Top 5 voor een vakantie in april

De maand april is een meer dan geschikte maand om er tussenuit te gaan. Het is na de grote run op vakanties na het uitkomen van het nieuwe programma en nog voordat de bestemmingen volop draaien. Onderstaand geven wij u een top 5 van bestemmingen die onze voorkeur hebben.

5. Grieks Pasen meemaken op Zuid-Kreta

Het Grieks-orthodox Pasen is een erg bijzondere gebeurtenis. Ook u kunt dit mee maken op Zuid-Kreta. Atropa Travel organiseert een tweedaagse excursie met bezoek aan de paasmis in de nacht in het klooster van Préveli, het eten van de traditionele magiritsa (paassoep) en op zondag eten van het lam en andere heerlijkheden in de taverne met muziek en dans.

4. Tulpen zien bloeien op Chios

Als u denkt dat de tulpen een typisch Nederlandse bloem zijn, dan heeft u het niet bij het juiste eind. Op Chios is een weelde aan tulpen te zien in het vroege voorjaar. In april staan ze nog net in bloei en is het een spectaculair gezicht om deze kleurenpaletten in de natuur te zien.

3. Voorjaar op Samos

De zon laat zich al regelmatig zien en tovert een gele gloed over het eiland, hier en daar onderbroken door een felle rode stip. Dit alles omzoomt door een grote, groene vlakte. Deze vlakte is een veld met gele bloemen en wat klaprozen. De onmiskenbare zoetige geur vult uw neus die u soms zelfs tot niezen kan brengen.

2. Vogels kijken op Lesbos

Dat verschillende trekvogels hun rustplek vinden op Lesbos is goed te begrijpen. Dat het een bijzonder spektakel is om dit gade te slaan, is nog begrijpelijker. Je hoeft niet eens een echte kenner te zijn om dit te willen zien. Rond de baai van Kalloní is het een bekend gegeven. Echter juist tussen Pétra en Mólivos is nog een onbekend landingsgebied dat de moeite van een bezoekje zeker waard is.

1. Een culinaire tocht door de Turkse wijk van Chania

Het Griekse eten is voor velen een belangrijk onderdeel van hun vakantie. In dat geval is het een aanrader om een van de tavernes in de Turkse wijk van Chania te bezoeken. De Kretenzer keuken is sowieso al heel erg goed, maar deze met de lichte hang naar de Orient is ook zeker niet verkeerd.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord