Terug
Home > Weer veilig op reis

Veilig op reis

U kunt weer op vakantie naar Griekenland. Heeft u ook zo uitgekeken naar de stranden, de natuur, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten? Griekenland heeft u gemist en is weer helemaal klaar om u gastvrij te ontvangen. Griekenland is één van de landen die de gevolgen van het coronavirus zeer beperkt heeft weten te houden. Door in een vroeg stadium verregaande maatregelen te nemen is het aantal besmettingen laag gebleven en heeft Griekenland uitzonderlijk weinig sterfgevallen.

Wij doen ons best om uw vakantie zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen en richtlijnen van de Nederlandse en Griekse autoriteiten. Wij zetten het graag voor u op een rijtje hoe wij samen veilig en onbezorgd op reis kunnen gaan.

Maatregelen zijn onderhevig aan veranderingen, daarom deze pagina ook. Wij houden de informatie op deze pagina zo up-to-date mogelijk. Alle gegevens op deze pagina zijn onder voorbehoud.

Coronavoucher
Lees hier de informatie over het coronavoucher.

Informatie COVID-19


Reisadvies
Vanaf 7 november 2020 om 6.00 uur stelt de Griekse regering voor het hele land een volledige lockdown in. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Klik op deze link om het actuele reisadvies van de Rijksoverheid te bekijken.

Gezondheidsverklaring
Uiteraard houdt u zich aan de RIVM richtlijnen. Dit betekent bij klachten, blijf thuis en laat u testen. Kunt u hierdoor uw reis niet maken informeer ons dan voor vertrek hierover. Het is belangrijk dat u een goede reis- en zorgverzekering heeft, mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens uw vakantie. Schiphol vraagt om een gezondheidsverklaring, verplicht voor alle passagiers die vanaf, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen. Dit document dient u zelf te printen, in te vullen en mee te nemen naar de luchthaven voor zowel de heen- als de terugreis. Omdat deze gegevens niet ouder mogen zijn dan 72 uur, raden wij u aan een leeg geprint formulier mee te nemen op vakantie en dit voor de terugweg aan het einde van uw vakantie ter plaatse in te vullen. Zo heeft u altijd een juiste versie bij u. U vindt het formulier op de website van Nederland wereldwijd:

Website Schiphol: Gezondheidsverklaring

PLF formulier
Alle reizigers zijn verplicht een Passenger Locator Form (PLF) per huishouden ten minste 24 uur voordat men aankomt in te vullen, met gedetailleerde informatie over hun vertrekpunt, de duur van eventuele eerdere verblijven in andere landen en het adres van uw verblijf in Griekenland. U ontvangt op de dag van aankomt, na 00.00 uur, een QR code die wordt gescand bij binnenkomst in Griekenland. U vindt het formulier met een handleiding voor het invullen/instructie op:

https://www.rossholidays.nl/plf


Vergeet u niet om het PLF tijdig in te vullen. Niet invullen betekent dat u mogelijk bij aankomst geweigerd wordt om Griekenland binnen te komen en u riskeert een boete van € 500,- per persoon.

We hebben gemerkt dat het soms voorkomt dat de QR code pas laat of zelfs helemaal niet wordt gemaild door de Griekse authoriteiten. Wij adviseren u in dat geval om de bevestiging die u ontvangt direct na het invullen van het formulier, mee te nemen (geprint of op uw telefoon of tablet) en dit te laten zien bij aankomst. Dan kunnen zij zien dat het wel is ingevuld, maar de QR code niet is aangekomen.

Op Schiphol
Schiphol vraagt u vriendelijk:
- 1,5 meter afstand van elkaar te houden
- een mondkapje te dragen bij check-in, tijdens security- en grensprocessen en bij het boarden
- de gezondheidsverklaring bij u te hebben
- regelmatig uw handen te wassen
- te hoesten en niesen in de binnenkant van uw elleboog
- papieren zakdoekjes te gebruiken en ze na het neussnuiten weg te gooien
- handen schudden te vermijden
- zo min mogelijk dingen met uw handen aan te raken
- contactloos te betalen
- de aanwijzingen op te volgen

Vliegreis
Zoals diverse deskundigen (waaronder het RIVM) hebben gesteld, is de kans op besmetting in een vliegtuig klein. Het luchtverversingssysteem in vliegtuigen is dermate geavanceerd dat de lucht zeer schoon is aan boord. De moderne luchtfilters (HEPA-filters) aan boord van vliegtuigen maken de lucht vrij van ziekteverwekkers. De combinatie van goede ventilatie, luchtfilters en de droge lucht beperkt het risico op verspreiding van het virus. Daarnaast gelden er strenge regels voor en tijdens de vlucht om het risico zo klein mogelijk te houden. Zo is het dragen van een mondkapje bij het in- en uitstappen en aan boord verplicht. Meer informatie over het dragen van een mondkapje leest u op de website van Transavia. Bij de gate wordt u gevraagd om zelf de boardingpass te scannen. Het in- en uitstappen gaat per zone die u op de boardingpass staat, uw zone wordt omgeroepen en vervolgens mag u aan boord gaan. Daarnaast heeft Transavia nog meerdere maatregelen genomen om uw vliegreis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij raden u aan om alvast vanaf thuis online in te checken. Zorg ervoor dat u tijdig op de luchthaven aanwezig bent, bij voorkeur 2,5 uur voor vertrek.

Transavia website: Dragen van een mondkapje
Transavia website: Veilig en gezond vliegen met Transavia


Aankomst
Bij aankomst in Griekenland bent u verplicht om uw mondkapje ook te dragen op de luchthaven, in het openbaar vervoer en taxi’s. Sinds zaterag 18 juli is het ook verplicht om in openbare gebouwen een mondkapje te dragen. Dus in musea en winkels draagt u een mondkapje. Neemt u dus een ruime voorraad mondkapjes mee. Reisleiding verwelkomt u bij aankomst (buiten het luchthavengebouw) en is volledig op de hoogte van de plaatselijke regels en voorziet u van de juiste informatie. Reisleiding is op gezette tijden bereikbaar voor vragen/assistentie en 24 uur per dag voor noodgevallen. Bij aankomst op de luchthaven in Griekenland kan er steekproefsgewijs een temperatuurmeting en indien nodig een COVID-19 test afgenomen worden. Hieraan dienen alle reizigers die hiervoor worden uitgekozen mee te werken.

Transfer
De buschauffeurs zijn getraind volgens de richtlijnen van de Griekse overheid en zullen derhalve ook een mondkapje dragen. Zij zullen het schudden van handen vermijden. Voor reiziger zal er antiseptische vloeistof in de bus aanwezig zijn. U dient zelf te zorgen voor een mondkapje. Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens transfers per bus, taxi en boot. Zorg ervoor dat u voldoende afstand houdt van de chauffeur en reisleiding. Indien gewenst kunt u ook per huurauto of per privé transfer naar uw vakantiewoning reizen. Vraag gerust ons team in Wijchen naar de mogelijkheden.

Bootovertochten
Bij alle bootovertochten geldt dat passagiers de gehele bootreis een mondkapje dienen te dragen, dus ook bij het aan- en van boord gaan. Bij bootovertochten die langer dan 30 minuten bedragen, dient u op voorhand een Engelstalig ‘Covid-19 preboarding declaration’ formulier in te vullen dat bij het aan boord gaan van het schip aan de bemanning dient te worden overhandigd. U kunt dit formulier ter plaatse in de haven verkrijgen. Houdt u er rekening mee dat dit formulier voor ieder te reizen traject dient te worden ingevuld. Dus gaat u heen en terug van A naar B, dan dient het formulier in tweevoud te worden opgemaakt. Het is dan ook raadzaam dat u tijdig bij het ticketkantoor uw tickets ophaalt indien door ons gereserveerd (1,5 uur van te voren) en dat u een uur van te voren in de haven aanwezig bent.

Accommodatie
Ross Holidays biedt kleinschalige woningen en verschillende privé villa’s en vakantiehuizen aan. Daardoor is het op uw bestemming goed mogelijk om de gewenste afstand tot andere mensen te bewaren. Daarnaast heeft het merendeel van de woningen een privé balkon of terras.

Al onze accommodaties volgen de regels van de lokale autoriteiten. Zij zijn verplicht om een registratieboek bij de houden van alle gasten die in hun woningen verblijven. De gegevens die zij nodig hebben zijn uw naam, uw nationaliteit, datum van aankomst en vertrek, contact gegevens (adres, telefoon, e-mail) om het mogelijk te maken om met u te communiceren nadat u vertrokken bent en er een mogelijke Covid-19 besmetting wordt geconstateerd nadat u vertrokken bent. Onze woningen zijn schoon bij aankomst en vertrek. Er worden speciale door de Griekse overheid opgelegde desinfecteringsprocedures gevolgd door de eigenaren, u mag tijdens de schoonmaak niet aanwezig zijn in de woning of op het balkon/terras. Een tussentijdse schoonmaak wordt zo veel mogelijk beperkt. Indien u een tussentijdse schoonmaak wenst kan dit in overleg met de eigenaar. Het is geen verplichting van de eigenaar om hier gehoor aan te geven. Uiteraard worden handdoeken en bedlinnen aangeleverd tijdens uw verblijf volgens frequentie zoals in de beschrijving van uw vakantiewoning.

Er mogen helaas geen Ross Holidays informatieboeken, tijdschriften en leesboeken meer in de woningen worden geplaatst.

Het kan zijn dat accommodatie eigenaren geen ontbijt kunnen serveren i.v.m. de huidige maatregelen.

Zwembaden
Zwembaden worden schoongemaakt volgens het protocol van het Griekse ministerie van Volksgezondheid. Volgens het protocol zijn sierkussens op stoelen en bedden niet toegestaan. U wordt gevraagd gebruik te maken van uw eigen badlaken.

Reisleiding
Vanwege de maatregelen hebben wij onze reguliere hostess service aan moeten passen. Op de meeste bestemmingen wordt u ontvangen door reisleiding of een plaatselijke vertegenwoordiger. Zij zijn goed geïnformeerd over regels van de lokale autoriteiten. Op een aantal bestemmingen hebben wij een hostess gestationeerd. Zij zullen u ontvangen op de luchthaven en komen bij u langs voor een welkomstbezoek. Daarna zijn zij voor vragen op bepaalde tijden telefonisch of via WhatsApp te bereiken en voor noodgevallen telefonisch 24 uur per dag. Op de bestemmingen Athene, Thessaloniki, Alonissos, Skopelos, Thassos, Chios, Lesbos, Limnos, Evia, Andros, Tinos, Kea, Syros, Skyros, Milos, Kimolos, Folandros, Ikaria, Kefalonia en Ithaki wordt gebruik gemaakt van telefonische hostess service. Het kan voorkomen dat er Engelstalige begeleiding is op de bestemming zelf, maar er is altijd telefonisch iemand bereikbaar die Nederlands spreekt.

Autohuur
Alle autoverhuurbedrijven waar wij mee samenwerken hanteren de strikte regels van de Griekse regering en de Griekse ministeries en autoriteiten van Volksgezondheid. Er worden speciale door de Griekse overheid opgelegde procedures gevolgd voor het desinfecteren van het kantoor van het autoverhuurbedrijf, eventuele transferbusjes, het interieur en exterieur van huurauto’s en accessoires zoals, autosleutels, kinderzitjes, etc. In Griekenland mag u volgens de huidige maatregelen met maximaal vier personen in een auto, tenzij uit één huishouden, dan mogen dit er meer zijn.

Stranden
Zoals u wellicht weet beschikt Griekenland over talrijke stranden in alle soorten en maten. In Griekenland is het dan ook gemakkelijk om een plekje te vinden waar u op de gewenste afstand van andere strandgangers kunt verblijven en genieten. Houdt u aan de sociale afstand van 1,5 meter. Op georganiseerde stranden waar ligbedden en parasols worden verhuurd, is er voldoende afstand gecreëerd volgens de richtlijnen van de Griekse overheid. Het dragen van mondkapjes op de stranden is niet verplicht. Ook hier geldt dat kussens verwijderd zijn en dient u gebruik te maken van een eigen badlaken.

Restaurants en tavernes
De restaurants en tavernes in Griekenland verwelkomen u graag. Zij mogen gasten ontvangen aan tafels die buiten op veilige afstand van elkaar staan. Uiteraard gelden hier ook weer de gebruikelijk hygiëne- en schoonmaakprotocollen. Het kan zijn dat bedienend personeel een mondkapje of handschoenen draagt, de bezoekers hoeven geen mondkapje te dragen.

Winkels en supermarkten
Het dragen van mondkapjes voor bezoekers is sinds zaterdag 18 juli verplicht. Ook worden er een beperkt aantal klanten toegelaten in winkels en wordt de sociale afstand in acht genomen (1,5 meter).

Bezienswaardigheden, musea, archeologische sites
Musea en archeologische sites hebben hun deuren weer geopend voor publiek. Er zijn diverse veiligheidsmaatregelingen genomen wat betreft sociale afstand en desinfectie volgens de richtlijnen van de Griekse overheid. Het dragen van een mondkapje is verplicht in gesloten ruimtes (musea) en aan te raden op archeologische sites.

Wij staan graag voor u klaar
Natuurlijk begrijpen wij dat vakantie bij uitstek een periode zou moeten zijn van onbezorgd en in vrijheid kunnen genieten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Dit jaar zal dat wellicht anders aanvoelen dan dat u gewend bent. Wij en onze Griekse partners zijn ervan overtuigd dat wij u een veilige en aangename vakantie kunnen aanbieden en u straks aan het water kunt zitten, genietend van de Griekse gastvrijheid en de ondergaande zon.

Uiteraard kunt u altijd telefonisch, per mail of chat contact met ons opnemen als u nog vragen heeft. Wij helpen u graag.

Fijne vakantie, kalo taxidi!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord