Overzicht zeilen
Home > Káti Állo> Zeilen> Noordelijke Sporaden

Zeilen Noordelijke Sporaden

Met zoveel water en eilanden is de link naar zeilen al snel gelegd. Wat is er meer fantastisch dan een combinatie te maken van een week zeilen gevolgd door een week in een vakantiewoning aan land. Deze combinatie maakt een vakantie meer dan compleet en geeft de mogelijkheid een bestemming door en door te ontdekken. Al langer biedt Ross Holidays de mogelijkheid om een zeilvakantie met een eigen jacht of met een schipper te boeken in de Ionische Zee, langs de Cycladen of de Saronische Eilanden.

Geïnteresseerd geraakt in een zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan bij ons team.

Aanvragen

Pagasitische Golf

De Pagasitische Golf is ideaal om ontspannen te zeilen. De zee is relatief rustig, matige tot redelijke wind. U bent hier volop in de gelegenheid om te genieten van de ongerepte baaien, inhammen en stranden die grenzen aan deze prachtige zee. Het is niet zelden dat dolfijnen met u mee zwemmen langs uw jacht. Ook aanleggen bij een van de vele dorpjes aan de kust is een lust, niet alleen voor het oog maar ook voor de maag. De tavernes grenzend aan het water bieden een keur aan mogelijkheden om de inwendige mens tevreden te stellen.

Skiathos

Zo gauw u de Golf verlaat, is Skiathos het eerste eiland op uw pad. Dit redelijk toeristisch ontwikkelde eiland kent een aantal mooie stranden. Deze zullen met name in de zomermaanden druk bezocht zijn. Het mooist is feitelijk Skiathos-stad. Dit ligt lieflijk tegen de hellingen van de berg; witte huisjes stralen u tegemoet. Ook deze haven kent een redelijke levendigheid.

Skópelos

Doorvarend komt u bij het eiland Skópelos terecht. Dit groene eiland ligt te glunderen in het blauwe water. Er zijn verschillende baaien om voor anker te gaan en het eiland kent twee grotere havens; Skopelos-stad aan de noordzijde met een gezellige bedrijvigheid en Glossa aan de zuidkant van het eiland, dat beduidend kleiner is. De overige dorpjes kennen allemaal hun eigen haventje en in deze plaatsen is het zeker goed toeven. De prachtige stranden stralen u overigens al van verre tegemoet.

Alónissos

Alónissos is het laatste bewoonde eiland van de Sporaden. Slechts een handvol bezoekers bereikt dit eiland en het is een oase in de zee. Omringd door de schitterende zee dat tevens tot beschermd gebied is verklaart. Onder de naam National Marine Park worden hier vele dieren beschermd. Zo zijn dolfijnen en zeehonden niet de enige bewoners van dit gebied. Ook vogels laten zich in alle soorten bewonderen.

De overige eilanden zijn merendeels onbewoond. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze nog puur en onbedorven zijn. Zo heeft het volgende eiland Panagia de mooiste stranden! Paradijselijk welhaast. De natuur heeft zich hier niet laten beïnvloeden door de aanwezigheid van de mens. Daarom zo onbedorven, waar treft men dit nog aan op onze overbevolkte wereldbol, zo relatief dicht bij huis.


Geïnteresseerd geraakt in een zeilvakantie hier of in dit gebied? Vraag hier vrijblijvend een prijsopgave aan bij ons team.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten