Avgolemono

Avgolemono is een heerlijke gevulde soep gemaakt van kip, ei, citroen en rijst. De naam avgolemono betekent letterlijk ei en citroen. Heerlijk voor bij de lunch of als voorgerecht.

/

Ingrediënten

Kip
½ glas olijfolie
Selderij
1 ui
2 wortels
½ glas rijst
2 citroenen
1 ei

Bereidingswijze

Was de kip, snijd deze in stukken en leg de stukken in een pan. Vul de pan met water en zet hem op het vuur. Schuim de oppervlakte af als het water begint te koken. Dan worden de olijfolie, selderij, ui en wortels erbij gedaan, laat dit op middelhoog vuur doorkoken. Laat het zachtjes sudderen totdat de kip gaar is. Haal dan de kip eruit en leg deze apart. Zeef de soep in een nieuwe pan, zodat de groenten hiervan gescheiden worden. Breng de soep opnieuw aan de kook terwijl de rijst wordt toegevoegd en laat het circa tien minuten koken totdat de rijst gaar is. We halen de pan van het vuur en beginnen aan de ei-citroen saus.

Klop de eieren los in een kom en voeg tijdens het kloppen het sap van een citroen toe. Blijf het mengsel roeren terwijl u twee soeplepels soep toevoegt. Vanwege het temperatuurverschil tussen het mengsel en de soep is het belangrijk om dit heel rustig te doen, dit voorkomt het stollen van het eiwit. Hierna wordt het mengsel rustig aan de soep toegevoegd, blijf de soep goed doorroeren. Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout. Serveer de soep met een schijfje citroen.

Kali órexi!

Kijk bij onze Griekse gerechten voor nog meer lekkere recepten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten