Bijzondere wijn uit Kefalonia

Kefalonia

Geef een fles wijn als geschenk en de ontvanger voelt zich geliefd, warm en welkom. Een traditie die ooit, volgens de Griekse mythen, is gestart door de god Dionysos. En als u de frisse, van Kefalonia afkomstige, wijn Robola heeft geproefd, zult u dit gevoel alleen maar kunnen beamen.

  • ross holidays_kefalonia_roubola_00001.jpg
  • kef-robola vineyeards.jpg
  • robola_area_1
  • kef-robola vineyeard in the valey of omalos.jpg
  • kef-in the winery of robola.jpg
  • kef-the testing area and the cava of the winery.jpg
  • robola_area_1
  • kef-dressing up the robola botles.jpg
  • kef-dressing up the robola.jpg
  • kef-the taste area and the bar.jpg
  • Robola_area
  • robola_area_2
  • robola_area_1
  • kef-the kava with all the labels of the winery.jpg
  • kef-cooperative winery of kefalonia.jpg
  • kef-the cava with the robola in the winery.jpg
  • robola_area_1
/

De god Dionysos staat bekend om zijn liefde voor wijn. Hij daalde af van de godenberg Olympos op het vasteland van Griekenland, en zwierf van dorp naar dorp om mensen kennis te laten maken met de soepele schoonheid van deze drank. Volgens de mythe was het tijdens een van deze tochten dat hij voet aan wal zette op Kefalonia. Hij liet de mensen zien hoe ze de sappige druif konden laten groeien en cultiveren, om er uiteindelijk volle wijn van te maken. De wijn die tegenwoordig exclusief op Kefalonia wordt gemaakt, de Robola, was geboren.

Het Robola gebied


Omdat Robola onlosmakelijk is verbonden met de geschiedenis en traditie van het eiland, wordt de productie ervan strikt beschermd door speciale wetgeving. Op Kefalonia vindt u een ‘Robola-zone’ in de bergen in het zuidoosten van het eiland, vlakbij Argostoli. Het inheemse witte druivenras verbouwen de boeren hier op vrij grote schaal. De kalkrijke voedingsbodem is ideaal voor deze vruchten. En ook het microklimaat van natte, milde winters en warme, droge zomers zorgt voor optimale omstandigheden.

Slechts vijfhonderd meter naast het bekendste klooster van het eiland, het Gerasimos-klooster, huist de Robola coöperatie van Kefalonia. Na de oprichting in 1982 zijn ze uitgegroeid tot wel driehonderd leden en goed voor 90% van de totale productie van de witte wijn. In het wijnhuis van de coöperatie komt u meer te weten over de lokale productie en haar geschiedenis, en, niet te vergeten: u kunt er natuurlijk ook de Robola proeven. Onder het genot van een goed glas wijn hoort u precies hoe de wijn tot stand komt en wat deze zo bijzonder maakt. Het is toch bijzonder dat deze wijn alléén op Kefalonia wordt gemaakt.

Fris, elegant en klassiek Robola


Robola is een licht zoete wijn met citrustinten, kristalhelder en zacht geel van kleur. De boventonen van citrusfruit bieden een verfrissing bij het warme mediterrane klimaat. Tussen de rustgevende wijngaarden kunt u genieten van een gekoeld glas wijn, maar ook bij de meeste tavernes op Kefalonia staat Robola op de kaart. Ook in het wijnhuis zelf kunt u een fles van deze heerlijke wijn kopen.

Behalve dat de wijn goed en bovendien karakteristiek van smaak is, heeft de verpakking speciale aandacht gekregen. Iedere fles échte Robola-wijn wordt afzonderlijk in een kleine zak van jute verpakt. Zo weet u dat u te maken heeft met de originele Robola-wijn.

op de kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten