Waarom Antiparos?

Antiparos is de perfecte plaats om te genieten. Er is weinig meer te doen dan opgaan in het zo eenvoudig geheel van Griekse eenvoud met alles wat daarbij hoort. Dit alles in een hagelwitte omgeving waar terrasjes naar u lonken om er neer te strijken. Onder het genot van een Griekse koffie, of zoals de Grieken een hele middag kunnen slurpen van hun koude frappé, het leven aan u voorbij laten gaan, in de positieve betekenis van het woord. Daal af in de grot en verwonder u over wat de natuur voor elkaar heeft gekregen in die dieptes en neem een duik in het heldere, blauwe water. Meer is er niet nodig om even uit de chaos van alledag te ontsnappen.

Een groet van Stefanos Stefanou

Terug naar Antiparos
Home > Antiparos > Combinaties met Antiparos

Combinaties met Antiparos

Een eiland van de Cycladen, wat het formaat ook mag zijn, lijkt in de wieg gelegd te zijn om te combineren met andere eilanden. De bootverbindingen onderling zijn perfect en de eilanden veelal dusdanig klein van oppervlakte, dat het ontdekken van meerdere makkelijk te doen is. Staat onderstaand de combinatie van uw dromen er niet bij, vraag dan gerust ons team. Op maat doen wij u graag een voorstel.

Antiparos met Paros

Antiparos en Paros liggen op slechts 10 minuten varen van elkaar verwijderd. De combinatie van deze twee eilanden, elk met karakteristieken van de Cycladen, is er dan ook een die voor de hand ligt. Nadat u Antiparos heeft uitgeplozen is het een goede keuze om de levendigheid van Paros op te zoeken. Om de cultuurschok niet te groot te maken, verblijft u aan de zuidoostkant van het eiland. Daar zijn de stranden uitgestrekt en de dorpen knus en gemoedelijk. Een verblijf op Paros biedt u de mogelijkheid voor het maken van een wandeling, een duik in zee en zeker niet in het minst, een bezoek aan de levendige en soms chaotische hoofdstad Parikia in het westen en het idyllische Naoussa aan de noordzijde van het eiland.

Meer over Paros Reserveringverzoek Antiparos met Paros

Antiparos met Serifos en/of Syros

Ook deze eilanden behoren tot dezelfde eilandengroep als Paros. Binnen de Cycladen zijn deze op korte afstand van Paros gelegen en vormen een mooie samenstelling als het gaat om karakteristieke witte huizen met blauwe luiken en deuren. Toch heeft ieder eiland zijn eigen karakter. Serifos is minder bekend en beschikt over prachtige stranden. Chora bovenop de heuvel springt direct in het oog. Syros is in alle opzichten het middelpunt van de Cycladen. De hoofdstad is behalve een levendige havenplaats ook een bruisende culturele bezienswaardigheid. Flaneren langs de kade en pleinen om vervolgens het eiland te gaan verkennen.

Meer over Serifos Reserveringverzoek Antiparos met Serifos en/of Syros

Antiparos met Milos en/of Kimolos

Een indrukwekkende kustlijn omsluit het eiland Milos, met levendige dorpen, prachtige stranden, verborgen grotten en de traditionele vissershuisjes met gekleurde deuren. Enkele oude wandelpaden brengen u langs authentieke routes. Het ernaast gelegen Kimolos lijkt geschapen om alle drukte van de wereld achter u te laten. Hier is het een kwestie van landen, genieten en bijkomen.

Meer over Milos Reserveringverzoek Antiparos met Milos en/of Kimolos

Antiparos met Folegandros

Folegandros is slechts drie dorpen rijk en omzoomd door schitterende stranden, waarvan er maar één met de auto te bereiken is. De rest vraagt altijd een wandeling om er te komen. Paradijselijk verscholen tussen de rotsen en een beloning voor de geleverde prestatie en het oog. De hoofdstad Chora is een aaneenschakeling van pleinen en nauwe straatjes, waar een ruime keuze is aan tavernes en winkels. Liever in de havenplaats Karavostasis aan de wandel? Strijk dan neer in de levendige haven of de omliggende straten.

Meer over Folegandros Reserveringverzoek Antiparos met Folegandros

Antiparos met Andros en/of Tinos

Daar waar Paros uitblinkt in het karakteristieke uiterlijk van de Cycladen, is Andros een grote tegenhanger. Andros is het grootste en ook het meest groene eiland van de Cycladen. Het biedt schitterende mogelijkheden om te wandelen door groene valleien en beschikt over goudgele stranden. Het gezellige Batsi is een mooie thuishaven. Tinos is een bekende bedevaartplaats. Dit maakt de stad tot een levendige plek. Daarbuiten is het een rustiek eiland waar de tekenende duiventillen direct in het oog springen.

Meer over Andros Reserveringverzoek Antiparos met Andros en/of Tinos

Antiparos met West-Kreta en/of Zuid-Kreta

Zelfs het grote en veelzijdige Kreta behoort tot de mogelijkheden voor een combinatie van het kleine Paros. Of u nu kiest voor Zuid-Kreta of West-Kreta, de veelzijdigheid is er volop. Dit eiland heeft voor iedereen wat wils. Zoekt u de drukte of de rust, de bergen of de vlakte, kloven en valleien, zandstranden of rotskust? U vindt het hier allemaal in overvloed. Daarnaast zijn er diverse culturele hoogtepunten zoals Gortys en Festos, en de stad Chania, volgens ons een van de mooiste steden van Griekenland. Rethymnon is het kleine broertje van deze stad.

Meer over Kreta Reserveringverzoek Antiparos met West-Kreta en/of Zuid-Kreta

Antiparos met Argolis

Een eiland combineren met het vasteland is een uiterst rijke ervaring. Argolis is een bolwerk van bezienswaardigheden uit de oudheid zoals Epidavros, Oud-Korinthos, het Kanaal van Korinthos, Mycene en Nafplion. U zult hier tijd te kort komen om alles te gaan zien. Bent u een wijnliefhebber? Breng dan een bezoek aan Nemea en rijdt de wijnroute waar verschillende wijnhuizen een proeverij aanbieden. Dit alles vanuit de basis in een van de dorpen aan de kust, zodat u na thuiskomst nog een duikje in de golven kunt nemen.

Meer over Argolis Reserveringverzoek Antiparos met Argolis

Antiparos met autorondreis klassiek Griekenland

Cultuur opsnuiven langs de hoogtepunten van klassiek Griekenland waarbij u onder andere een bezoek brengt aan Delfi, Olympia, de Arcadische dorpen, Monemvasia en Nafplion, om vervolgens al deze indrukken te verwerken op het eiland Paros. Op een bedje aan het strand, tijdens een wandeling langs de paden of op het balkon van uw woning kunt u in alle rust de beleefde avonturen nog eens rustig de revue laten passeren. Kortom, dit is de ideale combinatie van cultuur en strand.

Meer over deze autorondreis Reserveringverzoek Antiparos met autorondreis klassiek Griekenland

Antiparos met Athene en/of Nafplion

Athene is de hoofdstad van Griekenland en is een groot openlucht museum. Bezoek de hoogtepunten zoals het Olympisch Stadion en de Akropolis. Er zijn verschillende musea zoals het Archeologische Museum.waar een schitterende collectie aan beelden en andere vondsten uit de oudheid tentoongesteld is. Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland, moest de titel inleveren toen Athene deze eer overnam. Echter, is de stad een opeenstapeling van bezienswaardigheden. In beide steden lokken de pleinen de bezoekers om plaats te nemen bij een van de vele tavernes of hippe cafe’s. Struin door de straten en laat u verrassen.

Meer over Athene en Nafplion Reserveringverzoek Antiparos met Athene en/of Nafplion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten