Excursies op Corfu

Corfu, het groene paradijs. Het eiland barst van de historische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en biedt volop gezelligheid.

Om uw verblijf op Corfu nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent Atropa Travel diverse excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Bij aankomst op Corfu ontvangt u van de reisleiding een welkomstenvelop waarin u diverse excursies terug kunt vinden. Graag geven wij u alvast een greep uit het aanbod.

Paxos en Anti Paxos

Relaxte dagtocht per boot naar de twee kleinere eilandjes ten zuidoosten van Corfu, te weten Paxos en Antipaxos. Op Paxos gaat u van wal en tevens wordt er een bezoek gebracht aan de Blue Caves. Op Antipaxos zal de boot voor anker gaan voor een zwemstop in een baai met adembenemend turquoise zeewater.

Sivota, Parga en Blue Lagoon

Tijdens deze ontspannen dagtocht per boot vanaf Corfu-Stad bezoeken wij de Sivota eilanden ten zuiden van Corfu en varen we door naar het tegenovergelegen vaste land van Griekenland (Epiros) waar we een bezoek brengen aan het gezellige dorp Parga. Ook ontbreekt een bezoekje aan het exotische Blue Lagoon niet, waar een zwemstop is.

Albanië

Vanuit de haven van Corfu vertrekt de boot en vaart langs de noordoostkust naar Albanië. Na de aanschaf van het benodigde visum is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het havenplaatsje Saranda te bezoeken. Tevens is het mogelijk om per bus een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Butrint, dat in 1997 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Deze antieke stad bestaat uit vele overblijfselen uit de Grieks-Romeinse en Byzantijnse tijd. Tijdens deze excursie wordt er in de bus tevens verteld over de cultuur en religie, maar ook de geschiedenis van Albanië.

Jeepsafari

Dit wordt een leuke dag die u niet snel zult vergeten. Een ervaren gids neemt u mee over mooie routes langs bijzondere en verborgen plekjes. Veel traditionele bergdorpen liggen op de route. Het doel is de Pantokrator-berg, vanwaar een schitterend uitzicht over het eiland Corfu, maar ook over het vasteland aan de overkant.

Vakanties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten