Vakantie Paleros Griekenland

Als Griek ben ik altijd op zoek naar mooie plekjes in mijn land. Al vaker werd ik geattendeerd op de kust tegenover het eiland Lefkas. Vooral bij de Grieken geliefd en nog niet echt 'ontdekt'. Men vertelde mij dat het Griekse leven hier nog voor het oprapen lag. En inderdaad, het rustige en dorpse leven heeft mij weten te bekoren. De sfeer bracht me terug in de tijd. Ik ben overtuigd, het is hier echt genieten.

We zouden dit eigenlijk best voor onszelf willen houden. Toch zou het jammer zijn als u niet op de hoogte zou zijn dat een dergelijk paradijs nog bestaat. Gelegen op het vasteland, aan de westkust, tegenover het eiland Lefkas. Het lijkt een vergeten gebied in Griekenland te zijn, waar voornamelijk de Grieken hun vakantie en weekenden doorbrengen. Het gering aantal inwoners kent een grote schare aan familie die maar wat graag de zomermaanden hier door komen brengen. Gelukkig zijn de inwoners van Paleros oplettend om de karakteristieken van hun dorp met alle tradities en gewoontes met hart en ziel te bewaken. Altijd al een Griek met de Grieken willen zijn? Dan is dit de bestemming voor u. Naast het dorpse leven, zijn er diverse mooie stranden, tal van bezienswaardigheden en een prachtige natuur.

Meer informatie over Paleros

Over Paleros

Bezienswaardigheden

Bekijk

Dorpen

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

De Griekse eilanden en het vasteland lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
/bestemmingen/paleros/fotos-van-gasten
/bestemmingen/paleros/interactieve-kaart
/bestemmingen/paleros/geschiedenis
/bestemmingen/paleros/lokale-gerechten

Aan de overkant van Lefkas ligt een van de grootste prefecturen van Griekenland, Aitoloakarnania, dat een groot deel van het vasteland beslaat. Deze prefectuur is onderverdeeld in verschillende provincies, waaronder Aktio-Vonitsa. Aan de kust van deze provincie, in een idyllische baai omzoomd door groene bergen, ligt Paleros. Dit gemoedelijke dorp heeft de sfeer van ooit weten te bewaren. De bewoners dragen hier bij aan het onderhouden van hun tradities, zoals zij die van hun voorouders hebben doorgekregen. Ze leven hoofdzakelijk van de visserij en landbouw. Met name de lokale wijn en olijfolie staan bekend om de goede kwaliteit. Door het ontbreken van bekendheid bij het grote publiek, heerst in Paleros nog altijd een gemoedelijke sfeer en staat de Griekse gastvrijheid hoog in het vaandel.  

Deel met vrienden of reisgenoten