eiland grotendeels bepaald. Niet alleen in lang vervlogen tijden, maar ook gedurende de laatste oorlogen waarin Europa betrokken was.

Limnos is gelegen in de Egeïsche zee en meet 476 km² aan oppervlakte. Het is een vulkanisch eiland en ondanks de vele glooiingen in het landschap, redelijk laag. De hoogste berg, Vigla, in het ruige, noordwestelijk deel van het eiland, bereikt slechts een hoogte van 470 meter. Bossen zijn schaars op het eiland, maar dat betekent niet dat het niet vruchtbaar is. De lava heeft gezorgd voor een zeer productieve bodemgesteldheid en druiven, vijgen, amandelen en andere fruitsoorten groeien hier volop. Een druivenstruik floreert overigens alleen wanneer het met zorg en liefde omringd wordt. De betere wijnen van Griekenland vinden op Limnos hun oorsprong en hebben een grote faam bij de kenners. Olijfbomen zijn er opvallend weinig terug te vinden op Limnos en olie wordt dan ook vanuit andere eilanden hierheen getransporteerd. De bodem bestaat op sommige plaatsen uit een speciaal soort klei, dat medicinaal werkt bij slangenbeten. De rijke historie en omvangrijke rol in de mythologie van Griekenland maken dit eiland tot een interessante bestemming.

Het oostelijk deel van het eiland is groen en vruchtbaar, terwijl het westen wat meer de kenmerken van een lavalandschap vertoont. Op de westelijke helft is meer sprake van hoogteverschillen. Hier bevindt zich tevens de hoogste berg van het eiland. De hele kustlijn, maar met name die van de westkust, wordt afgewisseld met de mooiste, goudgele stranden. Aan de noordkant van het eiland zijn gedurende de zomermaanden vele surfliefhebbers te vinden. Hier is het voor hun sport een waar paradijs. Het eiland kent 2 meren, beide gelegen op de oostelijke helft; Limni Aliki dat een zoutmeer is en Chartarolimni, dat een toevluchtsoord is voor flamingo’s en andere vogels in de wintermaanden. In het noorden van het eiland bevindt zich een uniek natuurfenomeen; pachies ammoudies. Landinwaarts gelegen is door de eeuwen heen door erosie een soort van duinengebied ontstaan. Steeds wisselend van uiterlijk door de richting van de wind, vergelijkbaar met de Sahara-woestijn.

Deel met vrienden of reisgenoten