Overzicht autorondreizen
Home > Káti Állo> Autorondreizen> Autorondreis Klassiek Griekenland vanaf Athene

Autorondreis Klassiek Griekenland vanaf Athene

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Het vasteland van Griekenland heeft veel te bieden en daarom hebben wij hier een interessante autorondreis voor u samengesteld. Deze reis is te maken vanaf Athene en uitstekend te combineren met de bestemmingen Evia, Skyros, Andros, Tinos, Kea, Kythnos, Syros, Serifos, Paros, Milos, Kimolos en Peloponnesos – Argolis.

8 dagen vanaf € 924

 • Athene
 • Athene
 • Delfi
 • Delphi
 • Kanaal van Korinthos
 • Olympia
 • Olympia
 • Olympia
 • Mistras
 • Mistras
 • Mistras
 • Monemvasia
 • Monemvasia
 • Monemvasia
 • Nafplion
 • Nafplion
 • Epidavros
 • Mycene
 • Mycene
/

Autorondreis Klassiek Griekenland vanaf Athene

Dag 1Aankomst in Athene

Op de dag van aankomst staat de door u gereserveerde auto bij het vliegveld voor u klaar. U rijdt naar het voor u gereserveerde hotel in Athene en in de volgende dagen maakt u uw autorondreis volgens de voor u samengestelde route. De hotelovernachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet in C-categorie hotels. Het ontbijt is inbegrepen bij de prijs.

Dag 2Athene - Delphi

(Circa 186 kilometer)

Na het ontbijt gaat de tocht, eventueel via Distomou en Arachova naar Delphi. In de buurt van Distomou staat het Byzantijnse klooster Osios Loukas. Het klooster ligt op een hoogte van 1748 meter en heeft twee kerken. De architectuur, met mozaïeken en marmeren wanden, maakt de kerk tot een van de belangrijkste monumenten van Griekenland. Arachova is een schilderachtig dorp, dat met de rode wijn, bonte handgeweven stoffen en tapijten de bezoeker verleidt om tijdens de tocht naar Delphi even te stoppen. In Delphi is het beroemde orakel. Bij de plek van de opgravingen is een museum. De omgeving met de berg Parnassos is beschermd gebied en heet het Nationale Park Parnassos. U overnacht in Delphi.

Dag 3Delphi - Patras - Golf van Korinthos - Olympia

(Circa 230 kilometer)

Nadat u vanuit Delphi richting Patras rijdt, steekt u daar de Golf van Korinthos over. Daarmee bent u aangekomen in de Peloponnesos. Bij het dorp Olympia vindt u de opgravingen van de tempel van Olympia. Die naam is bijna gelijk aan de naam van het geweldige gebergte Olympos, dat ver van hier in het noordoosten van Griekenland ligt. Die overeenkomst is niet toevallig. Dit gebergte was de vaste verblijfplaats van de oude Griekse goden. Hier in de Peloponnesos kwam hoofdgod Zeus zo nu en dan om zich te laten aanbidden. Bij de opgravingen is gebleken dat hier een enorme tempel voor Zeus gestaan heeft. Die zou pas zo’n 1600 jaar geleden opzettelijk verwoest zijn door de Romeinen die toen over Griekenland heersten. U weet wellicht dat op deze plek 3000 jaar geleden de eerste Olympische Spelen werden gehouden. In dit historische dorpje zult u op dag drie van de autorondreis overnachten.

Dag 4Olympia - Langadia - Karkalou - Dimitsana - Stemnitsa - Langadia

(Circa 120 kilometer)

Vandaag gaat de reis verder in oostelijke richting om eerst Langadia te passeren voor een bezoek aan twee bijzondere Arcadische dorpen. Na Karkalou buigt de weg zich naar het zuiden. De autorondreis brengt u eerst naar Dimitsana. Dit schilderachtig gelegen dorp heeft diverse torenwoningen van soms wel vijf verdiepingen, gelegen in pittoreske straatjes. Onder Turks bewind groeide dit stadje uit tot een illegaal onderwijscentrum. Het bracht zelfs verschillende geestelijk leiders van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog voort. Voor een aantal van hen is in het centrum een standbeeld opgericht. De gemeentelijke Bibliotheek bevat nog enkele unieke en zeldzame werken. Vervolgens leidt de weg u naar het volgende Arcadische dorp Stemnitsa. Door de enigszins geïsoleerde ligging heeft dit van oorsprong Slavische dorp weinig hinder ondervonden van de Turken. De bewoners hebben zich van oudsher gespecialiseerd in het smeden van goud en zilver. Een school voor het leren van deze kunst is vandaag de dag nog gevestigd in een gerestaureerd herenhuis. Het Volksmuseum van Stemnitsa toont een werkplaats van een edelsmid van toen. Vervolgens gaat de route terug naar Langadia waar u overnacht. Dit is ook een Arcadisch bergdorp dat als een amfitheater is gebouwd en een prachtig uitzicht biedt over een smal dal.

Dag 5Langadia - Sparti - Mistras - Monemvasia

(Circa 200 kilometer)

Vanuit Langadia rijdt u via Tripoli, Sparti en Mistras naar Monemvasia. Het oude Sparti is beroemd en heeft een rijke mythologie en historie. Het is daarom raadzaam hierover te lezen alvorens deze plaats te bezoeken. Bij Sparti ligt tevens Mistras. Dit is een groot openluchtmuseum met vele overblijfselen uit oude tijden, die hier opgegraven zijn. Aan de kust van de provincie Lakonia ligt het oude Monemvasia, dat ooit een Byzantijns en Venetiaans handelsbolwerk was. Het bijzondere van deze stad is dat veel huidige inwoners, ruïnes van honderden jaren oud in de oude stijl opgebouwd hebben als woning voor zichzelf. Een levendig middeleeuws stadje dus, bewoond door 21e eeuwse mensen. U overnacht in Monemvasia.

Dag 6Monemvasia - Nafplion

(Circa 171 kilometer)

Vanuit Monemvasia gaat de indrukwekkende route via Leonidio weer terug naar het noorden naar Nafplion. Nafplion was in de mythologie de zoon van Poseidon, de god van de zee. Nafplion zou het alfabet bedacht hebben en ook de stichter zijn van deze plaats. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, maar bovenal is de sfeer zeer aangenaam. De vele, gezellige terrasjes en (vis)tavernes in smalle straatjes, die als een labyrint door de stad heenlopen, zijn zeer uitnodigend. Hier is tevens uw overnachting.

Dag 7Nafplion - Epidavros - Mycene - Athene

(Circa 135 kilometer)

Vandaag staat een bezoek aan Epidavros en Mycene, ook wel Mikines genoemd, op het programma. Epidavros is onder andere beroemd om zijn openluchttheater. Dit wonder van akoestisch vernuft mag niemand missen. Het is 2200 jaar geleden gebouwd. Het bood plaats aan 14.000 personen die allemaal zelfs de gefluisterde woorden van het toneel konden verstaan. Tegenwoordig wordt er ‘s zomers nog steeds een aantal voorstellingen en optredens gehouden. Voor Mycene gaat u weer iets naar het zuidwesten. Deze stad begon zijn geschiedenis in 2100 v.Chr. Er is hier zoveel te zien, dat het aan te raden is vooraf een boekje hierover te lezen. De Myceners waren een volk met een hoge ontwikkelingsgraad. Zelfs ver boven die van Minos op Kreta. Op weg naar Athene passeert u de oude stad Korinthos met het beroemde Kanaal van Korinthos. De laatste nacht van uw autorondreis brengt u door in Athene.

Dag 8Terug naar Nederland

Helaas is de laatste dag aangebroken. U rijdt vanuit uw hotel naar de luchthaven van Athene voor uw vlucht naar Amsterdam Schiphol.
Wilt u uw vakantie verlengen dan is het mogelijk om deze autorondreis uit te breiden met een verblijf in een van onze vakantiewoningen in bijvoorbeeld Argolis, Evia, Andros, Tinos of Kea.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief de ter plaatse te betalen milieubelasting, variërend van 1,50 tot 7,00 per nacht afhankelijk van de classificatie van uw verblijf.
Iedere maandag
1 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 17 okt
18 okt t/m 2 nov
Standaard p.p.
v.a. 1074
v.a. 924
v.a. 1074
Premium p.p.
v.a. 1134
v.a. 1284
v.a. 1134
v.a. 1284
v.a. 1134
v.a. 1284
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. Indien u kiest voor de premium klasse hotels, dan kan het zijn dat de route iets moet worden aangepast. Zo kan het zijn dat Langadia wordt vervangen door een van de andere Arcadische dorpen Dimitsana. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Hyundai Atos of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Inclusief 10 kg handbagage. Ruimbagage is telefonisch bij te boeken; 15 kg voor € 48, 20 kg voor € 60, 25 kg voor € 70.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling en exclusief milieubelasting (ter plaatse te voldoen).
• Voor voorwaarden auto zie autohuur bovenstaand.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.
• Prijzen zijn onder voorbehoud.

• Inclusief telefonische hostess service gedurende uw vakantie.
• Inclusief digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten