Top 5 van Loekie voor een vakantie in april

Tijdens mijn jaren bij Ross Holidays heb ik al vele bezoeken kunnen brengen aan mijn inmiddels favoriete vakantieland. Ik kies vaak voor de maand april om er een weekje tussenuit te gaan. Het is na de grote run op vakanties na het uitkomen van het nieuwe programma en nog voordat de bestemmingen volop draaien. Onderstaand geef ik u mijn top 5 van bestemmingen die dan mijn voorkeur hebben.

5. Eindelijk Grieks Pasen meemaken op Zuid-Kreta

Na jaren van diverse kanten te horen dat Grieks-orthodox Pasen zo bijzondere gebeurtenis is, is het mogelijk om dit jaar dit mee te maken op Zuid-Kreta. Atropa Travel organiseert een tweedaagse excursie met bezoek aan de paasmis in de nacht in het klooster van Préveli, het eten van de traditionele magiritsa (paassoep) en op zondag eten van het lam en andere heerlijkheden in de taverne met muziek en dans.

4. Tulpen zien bloeien op Chios

Als u denkt dat de tulpen een typisch Nederlandse bloem zijn, dan heeft u het niet bij het juiste eind. Op Chios is een weelde aan tulpen te zien in het vroege voorjaar. In april staan ze nog net in bloei en is het een spectaculair gezicht om deze kleurenpaletten in de natuur te zien.

3. Zonder meerprijs als ik alleen ga

Tijdens mijn vakanties in april kwam ik in contact met andere gasten van Ross Holidays die net als ik hun energie kwamen bijtanken in het Griekse leven. Soms met een reispartner, maar ook vaak alleen op reis. Ross Holidays kent voor seizoen 2015 geen meerprijs voor alleengaanden met vertrek in de maand april. Ook aanbiedingsprijzen zijn geldig bij eenpersoonsbezetting.

2. Vogels kijken op Lesbos

Dat verschillende trekvogels hun rustplek vinden op Lesbos is goed te begrijpen. Dat het een bijzonder spektakel is om dit gade te slaan, is nog begrijpelijker. Je hoeft niet eens een echte kenner te zijn om dit te willen zien. Rond de baai van Kalloní is het een bekend gegeven. Echter juist tussen Pétra en Mólivos is nog een onbekend landingsgebied dat de moeite van een bezoekje zeker waard is. Eleonora, de hostess voor onze gasten op Lesbos, vertelt u er alles over en maakt u zeker enthousiast.

1. Een culinaire tocht door de Turkse wijk van Chaniá

Het Griekse eten is voor mij een essentieel onderdeel van mijn vakantie in april. Graag strijk ik neer bij een van de tavernes in de Turkse wijk van Chaniá. De Kretenzer keuken is sowieso een van mijn favorieten in het algemeen, maar deze met de lichte hang naar de Orient kan mij zeker goed bekoren. Jacquelien, hostess voor onze gasten op West-Kreta, liet mij hiermee kennis maken.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord