Terug naar Epiros
Home > Epiros > Combinaties met Epiros

Combinaties met Epiros

Voor wie graag een combinatie met Epiros wil maken, zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een combinatie met de eilanden Lefkas of Corfu. De host(ess) kan u in samenwerking met I.T.S. assisteren bij het reserveren van de overtocht en het regelen van de transfers.

Épiros en Lefkas

Vanuit Parga duurt de tocht naar Lefkas ongeveer anderhalf uur per auto. Lefkas is betrekkelijk klein en indrukwekkend mooi. Dit groene eiland leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Lefkas heeft aan de westkust steile, grillige rotsklippen afgewisseld met fraaie zandstranden, terwijl aan de oostkust levendige havendorpen liggen met daartussen kiezelstranden met bomen tot aan de zee. Het binnenland van Lefkas is bergachtig. Een tocht naar de bergdorpen laat het Griekse leven van alledag zien. Lefkas is een eiland, maar tegelijkertijd ook een deel van het vasteland. Het is in het uiterste noorden door een smalle landtong verbonden met het vasteland. Staande aan de oostkust is te zien dat de Ionische Zee hier bezaaid is met eilandjes zover het oog reikt. Lefkas heeft eveneens faam verworven door de kleuren van de omringende zee, van turkoois tot diepblauw.

Meer over Lefkas Reserveringverzoek Épiros en Lefkas

Épiros en Corfú

De overtocht met de boot vanuit Igoumenítsa vergt circa twee uur. Daarna is er voldoende tijd om dit prachtige eiland te verkennen. Niet voor niets wordt Corfú de Groene Parel van de Ionische zee genoemd. De diverse kleurschakeringen van het groen zijn hier ontelbaar. Vooral het groen van de vele olijfbomen valt in het oog. Corfú-stad is een stad die sfeer uitademt. Flaneren, winkelen, eten en drinken, het kan er allemaal. Zoals bij alle Ionische eilanden is ook bij Corfú de oostkust lieflijk met kleine kiezelstranden en de westkust rijkelijk bedeeld met mooie zandstranden. Het noorden van het eiland wordt gedomineerd door de imposante berg de Pantokrátor. Deze torent hoog uit boven het landschap. De vele baaien aan de noordoostkant van het eiland zijn idyllisch en nodigen uit tot een bezoek.

Meer over Corfu Reserveringverzoek Épiros en Corfú

Épiros en Kefaloniá

Via het eiland Lefkas reist u middels een brug zo naar Kefaloniá. Met een oppervlakte van 781 km² is Kefaloniá niet alleen het grootste eiland van de Ionische eilanden, maar ook het meest bergachtige. Het grillig gevormde eiland wordt gedomineerd door het gebergte Áenos met een hoogste top van 1628 meter. Deze top is zelfs vanaf het vasteland van Griekenland te zien. Ook de rest van het eiland is bedekt met bergen en heuvels met hoogtes tot 1100 meter. Vlaktes zijn er maar weinig en bovendien klein van oppervlakte. Deze zijn voornamelijk te vinden langs de oost- en de westkust, zoals de valleien van Kranaiá, Lixóuri en Sámi. De tweehonderdvijftig kilometer lange kustlijn kent diepe inhammen en is vol met contrasten. Er zijn lange zandstranden, steile rotskliffen en indrukwekkende grotten.

Meer over Kefalonia Reserveringverzoek Épiros en Kefaloniá

Épiros en Itháki

Ook Itháki maakt deel uit van de Ionische archipel. Samen met Kefaloniá vormt het de prefectuur van Kehphallinia. Itháki is lang en smal van vorm en heeft een totale oppervlakte van 96 km². Het wordt bijna in tweeën gesneden door de diepe baai van Mólos aan de oostkant van het eiland. Een smalle strook land verbindt de twee delen van het eiland met elkaar. Zoals alle Ionische eilanden, is ook Itháki bergachtig. De hoogste berg op het eiland is de Níritos. Deze is 850 meter hoog. De kustlijn is steil en rotsig, afgewisseld met lieflijke stranden. Dit alles omzoomd door de heldere, turkooise zee.

Meer over Ithaki Reserveringverzoek Épiros en Itháki

Épiros en Paxos

Paxí is de verzamelnaam voor een aantal eilanden waaronder Paxos en Antípaxos. Ze beschikken over de meest prachtige baaien en stranden, die ook wel de Malediven van Griekenland worden genoemd. Bij het zien van de foto’s zal u dit niet verbazen waarom dit zo is. Van deze eilanden biedt alleen Páxos de mogelijkheid om te verblijven. Kom naar het eiland en laat u verrassen!

Meer over Paxos Reserveringverzoek Épiros en Paxos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten