Onze Alonissos specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar Alonissos
Home > Alonissos > Combinaties met Alonissos

Combinaties met Alonissos

In het noordwesten van de Egeïsche Zee, tegenover de zuidpunt van Piklion, ligt de eilandengroep de Noordelijke Sporaden. Hierdoor is het uitstekend mogelijk om een vakantie op het vasteland te combineren met het ultieme eilandgevoel. Onderstaand geven we u een aantal suggesties. Mocht u nog een ander idee hebben van bestemmingen die u graag met Alonissos zou willen combineren, schroomt u dan niet en vraagt u ons team naar de mogelijkheden.

Alonissos en Skopelos

Het tweede eiland in de rij van de Noordelijke Sporaden is Skopelos. Dit eiland is vooral bekend en geliefd vanwege de prachtige natuur, de mooie stranden in schilderachtige baaien, het kristalheldere zeewater en de warme gastvrijheid van de bevolking. De dorpen op het eiland hebben hun traditionele architectuur en karakter weten te behouden, maar bieden de bezoeker tegelijkertijd vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie.

Meer over Skopelos Reserveringverzoek Alonissos en Skopelos

Alonissos en Pílion

Pilion is met name bij de Grieken erg geliefd. Het is niet voor niets dat de goden van weleer dit deel als hun zomerverblijf gekozen hadden. De berg Pilio domineert het gebied. De hellingen zijn rijk begroeid en de watervallen kletteren hier op vele plaatsen de rotsen af. Er zou een grot op een van de hellingen zijn waar men in vroeger tijden kon offeren aan Zeus. Dit voor gezondheid of een beetje geluk. Dit zou de oorzaak kunnen zijn voor de weelderige begroeiing alhier. De geofferde zaken lieten vaak zaden achter en zijn door de ruime hoeveelheid aan waterbronnen goed tot ontwikkeling gekomen. In de tijd van de overheersing door de Turken hebben zij de bergdorpen ontzien. De grote rijkdom die zij hadden verkregen door handel, hebben de Turken onaangetast gelaten. De Turken profiteerden hiervan mee en lieten de Pilioten grotendeels met rust. De rijkdom van deze dorpen is nog steeds zichtbaar in de bouwstijl. De archontiká, zoals de herenhuizen volgens deze bouwstijl genoemd worden, zijn veelal gerestaureerd en voldoen soms als hotel. Als u in de buurt bent, gaat u er gerust een binnen om eens te kijken naar de prachtige in houtsnijwerk uitgevoerde plafonds.

Meer over Pilion Reserveringverzoek Alonissos en Pílion

Alonissos en Noord-Evia

Na een verblijf op Alonissos kunt u met de boot naar Pilion en daarna over naar Evia, een zeer geliefde vakantiebestemming van de Grieken. Het is namelijk de perfecte omgeving om te onthaasten in een van de gemoedelijke badplaatsen. Het noordelijk deel van het eiland is bijzonder mooi. Het biedt de perfecte combinatie van bergachtige, beboste omgeving met de onovertroffen schoonheid van de omringende kustlijn. Naast een rijk verleden als het gaat om historie, heeft ook de Griekse mythologie hier een vruchtbare bodem. Zo had Dyónissos, de god van de vruchtbaarheid maar vooral van de wijn, hier de beste tijd van zijn leven. Misschien dat dit de reden is van de goedlachsheid van de bewoners van Évia en de vele dorpsfeesten die hier plaatsvinden.

Meer over Evia Reserveringverzoek Alonissos en Noord-Evia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten