Fietsen in Pilion

Bent u gek op fietsen en wilt u dit ook eens in Griekenland doen? Dan is dit de mogelijkheid. Sluit u aan, deel uw liefhebberij en maak mooie herinneringen. In samenwerking met Atropa Travel bieden wij u een 3 daags fietsarrangement onder begeleiding van Georgos. Zij hebben hun passie voor fietsen en alles wat daarmee te maken heeft, tot een dagtaak gemaakt. Wat zij doen is meer dan fietsen! Zij delen hun liefde voor de natuur in harmonie en met veel enthousiasme.

Tijdens uw vakantieweek in Pilion gaat u 3 dagen op pad op de fiets. De transfer naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Kala Nera of Afissos, de fietsen en de begeleiding zijn bij de prijs inbegrepen.

/

Fietsarrangement Pilion

Dag 1Donderdag: Kato Gatzea - Koropi - Kato Gatzea

De eerste dag is om er een beetje in te komen. De tocht gaat langs de kust en u wordt getrakteerd op prachtige uitzichten. We starten in Kato Gatzea en fietsen langs de kustroute die deels door olijfboomgaarden gaat. We passeren de stranden van Kala Nera en Koropi. Vervolgens komen we in een bosrijke omgeving van een unieke schoonheid. We maken hier een korte wandeling en laten de fiets even aan de kant. Tijdens de wandeling zien we enkele verborgen schatten zoals een oude watermolen, watervallen en een aantal waterpoelen. Voor de helden is een duikje in het koude water mogelijk. We stoppen in het bos voor een picknick en aanvaarden de terugrit daarna.
Duur van de tocht is ongeveer 3,5 uur.
Moeilijkheidsgraad is *(makkelijk)

Dag 2Vrijdag: Makrinitsa - Kala Nera

Een fietstocht door Pilion zonder bergen is onmogelijk. Daarom nemen we vandaag op de tocht langs de 9 dorpen een elektrische fiets, zodat u ook de energie heeft om om u heen te kijken.
De dorpen liggen in het centrale deel van Pilion en we gaan van start in Makrinitsa, ook wel ‘Het balkon van Pilion’ genoemd. Via een indrukwekkend mooie route langs 9 dorpen dalen we af naar Kala Nera. Onderweg zijn er verschillende punten waar u kunt genieten van het uitzicht over de Pagasitikos baai. Uiteraard is er tijd voor een koffie op een van de pleinen onder de platanen in de bergdorpen van Pilion. Ook een bezoek aan een van de musea of kerken is tijd voor ingeruimd.
Duur van de tocht is ongeveer 6 uur.
Moeilijkheidsgraad is ** (gemiddeld) (door het gebruik van een elektrische fiets, en anders *** moeilijk)

Dag 3Zondag: Chania - Zagora - Chorefto

U begint op de top bij Chania en daalt langzaam af naar de kust. Deze tocht verbindt de toppen van de Pilion-berg, vanaf Chania op 1200 meter hoogte langs hoge eiken- en kastanjebomen, tot aan Pouri in het noordoosten van het gebergte. Onderweg passeren we Zagora en brengen we een bezoek aan de kerk van Agios Georgios en uiteraard worden we vandaag ook vergezeld door mooie uitzichten. De route is voornamelijk bergafwaarts en eindigt aan de kust in Chorefto.
uur van de tocht is ongeveer 6 uur.
Moeilijkheidsgraad is ** (gemiddeld)

21 mei
3 sep
Per persoon
€ 210
€ 210
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan fietsen op deze bestemming? U kunt telefonisch een fietsarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden fietsen


• Begeleiding door een ervaren Engelstalige gids
• Prijs per persoon inclusief 3 fietsdagen met transfer naar begin en van eindpunt naar Kala Nera of Afissos.
• Inclusief lunchpakket, fietsen, helmen en 1 dag elektrische fiets
• Minimum deelname is 4, maximum 8 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• Moeilijkheidsgraad is per dag aangegeven

Bekijk hier de specifieke voorwaarden.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten