Terug naar Paleros
Home > Paleros > Combinaties met Paleros

Combinaties met Paleros

Door de centrale ligging aan de westkust van Griekenland is Paleros goed te combineren met de Ionische eilanden, het veelzijdige Epiros of met de culturele schatkamer van Griekenland, de Peloponnesos. De afstanden zijn gemakkelijk te overbruggen en u zult versteld staan van de mogelijkheden. Onderstaand doen wij u enkele suggesties:

Paleros en Lefkas

Vanaf Paleros kunt u het groene Lefkas al zien liggen. Dit Ionische eiland is in het uiterste noorden via een brug met het vasteland verbonden en hierdoor moeiteloos te bereiken. De westkust van het eiland wordt gekenmerkt door een ruig landschap met een grillige kustlijn waar steile klippen worden afgewisseld door witte stranden met azuurblauw water. Hier bevindt zich in het zuidelijkste puntje ook de legendarische kaap Lefkatas met een spectaculair uitzicht over de Ionische Zee en eilanden. Aan de oostkust treft u tal van gemoedelijke vissersdorpen, omringd door beschutte kiezelbaaien met hier en daar wat bomen. Een tocht door het groene, bergachtige binnenland leidt langs bronnen, kleine watervallen en schilderachtige dorpen waar de tijd vaak even lijkt te hebben stilgestaan.

Meer over Lefkas Reserveringverzoek Paleros en Lefkas

Paleros en Epiros

Paleros ligt dicht bij de grens met Epiros, een interessant gebied met veel mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een verblijf aan de kust in het levendige Parga of het kleinschalige Sivota. Beide dorpen worden omringd door mooie stranden en bieden een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van dagtrips naar bijvoorbeeld de Acheron-rivier, het orakel van Dodoni of de prachtig gelegen stad Ioannina. Eveneens een aanrader is een autorondreis. Tijdens deze reis komt u door het indrukwekkende Zagoria-natuurgebied, een bergachtige streek met kloven, rivieren en stenen boogbruggen. De dorpen in dit gebied zijn gebouwd volgens de lokale architectuur en werden uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

Meer over Epiros Reserveringverzoek Paleros en Epiros

Paleros en de Peloponnesos

De Peloponnesos wordt wel eens ‘Griekenland in het klein’ genoemd. Niet alleen vormt dit gebied de culturele schatkamer van Griekenland, ook het enorm gevarieerde landschap met dichte bossen, bergen, rivieren, meren en stranden vormt een afspiegeling van de Griekse natuur in het algemeen. Een verblijf in een van onze vakantiehuizen in Messinia, een groene streek met mooie stranden en een groot aantal historische bezienswaardigheden, biedt de mogelijkheid tot het ontdekken van met name het westelijke gedeelte van de Peloponnesos. Ziet u in korte tijd graag zoveel mogelijk, dan is een autorondreis wellicht iets voor u. Deze reis leidt niet alleen langs de belangrijkste bezienswaardigheden uit de oudheid, maar eveneens langs onder andere Monemvasia, de Byzantijnse ruïnestad Mistras en traditionele bergdorpen in het binnenland.

Meer over de Peloponnesos Reserveringverzoek Paleros en de Peloponnesos

Paleros en Kefalonia

Het kleurrijke Kefalonia is het grootste eiland van de ‘Eptanisa’, de Ionische eilandengroep en biedt met een rijke cultuur, een gevarieerde natuur en een overheerlijke lokale keuken alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Fraaie dorpen, een groene natuur en idyllische stranden en baaien met helderblauw water vormen een afwisselend landschap dat blijft verrassen. Hoog boven het eiland domineren de toppen van het Aenos-gebergte, een beschermd natuurgebied met een zeldzame flora en fauna. Tot de bekendste bezienswaardigheden van het eiland behoort het ondergrondse meer van Melissani, een mysterieus natuurfenomeen waar menig wetenschapper het hoofd al over heeft gebroken. Voor wijnliefhebbers is een bezoek aan een van de vele wijnboerderijen een aanrader.

Meer over Kefalonia Reserveringverzoek Paleros en Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten