Terug naar Ikaria
Home > Ikaria > Stranden van Ikaria

Faros-strand

Aan de zuidkust van het oostelijke puntje van Ikaria ligt het langgerekte strand van Faros. Het leent zich uitstekend voor een lange strandwandeling want u kunt hier tot een heel eind buiten het dorp lopen. Aan het strand bevinden zich verschillende tavernes en kafenia voor een hapje en een drankje. Hier verblijft u tussen de lokale bevolking die in het weekend hier graag komt vanuit Agios Kyrikos of de andere omliggende dorpen.

Kerame en Mikro Kerame-strand

Precies voor de deur bij Blue Sea Side Studio’s ligt het Kerame-strand. Een klein strand met een rotsplateau met helderblauw water. Ernaast ligt een ander strand dat men het Mikro Kerame-strand noemt. Beide stranden worden slechts zelden bezocht en als u er bent, zult u zich realiseren het voor u privé te hebben.

Therma-strand

Grenzend aan het gelijknamige dorp is dit zandstrand. Het wordt redelijk bezocht en er zijn ook bedjes te huur. Ook hier bevinden zich enkele warmwaterbronnen. Er is zelfs aan het einde van de baai een natuurlijke spa te bezoeken. Voor slechts enkele euro’s per persoon kunt u hier stomen in de hamam en badderen in het warme, radio-energieke water. Het strand ligt in een kom en daardoor beschermd tegen de wind. Aan het strand grenzen verschillende tavernes en kafenia. Een voetpad dat wordt aangegeven met groene verf, leidt naar de ruïnes van oud Therma en naar de bron met de naam Loumakia. Hier stroomt warm water de zee in en heeft men een soort van bad gevormd waar u kunt genieten van het warme water.

Lefkada warmwaterbronnen

De zuidkust is een aaneenschakeling van mooie, kleine stranden. De meeste vooral met kiezels, waardoor het water extra helder lijkt te zijn. 2 kilometer voorbij Agios Kyrikos, net voorbij de afslag naar het dorp Glaredos, bevinden zich de Lefkada bronnen. Het warme water komt hier aan de oppervlakte in verschillende bronnen, die worden omzoomd door keien. Het water bevat een hoge concentratie mineralen en worden beschouwd als een natuurlijk spa die goed is voor de huid. Om er te komen, moet u een stenig pad af naar beneden. Waterschoenen zijn aan te raden.

Kambos-strand

Aan de noordkust van Ikaria, ten oosten van Evdilos, is dit een van de mooie zandstranden. Langgerekt en kraakhelder water. Door de golven kan de branding hier wat feller zijn.

Nas-strand

Om het strand te bereiken, dient u de nodige treden af te dalen. Echter, als u beneden bent, zult u tevreden zijn over wat u ziet. Ongeveer 6 kilometer ten westen van Armenistis vindt u Nas. Het is gelegen aan de monding van de Chalares-rivier. De vallei is weelderig begroeid en er zijn tekenen van leven gevonden daterend uit de 6e eeuw voor Christus. De toenmalige bewoners bouwden hier een tempel ter ere van de godin Artemis, beschermheilige van de zeelui en van de jacht. De muren zijn nog zichtbaar.

Seychelles-strand

Dit is misschien wel het meest indrukwekkende strand van Ikaria. Het is gelegen in de buurt van het dorp Magganitis. Het strand bestaat uit zand en kiezels, omringd door rotspartijen. Ook als u geen strandliefhebber bent, is het de moeite waard om een blik de diepte in te werpen. Het water schittert u in de mooiste tinten blauw en groen tegemoet. Een pad vanaf de doorgaande weg leidt u naar het strand en vraagt om een wandeling van ruim een half uur, waarvan met name het laatste stuk steil naar beneden gaat. In de zomermaanden gaan er ook watertaxi’s vanuit Magganitis naar Seychelles.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Ikaria

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten