Terug naar Corfu
Home > Corfu > Corfu stranden

Corfu stranden

Corfu kent veel stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen.

Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn. Langs de westkust zijn de langste zandstranden te vinden, terwijl in het noordoosten de kust rotsachtig is met kiezelstranden, en in het zuiden de fraaiste zandstranden opduiken. Enkele stranden zijn zelfs verkozen tot de mooiste en schoonste stranden van de wereld en kregen hiervoor de Blue Flag.

Ga direct naar de interactieve kaart

Video van Corfu

Het strand van Messonghi

In het zuidoosten van het eiland ligt het strand van Messonghi. In tegenstelling tot eerder genoemde stranden is de omgeving rondom het strand relatief vlak. Het strand heeft een combinatie van zand en kiezels. In dit gebied zal de natuur u opvallen, want door de aanwezigheid van de Messonghi-rivier is het land erg vruchtbaar.

Het strand van Dassia

Wanneer we wat meer richting het noorden gaan aan de oostkust vinden we de populaire badplaats Dassia. De naam is afgeleid van het woord ‘dasos’, dat ‘bos’ betekent en dat is kenmerkend voor de omgeving. Het vlakke land is rijkelijk begroeid met groen en olijfbomen. Via nauwe straatjes is het lange, smalle strand dat voornamelijk uit kiezels bestaat te bereiken. Het turkoois van het water steekt prachtig af bij de rijkelijke kleuren van de omgeving. Het rustige water dat langzaam dieper wordt is ook erg geschikt voor kinderen.

Het strand van Ipsos

Met uitzicht op de groene heuvels, verschillende baaien en de bergen van het vasteland van Griekenland en Albanië ligt Ipsos, aan de oostkust van Corfu. Het lange strand wordt voornamelijk bedekt met kiezels en wordt omringd door palmbomen. Het strand heeft een gemoedelijke sfeer door enkele zelfgemaakte pieren in het water. Het beoefenen van watersporten als waterskiën, windsurfen en waterfietsen komt hier veel voor. Doordat er diverse eetgelegenheden met Engelse keuken zijn, is het een bekende badplaats onder jongeren.

Het Canal d’Amour

Zo romantisch als de naam doet vermoeden is ook een van de legenden die rond gaat over het Canal d’Amour. Volgens het verhaal blijf je voor altijd bij je geliefde als je samen door het zogenaamde ‘Kanaal van de liefde’ zwemt. De moeite waard om een duik te nemen toch? Het bijzondere natuurverschijnsel is te vinden in het uiterste noordwesten bij Sidari.

Het strand van Agios Georgios Pagon

Agios Georgios in het noordwesten wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Corfu. Het gebied is nog vrij ongerept en er is weinig toerisme, waardoor u hier kunt genieten van de prachtige natuur. De baai ligt aan de voet van een rotsachtig gebied en heeft de vorm van een hoefijzer. Het is een waar paradijs met fijn, goudkleurig zand, kristalhelder turkoois water en omgeven door mooi begroeide heuvels en dennenbomen. Het perfecte strand voor liefhebbers van een rustige vakantie.

Het strand van Paleokastritsa

Aan de westkust van het eiland liggen enkele stranden aan een azuurblauwe zee in een baai met de vorm van een klaverblad. De natuur is hier op zijn mooist en dat is rondom de stranden duidelijk zichtbaar. Voor de kust liggen veel eilandjes die met hun dichte bebossing voor een mooie aanblik zorgen. Het is mogelijk om per boottaxi of met een ‘eigen’ bootje naar een van de grotten of strandjes te varen die alleen over water te bereiken zijn, zoals Chomis of Paradise Beach. Het pittoreske Paleokastritsa is ook zeker de moeite waard om te bezoeken en bevat een fraai binnenplein, een museum met iconen uit de Byzantijnse tijd en boven op de rotsen prijkt het Theodokos-klooster.

Het strand van Liapades

Even ten zuiden van Paleokastritsa ligt het strand van Liapades. De baai is omgeven door hoge hellingen waarop onder andere bomen als cipressen staan, wijnvelden en kleine boerenbedrijfjes. Het strand bestaat voornamelijk uit zand en kiezels. Ook vanaf dit strand is het mogelijk om per boottaxi of met een ‘eigen’ bootje naar een van de grotten of strandjes te varen.

Het strand van Ermones

Als we langs de westkust afzakken vinden we aan de rand van de Ropa vallei het strand van Ermones. Het strand wordt omringd door rotspartijen, waarvan er een opvallende gelijkenis toont met een gezicht. Over deze rots bestaan verschillende legendes. Volgens een legende is het een piratenkapitein die veranderde in steen nadat hij een icoon poogde te stelen van een lokale kerk. Weer anderen geloven dat het een versteende non is. Liefhebbers van duiken of snorkelen zijn hier van harte welkom, want mede door de rotsen die zich tot in het water verspreiden is dit een uitstekende plek om de onderwaterwereld te verkennen.

Het strand van Mirtiotissa

Door het goudkleurige zand wordt het strand van Mirtiotissa gezien als een van de mooiste stranden van Corfu. Rondom het smalle strand sieren de met groen bedekte heuvels, kliffen en rotsen de omgeving. Aan beide kanten van het strand lopen de rotsen tot in de kristalheldere zee waardoor dit een prachtige locatie is om te snorkelen. De enige weg om bij het strand te komen is smal en slecht begaanbaar. Als u naar dit strand gaat, houdt er dan rekening mee dat dit strand een onofficieel nudistenstrand is.

Het strand van Glyfada

Het laatste stuk naar het strand van Glyfada gaat zigzaggend naar beneden en bezorgt u daardoor de meest fraaie uitzichten. Door het mooie groen heen ziet u de baai die wordt omringd door kliffen en rotsen. Dit aan de westkust gelegen strand is een populaire badplaats en wordt ook wel Golden Beach genoemd, vanwege het mondaine karakter. Het lange en brede zandstrand is geschikt voor gezinnen met kinderen, de zee loopt hier langzaam af. Vanaf dit strand kunt u de zon prachtig de zee in zien zakken, een zonsondergang vanaf hier meemaken is dan ook een echte aanrader.

Het strand van Agios Gordios

Met een goudgeel strand en het heldere turkoois van de zee is het strand van Agios Gordios erg geliefd. Her en der zijn de bijzondere grijze kliffen te zien en ook de begroeide heuvels met dennenbomen, olijfbomen en wijngaarden zorgen voor een prachtig plaatje. Kenmerkend is de rots in zee aan de zuidzijde van het strand. Vanaf de zuidkant naar het noorden toe wordt het strand smaller. Het fijne zand en het ondiepe water zorgen voor geschikte omstandigheden voor gezinnen met kinderen. Ook hier zijn diverse mogelijkheden voor watersporten en de echte durfal kan het fraaie uitzicht bewonderen vanuit de lucht tijdens het paragliden vanaf de 350 meter hoge berg. Diegene die benieuwd is naar de onderwaterwereld kan ook hier zijn hart ophalen aan een snorkel- of duiksessie.

Het strand van Issos

In de buurt van het Korission meer is ook het strand van Issos te vinden. Dit is een lang en breed strand en er straat veel stroming in het water. Hierdoor is dit een geliefde plek voor kitesurfers.

Het strand van Agios Stefanos (noordwesten)

In het noordwesten van het eiland ligt het kleine havendorp Agios Stefanos, waarvan het westelijke gedeelte zich kenmerkt zich door een lang zandstrand in een maanvormige baai. De aanwezige strandbedden bieden de strandganger de mogelijkheid om te ontspannen onder de zon en de parasols zorgen voor de nodige schaduw. Dankzij het langzaam aflopende zand is dit goudgele zandstrand geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook voor een wandeling op het warme zand leent het strand zich uitstekend. Heeft u trek gekregen? In het dorp en aan de baai bevinden zich een aantal tavernes waar u plaats kunt nemen voor een lekkere maaltijd.

Het strand van Agios Stefanos (noordoosten)

Naast het strand Agios Stefanos in het noordwesten van Corfu, bevindt zich een gelijknamig kustplaatsje met een klein strand in het noordoosten van het eiland. De combinatie van een gemoedelijke, maar gezellige sfeer, de groene natuur en het blauwe water zorgen voor een uniek plaatje. Het strand is niet heel groot en is een samenstelling van zowel zand als kiezels. Als u wilt genieten van een Griekse maaltijd aan het strand, terwijl de zon langzaam ondergaat, dan bent u hier aan het juiste adres. Aan de kust zijn verschillende tavernes aanwezig en ook op het strand zelf kunt u aanschuiven.

Het strand van Kalami

Ten zuiden van het strand Agios Stefanos in het noordoosten van Corfu, bevindt zich het dorpje Kalami met een klein, gezellig kiezelstrand waar elke hoek bestaat uit een uniek beeld. Aan de rechterzijde van het strand steken de bootjes die in het water dobberen prachtig af bij de rij cipressen naast de zee. Bij de linkerzijde kijkt u uit op de kleurrijke huizen die verstopt liggen in het groene landschap op de heuvel en aan de overkant ziet u de bergen van Albanië. Dankzij het langzaam aflopende zand is het strand ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt. Na alle kleurrijke indrukken op het strand zijn er een aantal tavernes waar u kunt nagenieten van de dag.

Het strand van Barbati

Als we vanuit Kalami richting het zuiden gaan, komen we uit bij Barbati Beach waar de naam ‘de groene parel’ zeker tot zijn recht komt. Terwijl u op uw handdoek of strandbed geniet van de helderblauwe zee voor u, hoeft u maar naar achter te kijken voor een prachtig uitzicht op het groene landschap van Corfu. Waar u ook naar kijkt, u bent hier gegarandeerd van een fraai aanblik. Op het kiezelstrand bevinden zich naast de strandbedden die het zonnebaden veraangenamen, ook parasols voor de schaduwliefhebbers. Wilt u graag wat actiefs doen. Er zijn watersportfaciliteiten aanwezig en dankzij de lengte van het strand is een strandwandeling ook een aanrader. Om wat te eten na uw bezoek zijn in het dorp een aantal tavernes aanwezig.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten