Terug naar Corfu
Home > Corfu > De dorpen van Corfu

De dorpen van Corfu

Corfu is van alle markten thuis en dat is terug te zien aan de verschillende dorpen. De levendige badplaatsen bieden vermaak voor jong en oud, daar de traditionele dorpen in het groene achterland een oase van rust zijn. In zelfs het kleinste dorp is een kerk aanwezig, waar in de zomer de inwoners zich verzamelen voor de panigiri, een plaatselijk feest waarbij de naamdag van de kerk wordt gevierd.

Kasiopi

Het vissersdorp Kasiopi aan de noordkust, wordt gedomineerd door een fort dat uitkijkt over zee om in vroeger tijden de piraten direct in het vizier te krijgen. De haven is er nog steeds en bootjes varen af en aan. De tavernes hun best doen hun gasten te behagen met een drankje of een overheerlijke maaltijd. Het strand is inmiddels door velen gevonden en bezocht. Zakken we naar beneden langs de westkust, dan komen we bij Liapades. Schouder aan schouder gelegen met Paleokastritsa. Vaar vanaf hier met een bootje langs de kust en u ontdekt er de stranden die hier alleen voor u lijken te liggen.

Siranades

Sinarades is misschien wel een van de oudste dorpen van Corfu. De kleuren van de huizen zijn er okergeel en rood, zoals gebruikelijk was in het oude Venetië. In het dorp is een folklore museum wat een goed beeld geeft van de dorpen op Corfu in de jaren halverwege de 19e tot midden 20e eeuw. Landinwaarts ligt Perivoli met kleurrijke huizen aan smalle stegen.

Paleo Peritheia

Tegen de hellingen van de indrukwekkende Pantokrator liggen diverse dorpen geplakt. Spartilas, Strinilas, Petaleia vergezellen u op uw tocht. Paleo Peritheia is een verlaten bergdorp en geeft een beeld van hoe dorpen in het verleden waren. Het behoort tot ‘Heritage Protected’ en de geschiedenis gaat terug tot voor de 14e eeuw. Behalve enkele ruïnes, zijn enkele reeds gerestaureerd in de oude stijl. Ooit was dit een van de welvarendste dorpen van het eiland. Tegenwoordig ligt het in de luwte van de berg en wordt het omringd door maar liefst 8 kerkjes. Het lag tijdens woelige tijden goed verborgen en zo bleef het gespaard van aanvallen door piraten.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten