Onze villa's op Kreta en Pilion

Al 31 jaar zoek ik met passie naar de mooiste woningen van Griekenland. Iedere keer vraag ik mij af, wat ga ik vinden? Heeft het huis karakter? Wie is de persoon achter deze woning en wat is zijn of haar verhaal?

Het is steeds weer een boeiende tocht met positieve verrassingen en soms ook teleurstellingen. Door de jaren heen ontstond er na het bezoeken van die vele woningen een beeld in mijn gedachten van ‘mijn woning’. De woning die aan al mijn wensen voldeed. Een vriendin liet mij de stoute schoenen aantrekken: "Koop een stuk grond! Het voelt zo bijzonder, doe het nou maar!" Dat moment was het begin van mijn volgende reis, ik had besloten met heel mijn ziel en zaligheid aan de slag te gaan.

In 2010 vond ik twee huizen op een bijzonder plekje op de mooiste bestemming van Griekenland. We kleedden de traditionele huizen met zorg uit en daarna weer met liefde aan. De huizen bloeiden op en kregen daarom de gezamenlijke naam 'de tuin van Pilion'. Villa Kerasia, de kersenboom, en Villa Ortansia, de hortensia. Kort daarna liet ik op Kreta twee bloemen volledig uit de grond groeien. In het dorp Lefkogia, aan het uiteinde van de Kourtaliotiko-kloof, omringd door bergen en met uitzicht op zee groeiden Villa Dafni, laurier, en Villa Lemonia, de citroenboom, uit tot gelukbrengers voor veel gasten.

In 2014 ontpopte Villa Levanda, lavendel, zich. Ondanks dat de woning in het dorp Lefkogia op Kreta ligt, is het een woning met privacy en comfort.

Griekenland staat bekend om de olijven. Tussen de olijfbomen kwam in 2019 op Pilion de zesde villa uit de grond, Villa Elea, het Oud Griekse woord voor olijfboom.

Zes bloemen, met creativiteit, passie en liefde voor Griekenland samengesteld. Stuk voor stuk met als doel om u te laten genieten van plezier, geluk en rust.

De mooiste reactie die ik meer dan eens hoor van mijn gasten in de villa's is… je wilt hier gewoon niet weg!

Een vriendelijke groet van,

Stefanos Stefanou

Villa Kerasia - inclusief autohuur

Miliès, Pilion

Op een unieke plaats, tegen de hellingen van het dorp Milies, staat deze fraaie villa met de welluidende naam Villa Kerasia. De grote kersenboom in de tuin staat synoniem aan de naam van de villa. Villa Kerasia is geheel gebouwd in traditionele stijl, echter met alle comfort van deze tijd.

Bekijk Villa Kerasia

Villa Ortansia - inclusief autohuur

Milies, Pilion

Onder de naam ‘De tuin van Pilion’ worden een aantal prachtige villa’s ‘gekweekt’. Villa Ortansia, Grieks voor de Hortensia, is de eerste ‘bloem’ die tot bloei kwam. De woning is gebouwd in de traditionele stijl van Pilion.

Bekijk Villa Ortansia

Villa Dafni - inclusief autohuur

Lefkogia, Zuid-kreta

De eerste bloem uit de tuin van Kreta is Villa Dafni, wat laurier betekent. Villa Dafni is een ruim opgezette villa en biedt vanaf haar vele terrassen een prachtig uitzicht.

Bekijk Villa Dafni

Villa Elea

Kála Néra, Pilion

De villa ligt tussen de olijfbomen in een boomgaard van ruim 3600 m². Eléa is het Oud-Griekse woord voor olijfbomen en dat is precies waar deze villa op uitkijkt; een boomgaard vol met door de natuur artistiek gevormde boomstammen met takken gevuld met olijven in aanwas. De villa is vol comfort en gemak ingericht en u zult zich hier de koning te rijk voelen.

Bekijk Villa Elea

Villa Lemonia - inclusief autohuur

Lefkogia, Zuid-kreta

Villa Lemonia, dat citroenboom betekent, is een vrijstaande eenkamervilla en geschikt voor 2 personen. Deze villa heeft een prachtig uitzicht op de omgeving van bergen en olijfboomgaarden en in de verte de zee.

Bekijk Villa Lemonia

Villa Levanda - inclusief autohuur

Lefkogia, Zuid-kreta

In 'de tuin van Kreta' is Villa Levanda tot bloei gekomen, dat lavendel betekent. Deze villa is sfeervol ingericht en biedt de gasten een aangenaam verblijf. De villa is voorzien van een privé zwembad waar u in alle rust van het lekkere weer kunt genieten. Deze villa ligt in het authentieke dorp Lefkogia, Zuid-Kreta.

Bekijk Villa Levanda
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten