Pasen in Griekenland

Het Grieks-orthodoxe Pasen is in Griekenland het belangrijkste, kerkelijke feest van het jaar. Ondanks dat vasten niet door alle Grieken wordt gedaan, zijn de tradities er niet minder om. Vooral de laatste week voor Pasen en dan zeker in de kleinere dorpen, is het een drukte van belang.

Door een andere kalendertelling wordt het Grieks-orthodoxe Pasen niet altijd gelijktijdig met het christelijke paasfeest gevierd zoals het in Nederland bekend is. In 2018 valt het Griekse Pasen niet samen met het Nederlandse Pasen, maar op 8 en 9 april. Wilt u ook meemaken hoe de Grieken dit vieren? Dit is mogelijk op Zuid-Kreta. Hier hebben wij in samenwerking met ons agentschap Atropa Travel in Plakias een excursie voor u georganiseerd.

Paaszaterdag

Op Megalo sabbato (7 april) gaan we met de bus naar het klooster van Preveli, Preveli Monastery. Het klooster is gebouwd boven op de berg en heeft een schitterend uitzicht over de zee en de omgeving. Het klooster van Preveli bestond oorspronkelijk uit meerdere kleine kloosters en een groot hoofdklooster. Vandaag de dag zijn er nog slechts twee kloosters. Het Káto Prèveli dat geheel verlaten is en het Píso Prèveli dat nu nog door enkele monniken bewoond wordt. Het hoofdklooster wordt gerekend tot een van de rijkste van heel Kreta. Door giften van gelovigen heeft het klooster grote stukken grond in bezit en heeft het de rijkdommen uit het verleden kunnen beschermen tegen diefstal en plundering. Tot de schatten van het klooster behoren onder meer een zilveren kruis uit de 17e eeuw. Dit kruis bevat een stukje van het originele kruis waaraan Christus genageld is en een aantal edelstenen. Het klooster heeft in het verleden steeds een belangrijke rol gespeeld in de bevrijding van Kreta.

Na het bezoek aan het klooster van Preveli gaat er een transfer naar een een lokaal taverne waar u traditioneel Grieks gaat dineren. Met heerlijk eten wordt de excursie vervolgens afgesloten.

€ 35 p.p.

Bovenstaande prijs is inclusief transfer naar het klooster van Preveli, transfer van klooster naar het restaurant in Plakias en de maaltijd exclusief consumpties.

NB. De excursie gaat door bij een minimum van zes deelnemers.

Kalo Pascha – Vrolijk Pasen

Reserveringsverzoek paasexcursie

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord