Top 5 voor een vakantie in april

De maand april is een meer dan geschikte maand om er tussenuit te gaan. Het is na de grote run op vakanties, na het uitkomen van het nieuwe programma en nog voordat de bestemmingen volop draaien. Onderstaand geven wij u een top 5 van bestemmingen die onze voorkeur hebben.

5. Grieks Pasen meemaken op Zuid-Kreta

Het Grieks-orthodox Pasen is een erg bijzondere gebeurtenis. Ook u kunt dit mee maken op Zuid-Kreta. Atropa Travel organiseert een tweedaagse excursie met bezoek aan de paasmis in de nacht in het klooster van Préveli, het eten van de traditionele magiritsa (paassoep) en op zondag eten van het lam en andere heerlijkheden in de taverne met muziek en dans.

4. Wilde bloemen zien bloeien op Corfu

Corfu kent een groene natuur. De combinatie van diverse factoren zorgt ervoor dat het klimaat ideaal is voor de groei van een variatie aan wilde bloemen. Gedurende het hele jaar zijn deze te bewonderen. In het voorjaar komt de wilde orchidee op Corfu veelvuldig voor.

3. Wandelen op de Peloponnesos

Ontdek de Peloponnesos te voet! In het voorjaar staan de bloemen in bloei en de temperatuur is aangenaam. Een favoriete tijd in het jaar om de wandelschoenen aan te trekken en op verkenning uit te gaan. De wandeling van Tséria naar Oud-Kardamíli is een aanrader. Hierbij wandelt u dwars door de Víros-kloof heen. Via het bergdorpje Agía Sofía loopt u vervolgens naar Oud-Kardamíli.

2. Vogels kijken op Lesbos

Dat verschillende trekvogels hun rustplek vinden op Lesbos is goed te begrijpen. Dat het een bijzonder spektakel is om dit gade te slaan, is nog begrijpelijker. Je hoeft niet eens een echte kenner te zijn om dit te willen zien. Rond de baai van Kalloní is het een bekend gegeven. Echter juist tussen Pétra en Mólivos is nog een onbekend landingsgebied dat de moeite van een bezoekje zeker waard is.

1. Een culinaire tocht door de Turkse wijk van Chania

Het Griekse eten is voor velen een belangrijk onderdeel van hun vakantie. In dat geval is het een aanrader om een van de tavernes in de Turkse wijk van Chania te bezoeken. De Kretenzer keuken is sowieso al heel erg goed, maar deze met de lichte hang naar de Orient is ook zeker niet verkeerd.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord