Pasen in Griekenland

Het Griekse paasfeest valt slechts een keer per vier jaar gelijk met Pasen zoals dat in Nederland wordt gevierd. De Grieks orthodoxe kerk houdt een andere jaartelling aan dan de katholieke kerk. Daardoor lopen de beide paasfeesten niet synchroon.

Pasen is voor de Grieken het meest belangrijke, religieuze feest van het jaar. Men is al weken bezig met de voorbereidingen. Dit zorgt voor een explosie van tradities in de laatste week voor Pasen. Deze noemen we Megalo Evdomada, oftewel Grote week. Lees meer over deze week op onze algemene Pasen pagina. Dit jaar valt het Grieks orthodoxe paasfeest in het weekend van 19 april. Op deze datum vliegt Transavia al naar onze bestemmingen en dit stelt u in de gelegenheid om het paasfeest in Griekenland mee te maken. Er vinden diverse processies plaats, men bezoekt de nachtmis, eet een speciale paassoep, steekt vuurwerk af, tikt rode eieren met elkaar en op zondag volgt het lam aan het spit. Vooral de zaterdag is het hoogtepunt van Pasen voor de Grieken. Dit is de dag dat de wederopstanding van Christus plaatsvond.

Op Kythira, Pilion, Ithaki en Zuid-Kreta hebben wij voor u een paasexcursie samengesteld om het van heel dichtbij mee te kunnen maken. Uiteraard vertelt de gids alles over de gebruiken die hiermee gepaard gaan. De excursie is vooraf reeds te boeken en betaalt u ter plaatse bij reisleiding.

Laat weten dat u meegaat!
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord