Terug naar Antiparos
Home > Antiparos > De stranden van Antiparos

De stranden van Antiparos

Antiparos is bekend vanwege de vele, prachtige zandstranden. U heeft het hier voor het kiezen. En allemaal voorzien van het meest heldere en blauwe water. Behalve zwemmen, duiken en kanoen in de golven, vergeet vooral niet uw camera mee te nemen. Niemand aan het thuisfront zal u anders geloven als u terug bent, als u ze niet heeft gefotografeerd.

De kustlijn telt meer zo’n 50 kilometer. Het eiland is een paradijs met prachtige stranden. Deze pittoreske stranden zullen u betoveren met hun vredige sfeer, prachtige blauwe zee en goudkleurig zand. De meeste stranden zijn ook per openbaar vervoer bereikbaar. Sommige van de stranden zijn alleen per boot bereikbaar.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Glyfa

We zakken verder zuidwaarts van de kustlijn van Antiparos en komen bij het strand van Glyfa. Het is gelegen in een ongerepte omgeving. Het is vooral bekend bij hen die gaan voor rust en het azuurblauwe water. Ook hier sieren bomen het strand zodat u daar een plekje in de schaduw kunt zoeken. Bedjes en parasolverhuur zijn hier niet aanwezig.

Het strand van Soros

Dit is het grootste strand van Antiparos en druk bezocht in de zomermaanden. In de omgeving bevinden zich vooral villa’s en huizen voor verhuur en de bewoners zoeken hier graag het strand op. De zee loopt hier snel af en op sommige plaatsen is de bodem rotsachtig. Er zijn twee tavernes op het strand en men verhuurt er ligbedden en parasols. Vlak voor Soros is het Mikros Soros strand, oftewel het kleine Soros strand. Dit hoeft geen uitleg om te bedenken wat u hier aantreft. Het strand is bedekt met fijn grind, waardoor het water hier wellicht nog helderder is dan elders op het eiland. Verder naar het zuiden zijn meerdere van dit soort kleine en minder bezochte stranden te vinden.

Het strand van Faneromeni

Helemaal in het zuiden van Antiparos, bevindt zich het strand van Faneromeni, genoemd naar de gelijknamige kerk in de buurt. Het strand is alleen via een rotsachtig pad bereikbaar. Het is gelegen in een kleine baai en wordt aan beide zijden beschut door rotspartijen. Het kost wat moeite om er te komen, maar dan heb je ook wat. Het is er gauw vol omdat het maar klein is. Er zijn geen faciliteiten.

Het strand van Vathis Volos

In het zuiden van Antiparos is een dorp in ontwikkeling, Agios Georgios. Een handvol appartementen en wat hotels hebben zich verzameld aan de kust waar een enkele taverne voor gezelligheid en lekker eten zorgt. Duikers weten deze plek veelal te vinden. Het is er aangenaam en er hangt een gemoedelijke sfeer. Er zijn ligbedden en parasols te huur en u kunt voor een hapje en een drankje terecht bij de taverne. Tevens vertrekken van hier bootjes naar het tegenovergelegen eiland Despotiko. Ook daar geweldige stranden en de archeologische restanten van een Dorische tempel.

Het strand van Livadia

Dit strand vindt u aan de westkant van Antiparos. Vanwege de ongereptheid misschien wel een van de mooiste stranden van het eiland. Er zijn geen voorzieningen en er is ook geen schaduw te vinden op dit strand. Het bestaat deels uit fijnzand en deels uit rotsen en ligt diep in de baai. Zoekt u voor een bezoek aan dit strand een dagje zonder wind uit, want de noordelijke wind staat hier vol in de baai. Vandaar dat dit ook een geliefde plek is voor surfers.

Het strand van Sifneiko

Ook dit strand ligt aan de westkust van het eiland, ter hoogte van Chora. Eigenlijk is het een van de stranden die op loopafstand van het hoofdstadje bereikbaar zijn. Het is een ongeorganiseerd strand, dus geen verhuur van bedjes en parasols, maar wel een prachtig uitgestrekt strand en schitterend water. Het strand is een mix van zand en kleine kiezeltjes. Vooral in de namiddag is dit strand populair vanwege de spectaculaire zonsondergangen hier. Speciaal voor u zakt ie hier als een rode bol in het blauwe water, om de volgende dag weer aan de horizon te verschijnen. U kunt hier ook van genieten vanaf het terras van een van de tavernes bij het strand. Ook dit strand is door de noordelijke wind geliefd bij surfers, maar ook bij voor snorkelaars is het een uitstekend strand.

Het strand van Antiparos

Op 10 minuten loopafstand van Chora, ligt op de kop van het eiland, dit zandstrand van Antiparos. Oogluikend wordt naturisme hier toegestaan. Dit strand is ook bekend onder de naam Camping Beach. Zo dicht bij Chora is het een populair strand en vooral in de maanden juli en augustus is het druk bezocht. Niet voor niets weten velen dit strand te vinden; het langgerekte zandstrand in combinatie met de aanrollende golven van helder water zijn niet alleen heerlijk om te genieten van zon en water, maar zijn ook een lust voor het oog. Vanaf de boot lonkt de azuurblauwe kleur al naar u.

Het strand van Psaraliki en Kato Psaraliki

Ten zuiden van Chora, op 5 minuten loopafstand, bevinden zich de stranden van Psaraliki en Kato Psaraliki. Ze liggen beschut tegen de noordelijke wind en liggen in elkaars verlengde. Er zijn bedjes te huur en er worden verschillende watersporten aangeboden. Het zand met hier en daar een steentje loopt langzaam af in zee en deze blijft lang ondiep. Kato Psaraliki wordt ook wel Fanari strand genoemd of Psaraliki II. Behalve in de schaduw van een parasol, kunt u hier ook een middagdutje doen in de schaduw van de bomen langs het strand.

Het strand van Panagia

Waar we eerder spraken over de stranden van Psaraliki I en Psaraliki II, wordt het strand van Panagia ook wel Psaraliki III genoemd. Het is de ongeorganiseerde versie van eerder genoemde stranden. Meer rust, minder mensen en even mooi water en strand. Bomen zorgen voor een natuurlijke schaduw en de taverne voor de innerlijke mens.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Antiparos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten