Home
Home > Kreta

Kreta

Het is begrijpelijk dat geen plek in Griekenland zoveel bezoekers trekt als Kreta. Het is immers het grootste eiland; net zo lang, maar smaller dan Nederland. Hemelsbreed gemeten is Kreta 260 kilometer lang, terwijl de breedte varieert van 13 tot 50 kilometer. Het eiland is opgedeeld in vier provincies: Chaniá, Réthymnon, Heráklion en Lasíthi. Het merendeel van de inwoners van Kreta woont in de hoofdstad Heráklion.

Kreta is tevens het meest zuidelijk gelegen stukje Europa en ligt op een kruispunt van zeeroutes en oude beschavingen. Dat Kreta zo populair is bij vele bezoekers, vinden wij geen wonder. Het is veelzijdig en kent een rijk verleden. Men zegt van Kreta weleens dat het één groot museum is en daar is niets aan gelogen. Het kent een rijke historie en bewijzen hiervan zijn er nog ruimschoots te vinden.

Ondanks het feit dat Kreta zo veel bezoekers trekt, hebben wij prachtige gebieden gevonden die geen massatoerisme kennen.

West-Kreta

Voor het westelijk deel is onze keuze gevallen op de omgeving van Chaniá. Deze stad is volgens ons een van de mooiste van heel Griekenland. Cultuur en traditie gaan hier hand in hand. Of u nu kiest voor een verblijf in het levendige Agía Marína of in het rustige Kamisianá, u bent altijd in de buurt om een bezoek aan het mooie Chania te brengen. Sommige plaatsen aan de westkust hebben zulke mooie stranden dat het wel de Malediven van Griekenland wordt genoemd.

Bekijk vakanties

Zuid-Kreta

Onze keuze voor Zuid-Kreta is gebaseerd op de authenticiteit van het gebied. Karakteristieke bergdorpen met voortreffelijke tavernes, wandelmogelijkheden, prachtig langgerekte stranden die zelfs in het hoogseizoen nog rustig zijn en de levendigheid van Plakias binnen handbereik. De host(ess) weet veel te vertellen over de omgeving en is goed op de hoogte van de lokale gebruiken. Zij organiseren excursies voor kleine groepjes belangstellenden en vertellen graag uit eigen ervaring. Zo maakt u kennis met de cultuur van het zuiden en het leven van alle dag.

Bekijk vakanties

Brochures

Wilt u meer inspiratie opdoen over West- of Zuid-Kreta of over één van onze andere bestemmingen? Vraag via onderstaande button dan direct onze brochures aan en laat u informeren over onze prachtige bestemmingen en accommodaties.

Brochures

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord