Saganaki

Feta is een Griekse kaassoort die met veel gerechten te combineren is, zoals een Griekse salade of op dakos.

Saganaki is een Grieks gerecht dat als voorgerecht geserveerd kan worden maar ook als toevoeging op een salade. Het gerecht leent zich ook uitstekend als borrelhapje. Het is makkelijk te maken en kost weinig tijd.

  • Saganaki
  • Bloem
  • Feta in de bloem
  • Feta in de bloem
  • Feta in de bloem
  • Klop de ei op
  • Feta in het opgeklopt ei
  • Feta met ei in de paneermeel
  • Bakken van de feta
  • Kali orexi
/

Ingrediënten

Ingrediënten
- Blok fetakaas (200 gram)
- Bloem
- Eieren
- Paneermeel
- Olijfolie
- Citroensap
- Stokbrood

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor en plaats het stokbrood in de oven.
Begin met het paneren van de fetakaas. Dep de fetakaas droog en leg deze in de bloem. Voeg de bloem toe zodat de fetakaas helemaal in de bloem zit. Klopt 1 groot ei of 2 kleinere eieren op tot een eigeel en leg de fetakaas in het opgeklopt ei. Zorg ervoor dat de hele fetakaas wordt ingepakt in het ei en plaats de fetakaas vervolgens in het paneermeel en bedek de kaas in zijn geheel.

Plaats de pan op het vuur en verwarm de olijfolie in de pan (dit kan overigens ook met bakboter wanneer u geen olijfolie voor handen heeft). Bak de fetakaas op een middelhoog vuur, een minuut of 5/6 tot de kaas gesmolten is. Besprenkel de saganaki met citroensap en het gerecht kan direct worden geserveerd.

Kali orexi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten