Terug naar Ikaria
Home > Ikaria > Combinaties met Ikaria

Combinaties met Ikaria

Voor een vakantie naar Ikaria vliegt u eerst naar Athene en vervolgens met een binnenlandse vlucht door naar dit prachtige eiland. Dat maakt dat u alle eilanden en regio’s die via Athene worden aangeboden, kunt combineren met Ikaria. Maar ook Samos behoort tot de mogelijkheden.

Ikaria met Samos

Vanwege de ligging is het makkelijk om een combinatie met Samos te maken. De boot brengt u in nog geen anderhalf uur naar Samos. Wat minder woest dan Ikaria, maar zeker zo groen en een wandelparadijs bij uitstek. Verblijf in een van de lieflijke dorpen zoals Kokkari met een autovrij centrum en twee stranden binnen handbereik, of het gemoedelijke Agios Konstantinos. Dit langgerekte dorp heeft zijn authentieke karakter niet verloren. In de Nachtegaalvallei kunt u wandelen naar hartenlust en de dorpen op uw route zijn allemaal even mooi. Steeds is er een taverne om uw honger te stillen en uw dorst te lessen. De oude hoofdstad Karlovassi met de kerk boven op de heuvel is ook een aanrader om te bezoeken. In dit soort plaatsen wordt u vanzelf Griek met de Grieken.

Meer over Samos Reserveringverzoek Ikaria met Samos

Ikaria met Chios

Ook Chios is te combineren met Ikaria. Op Chios vindt u een geheel eigen karakter, zowel in de mensen als in het landschap. Uniek en nergens anders zo’n eiland als Chios. De geschiedenis van het eiland gaat ver terug en overblijfselen zijn nog duidelijk zichtbaar. De kostbare mastiek is een grote inkomstenbron voor de bewoners en ook nu vergt dit veel handwerk om het op de juiste manier te oogsten. Het eiland is in te delen in drie delen: het bergachtige noorden, het vlakke middenstuk de Kambos met als herinnering aan de Venezianen hun inmiddels veelvuldig gerenoveerde landhuizen, en het zuiden waar vooral de mastiekbomen staan en het domein was van de arbeiders.

Meer over Chios Reserveringverzoek Ikaria met Chios

Ikaria met een autorondreis over het vasteland

Wat te denken van een autorondreis langs de klassiekers van Griekenland. Voorafgaand aan uw verblijf op Ikaria vormt dit een mooie combinatie van uitersten; enerzijds de oude cultuur opsnuiven, om vervolgens te duiken in de woeste schoonheid van de natuur van Ikaria.

Lees meer over autorondreizen Reserveringverzoek Ikaria met een autorondreis over het vasteland

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten