Terug naar Corfu
Home > Corfu > De dorpen van Corfu

De dorpen van Corfu

Corfu is van alle markten thuis en dat is terug te zien aan de verschillende dorpen. De levendige badplaatsen bieden vermaak voor jong en oud, daar de traditionele dorpen in het groene achterland een oase van rust zijn. In zelfs het kleinste dorp is een kerk aanwezig, waar in de zomer de inwoners zich verzamelen voor de panigiri, een plaatselijk feest waarbij de naamdag van de kerk wordt gevierd.

Overzicht van dorpen Corfu

1. Chlomos

Chlomos is een van de mooiste en een van de oudste traditionele dorpen van Corfu. De oorsprong van het dorp ligt in de 13e eeuw.

Bekijk

2. Pelekas/Kontogialos

Aan de westkust van Corfu ligt het kleine bergdorpje Pelekas. Deze streek kenmerkt zich door de prachtige zandstranden. Het strand van Kontogialos, of ook wel Pelekas Beach genoemd, is er hier één van.

Bekijk

3. Messonghi

Messonghi is een gezellige badplaats dat zich in het zuidoosten van Corfu bevindt. In Messonghi heerst een gezellige drukte en het is een populaire vakantiebestemming.

Bekijk

4. Glyfa

Glyfa is eigenlijk niet echt een dorp te noemen, maar toch is het de moeite van een bezoek waard. Glyfa heeft daarnaast een rustig strand waar het prima vertoeven is.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten