Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Limnos
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Limnos

Al eerder knipoogde dit eiland naar mij. Het verleidde me in het verleden om een bezoek te brengen en inderdaad, ik was onder de indruk. Myrina, de opgravingen, de mooie stranden, Plati en andere gezellige dorpen, het duinengebied en de vogelkolonies trokken direct mijn aandacht.

Dit was reeds in 2005. Echter de omstandigheden waren destijds niet volgens de standaard zoals ik die aan wil bieden aan mijn gasten en ik besloot toen om het niet toe te voegen. Inmiddels is het eiland volwassen geworden en vond ik de tijd rijp om weer eens te gaan kijken. En ik ben er trots op nu te kunnen zeggen dat Limnos is toegevoegd aan onze bestemmingen van ons uitgebreide aanbod. Neem een kijkje en u zult geraakt zijn door de bijzondere samenstelling van het aanbod en het authentieke karakter van dit eiland. Laat u verrassen door dit bijzondere eiland en maak kennis met de tradities en goede wijnen van het eiland.

Vakanties op Limnos

8 gevonden vakanties

Bezienswaardigheden

Limnos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Limnos kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Limnos kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Limnos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk

Excursies

Om uw verblijf op Limnos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
/bestemmingen/Limnos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Limnos/interactieve-kaart

Over Limnos

Het eiland Limnos is een authentiek eiland wat zijn eigen karakter goed heeft weten te bewaren. De mensen hechten waarde aan hun tradities en het toerisme is slechts een neveninkomst voor de meeste bewoners. Ze leven er van hetgeen het eiland hen levert. Veel van hen hebben een boerenbedrijf en verbouwen er behalve fruit en groenten, ook graan. In de Byzantijnse tijd werd Limnos wel de graanschuur van Constantinopel genoemd.

Geschiedenis

De geschiedenis van Limnos

Door de vulkanische aard van het eiland werd Limnos in de mythologie gezien als het heiligdom van Ifestos, de god van het vuur. Ifestos was de zoon van Hera en Zeus die van de berg werd verbannen door zijn vader. Hij belandde op Limnos waar hij de bewoners de kunst van het ijzer smeden bijbracht. De andere naam van Limnos was dan ook wel de smidse van Ifestos.

Lokale gerechten

Tiropita

Tiropita is een bladerdeeggerecht, dat we ook tegenkomen op andere Griekse bestemmingen. Echter bij deze tiropita wordt gebruik gemaakt van de lokale kaas, genaamd kalatháki. Voor het maken van deze kaas wordt schapenmelk gebruikt. De kaas is de eerste 2 dagen zacht en romig en in deze tijd kan de kaas worden gebruikt voor deze soort tiropita. Als de kaas een paar dagen in de zon wordt gedroogd dan wordt deze harder, net als feta. Dit noemen ze melípasto. Als de kaas daarna nog langer wordt gedroogd dan wordt deze nog harder en ook grijzer en noemen ze het melíchloro. De geur en smaak hiervan behoren tot de beste van heel Griekenland. Voor de productie van de kaas wordt een klein handgemaakt mandje gebruikt, in het Grieks kalatháki. Vandaar de naam van deze overigens beschermde naam van de lokale kaas van Limnos.

Ingrediënten

We geven onderstaand de ingrediënten van deze tiropita. Echter zal deze lokale kaas niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Gebruikt u een willekeurige andere kaas, zoals feta, om toch een heerlijke tiropita op tafel te zetten.

500 gram kalathaki kaas
3 eieren
Verse munt
Zwarte peper
500 gram bloem
Een half glas olijfolie

Klik op de polaroid en bekijk de bereiding stap voor stap.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem daarna alle ingrediënten, behalve de bloem en olijfolie, en meng deze in een schaal. Roer deze goed door, dit vormt de vulling van de tiropita. Voor het deeg maken we een klein kuiltje in de bloem en gieten daar de olijfolie en een beetje water in. Kneed het geheel goed door tot er een kneedbare deegmassa ontstaat. Neem hiervan een kleine portie, ongeveer ter grootte van een tennisbal, en rol deze met behulp van een deegroller uit tot een dunne laag in de vorm van een cirkel. Snijd de cirkel in twee helften en leg de vulling er op. Rol het deeg met de vulling op en maak er een draai in, zoals op de foto’s. Leg alle pita’s in de oven en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Bak de tiropita’s in ongeveer 30 minuten gaar op 180 graden.

Kali órexi!

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord