Terug naar Alonissos
Home > Alonissos > Wandelen op Alonissos

Wandelen op Alonissos

Alonissos is een ‘halte’ verder dan Skopelos vanaf Pilion. Het eiland kent een prachtige natuur en meet een oppervlakte van 64 km2. De bomen reiken vaak tot aan de kustlijn en de baaien zijn gevuld met het helderste water. In de heuvels, waarvan de toppen niet boven de 475 meter reiken, zijn diverse wandelpaden.
De hostess ter plaatse heeft diverse wandelingen ter beschikking. Onderstaand geven wij vast een aantal van deze wandelingen bloot.

Palio Horia – Mikros Mourtias
Mikros Mourtias is een strand aan de zuid kust van Alonissos. Vanaf Palio Chorio, het centrum van de oude stad, leidt een erg goed onderhouden pad met duidelijke wegbewijzering u richting dit schitterende strand. Voordat u bij dit pad komt, wandelt u door de straatjes van Palio Chorio waar vele kleurrijke, traditionele huizen staan. Hier leert u direct de pittoreske atmosfeer van het dorp kennen. Gedurende de tocht naar het strand heeft u een adembenemend uitzicht over het eiland van ‘Ai Giorgos’ en Skopelos. Wanneer u bij het strand bent aangekomen, kunt u genieten van een verfrissende duik in het kristalheldere water.

Patitiri – Palio Horio
De wandeling tussen de moderne haven van Alonissos, Patitiri en de oude stad, Palio Chorio, geeft u de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur dit het eiland rijk is. Tijdens de lente en in de zomermaanden ruikt de lucht naar verschillende kruiden. Als u richting de top loopt, kunt u genieten van het fantastische uitzicht over de sfeervolle, oude stad van Alonissos en als u zich omdraait zult u beloond worden door het fantastische uitzicht over de eiland ‘Dio Aderfia’ en op heldere dagen ‘Skantzoura’.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten