Excursies op Corfu

Corfu, het groene paradijs. Het eiland barst van de historische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en biedt volop gezelligheid.

Om uw verblijf op Corfu nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent Atropa Travel diverse excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Bij aankomst op Corfu ontvangt u van de reisleiding een welkomstenvelop waarin u diverse excursies terug kunt vinden. Graag geven wij u alvast een greep uit het aanbod.

Noordtour

Deze tocht brengt u naar het prachtige noorden van Corfu. De vele panorama’s wisselen elkaar in rap tempo af. U zult versteld staan. Een bezoek aan het klooster van Paleokastrítsa staat tevens op het programma. Diverse bergdorpen passeren de revue. Uiteraard wordt er een stop gemaakt voor de lunch. De terugweg gaat via een hooggelegen weg langs de kust, Bella Vista, weer naar de stad.

Parga en Paxos

De boottocht geeft een mooi zicht op Corfu. Allereerst gaat u naar Paxos, een lieflijk groen eiland met hagelwitte stranden. Vervolgens gaat de reis verder naar Parga, waar u in de omgeving diverse historische bezienswaardigheden kunt bezoeken. Deze kustplaats is tegen de berghelling opgebouwd. Tijdens een bezoek aan Parga kunt u genieten van de vele trapstraatjes, terrassen aan de gezellige haven en een bezoek aan een van de mooie stranden.

Albanië

Vanuit de haven van Corfu vertrekt de boot en vaart langs de noordoostkust naar Albanië. Na de aanschaf van het benodigde visum is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het havenplaatsje Saranda te bezoeken. Tevens is het mogelijk om per bus een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Butrint, dat in 1997 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Deze antieke stad bestaat uit vele overblijfselen uit de Grieks-Romeinse en Byzantijnse tijd. Tijdens deze excursie wordt er in de bus tevens verteld over de cultuur en religie, maar ook de geschiedenis van Albanië.

Jeepsafari

Dit wordt een leuke dag die u niet snel zult vergeten. Een ervaren gids neemt u mee over mooie routes langs bijzondere en verborgen plekjes. Veel traditionele bergdorpen liggen op de route. Het doel is de Pantokrator-berg, vanwaar een schitterend uitzicht over het eiland Corfu, maar ook over het vasteland aan de overkant.

Vakanties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord