Terug naar Ithaki
Home > Ithaki > Combinaties met Ithaki

Combinaties met Ithaki

Voor wie het eiland Ithaki wil combineren met een andere bestemming van Ross Holidays, zijn er diverse mogelijkheden. Kefalonia ligt voor de hand als combinatiemogelijkheid, maar ook Lefkas en de Peloponnesos liggen binnen bereik. Transfers kunnen via onze agentschappen ter plaatse voor u worden geregeld en eventueel kan de host(ess) u assisteren bij het maken van de reservering voor de bootovertocht.

Ithaki en Kefalonia

Kefalonia is met een oppervlakte van 781 km², het grootste eiland van de Ionische Zee. De mooie natuur, de prachtige baaien en het heldere zeewater springen direct in het oog. De groene hellingen van de imposante bergen, grenzend aan de azuurblauwe zee met de verschillende schakeringen blauw, gescheiden door een strook witte kust zorgen voor de mooiste kleurenpaletten.

Meer over Kefalonia Reserveringverzoek Ithaki en Kefalonia

Ithaki en Lefkas

Lefkas is een betrekkelijk klein en indrukwekkend mooi eiland. Aan de westkust heeft het steile, grillige rotsklippen afgewisseld met fraaie zandstranden, terwijl aan de oostkust levendige havendorpen liggen met daartussen kiezelstranden en bomen tot aan de zee. Het binnenland wordt gekenmerkt door een groene natuur en bergdorpen met traditie. Lefkas is een eiland, maar tegelijkertijd ook een deel van het vasteland. Het is in het uiterste noorden door een smalle landtong verbonden met het vasteland. Daardoor is het heel gemakkelijk een dagje een uitstapje te maken naar het vasteland met bezienswaardigheden uit de oudheid zoals Dodoni of de stad Ioannina.

Meer over Lefkas Reserveringverzoek Ithaki en Lefkas

Ithaki en de Peloponnesos

Peloponnesos is de bakermat van Griekenland en heeft vele interessante opgravingen en ruïnesteden zoals Mycene, Olympia en Mistras. In het zuiden ligt het Taïgetos-gebergte met een adembenemend landschap dat zeer afwisselend is. In de provincie Messinia ligt de bijzondere streek Mani met karakteristieke torendorpen en Byzantijnse kerkjes. Een indrukwekkend schouwspel en de moeite van het doorkruisen. Een ander deel van de Peloponnesos heeft een heel andere sfeer. De bergen zijn minder woest en de stranden hebben een grote aantrekkingskracht. Imposante forten die hier nog deels aanwezig zijn, tonen een beeld van een rijk verleden.

Meer over de Peloponnesos Reserveringverzoek Ithaki en de Peloponnesos

Ithaki en Zakynthos

Ithaki is goed te combineren met een ander Ionisch eiland zoals Zakynthos. Het eiland staat bekend om het strand van Navagio met het oude scheepswrak maar het eiland heeft zoveel meer te bieden. Een ruige kustlijn, het groene binnenland, grotten en de mooie stranden met de azuurblauwe zee. Zakynthos wordt ook wel de Bloem van het Oosten genoemd en het kent meer dan 7.000 bloemen waardoor het hele eiland een kleurrijke uitstraling heeft. Zakynthos is tevens de thuishaven van de Caretta Caretta schildpadden. Besluit u Zakynthos te bezoeken? Dan mogen de wandelschoenen niet ontbreken in de koffer: op het eiland kunt u vele wandeltochten door de prachtige natuur maken.

Meer over Zakynthos Reserveringverzoek Ithaki en Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten