Overzicht zeilen
Home > Káti Állo> Zeilen> Ionische Eilanden

Zeilen vanaf Lefkas

Als u van water en zon houdt, is zeilen geen moeilijke keuze. Zeker in het vaargebied rondom Lefkas komt u dan volop aan uw trekken. Groene eilanden in overvloed, talrijke beschutte baaien, diverse gezellige havens om aan te leggen en een hele zee voor u met het mooiste blauwe water. In de haven van Nidri liggen de boten op u te wachten om op ontdekkingstocht te gaan. Dit kan met een bare boat met of zonder schipper.

Er zijn verschillende jachten beschikbaar variërend van 31 tot 41 ft.

/

Vaargebied Lefkas

Lefkas heeft uitstekende condities voor de recreatieve zeiler. De wind steekt veelal rond het middaguur op en neemt aan kracht toe tot gemiddeld windkracht 3 tot 4. Er zijn diverse eilanden op redelijk korte afstand van elkaar, waardoor u niet een hele dag hoeft te zeilen om toch op een volgende bestemming te komen. Bovendien zijn al deze eilanden prachtig groen en is de kustlijn een aaneenschakeling van baaien. Vaart u een baai binnen en ligt er al een jacht? Dan vaart u gewoon naar de volgende baai waar u zeker als enige zult zijn.

Vanaf Lefkas is de start. De kleine haven van Nidri is een prima aanvang van de reis. De pier kent slechts enkele ligplaatsen waardoor u niet direct in de drukte van een grote marina bent en rustig kunt acclimatiseren aan boord. De kustlijn van Lefkas leent zich goed om direct van start te gaan. Een aanlegplaats ten zuiden van Nidri is Sivota. Een gemoedelijke haven omringd door groene heuvels. Deze beschutte baai is zeer geliefd bij zeilers.

Een ander doel in dit gebied is de kleurrijke haven van Fiskardo op Kefalonia. Een idyllische haven met een eigen karakter. De veelkleurige huizen liggen schouder aan schouder langs de haven en er is een veelvoud van tavernes waar het een feest is om aan te schuiven. Zelfs een bekende televisiekok heeft hier jaren een taverne gerund.

Ook Ithaki is bijzonder geliefd als aanleghaven tijdens zeilen in dit vaargebied. Het lieflijke eiland heeft talloze baaien en ook voor een haven kunt u hier prima terecht. Er is een keuze uit het gemoedelijke Frikes, het aangename Kioni of het levendige Vathi. Houdt u bij Vathi wel rekening met de onvoorspelbare windstoten.

Het slechts zeer dun bevolkte Kastos en Kalamos moet u zeker ook aandoen tijdens uw vaartocht in dit gebied. Een enkel dorp herbergt de weinige bewoners die hier wonen in de eenvoud die Griekenland zo bijzonder maakt. Het azuurblauwe water steekt scherp af tegen de witte, rotsachtige kustlijn met hier en daar fraaie, verborgen strandjes. De zuidpunt van Kalamos is met zijn groene uiterlijk een beauty, terwijl de noordelijke helft en het naastgelegen Kastos was kaler zijn, maar nog steeds een uniek beeld vormen met de omringende zee.

Meganissi, wat letterlijk ‘groot eiland’ betekent, is de grootste van de voor de kust van Nidri liggende eilanden. Dat dit met zijn 22 vierkante kilometers niet echt groot te noemen is, kunnen we wel onderstrepen. Hier aanleggen en aanschuiven bij een taverne zal uw reis bekronen. Enkele tavernes hebben op hun terras zelfs een hangmat voor u, zodat u voor u weer aan boord gaat nog even heerlijk uit kunt buiken.

Vanaf € 679 p.p.

Inclusief vluchten, transfers, jacht en 10 kg handbagage. Deze prijs is gebaseerd op een Bavaria 31 en 4 personen.
Exclusief € 30 boekingskosten per boeking, verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, verplicht linnenpakket ( € 12,50 p.p.) en verplichte startpakket (vanaf € 175). In het startpakket zitten de schoonmaakkosten en de liggelden van eerste en laatste dag. Deze zeilvakantie is bareboat.

• Een schipper is bij te boeken voor € 125 per dag of € 800 per week
• Een buitenboordmotor bij te boeken voor € 75 per week
• 2 handdoeken zijn bij te boeken voor € 12,50
• SUP (stand up paddling) board is bij te boeken voor € 75 voor week 1 en € 50 voor week 2

Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten