Home > Bestemmingen> Ithaki> Excursies Ithaki

Excursies op Ithaki

Bij aankomst op Ithaki krijgt u van de reisleiding een envelop met informatie en de excursiemogelijkheden. Deze zijn door ons agentschap met zorg samengesteld. We noemen alvast enkele mogelijkheden.

Homerus wandeling

Verdwaal in het oudste geschreven verhaal ter wereld samen met onze Nederlandse wandelgids Ester van Zuylen. De Odyssee van Homerus is samen met de Ilias het oudste geschreven verhaal ter wereld en het eiland Ithaki speelt een belangrijke hoofdrol in deze vertelling.

De dichter Homerus bewandelde 28 eeuwen geleden onze aarde. Hij bescheef Ithaki en de omzwervingen van de koning van Ithaki, Odysseus, in zijn beroemde gedichten. Het verhaal van de terug reis van Odysseus naar Ithaki na de oorlog in Troje spreekt tot de verbeelding. De Ilias en Odyssee zijn de oudste en belangrijkste werken van de Griekse literatuur.

Ester neemt u mee op een wandeling vanaf Stavros naar het archeologisch museum van Stavros waarin u verschillende belangrijke en prachtige voorwerpen zult aantreffen. Vervolgens wandelt u via het ezelspad dat helemaal doorloopt tot aan Exogi. Na een korte klim komt u aan bij de School van Homerus, een ruine die stamt uit de Myceense en Byzantijnse tijd. Ester zal u meer vertellen over het verhaal van Odysseus en over de school van Homerus. Voor uw ogen zal de ruine veranderen in een paleis en als u deze prachtige plek verlaat ziet u in uw ooghoek wellicht een glimp van Odysseus.

Een avond in Exogi

Exogi was vroeger een van de belangrijkste dorpen van het eiland, door de ligging hoog in de Bergen heeft u een prachtig uitzicht op de baai van Afales en de omliggende eilandjes. Nu is het een spookdorp met slechts 7 inwoners en een uitstekende taverne.

Deze avond excursie brengt u via het klooster van Kathara (fotostop) en het oude Anogi, waar wij stoppen om de kerk te bezichtigen, naar het prachtig gelegen Exogi. Het meest noordelijk gelegen dorpje van het eiland. Eerst maken we een stop bij de piramides. Vervolgens is er een tafel gereserveerd in de taverne in Exogi. Hier genieten we de heerlijkste Griekse hapjes en uiteraard geserveerd met een glas wijn of een glas Ouzo.

Deel met vrienden of reisgenoten