Terug naar Kea
Home > Kea > Combinaties met Kéa

Combinaties met Kéa

Omdat Kéa wordt aangevlogen via Athene zijn er tal van combinaties mogelijk. Eilandhoppen is hier de aangewezen term voor de onbegrensde mogelijkheden. We noemen er een aantal die het meest voor de hand liggen, maar als u een andere combinatie zou willen maken, is het voor ons geen probleem deze voor u uit te zoeken.

Kéa met Évia

Een bijzondere combinatie vanwege het ontbreken van groot toerisme op beide bestemmingen. Na een verblijf op Kéa is het vrij eenvoudig om naar Évia te gaan. Évia is middels een brug verbonden met het vasteland maar kan ook bereikt worden met de boot. Évia is het tweede grootste eiland van Griekenland en het zuiden en het noorden zijn geheel verschillend van elkaar. Het lieflijke zuiden en het robuuste noorden bieden mooie natuur en mogelijkheden voor wandelen te over. Historie en mythologie lieten hun stempel achter.

Meer over Evia Reserveringverzoek Kéa met Évia

Kéa met Andros/Tinos

Tevens onbekende Cycladen zijn de eilanden Andros en Tinos. Zowel voor het een als het andere geldt dat deze te combineren zijn met Kéa. De bootverbindingen tussen de verschillende Cycladen gaan veelal via de havens op het vasteland, maar nemen relatief weinig tijd in beslag. Het groene en rijk begroeide Andros vormt een mooie tegenhanger. In het gezellige Batsí is het goed toeven. Meer voorkeur voor een kleiner eiland? Ga dan de combinatie met Tinos aan. De hectiek van de stad als bedevaartsoord is een grote tegenstelling tot de rust van de rest van het eiland.

Meer over Tinos Reserveringverzoek Kéa met Andros/Tinos

Kéa met Athene en Nafplion

Wat is er interessanter van een combinatie van de stad met de rust erna om alle indrukken te verwerken. Een bezoek aan Athene is voor iedere Griekenlandliefhebber een interessante uitdaging. De Akropolis, het National Archeologisch Museum, het Olympisch Stadion, het Syntagmaplein, er is teveel om op te noemen. Misschien is Nafplion nog wel interessanter voor de cultuurliefhebber. Niet alleen de stad zelf heeft veel te bieden, maar denkt u ook aan de omgeving van de stad met Epidavros en Mycene.

Meer over de steden Athene en Nafplion Reserveringverzoek Kéa met Athene en Nafplion

Kéa met autorondreis vasteland

Rondtoeren over het vasteland van Griekenland biedt een kennismaking met het oude Griekenland. De bezienswaardigheden liggen zij aan zij op de route die wij voor u hebben uitgestippeld. In 8 dagen ziet u de belangrijkste in combinatie met een tocht door de fraaie natuur. De bakermat van Griekenland is een titel die deze regio met recht gekregen heeft.

Meer over autorondreizen Reserveringverzoek Kéa met autorondreis vasteland

Kéa met de Pelopónessos

Ook de Pelopónessos is goed te combineren met Kéa. Vanuit Mani en het Westelijk schiereiland in het zuiden zijn de bezienswaardigheden uit het verre verleden makkelijk te bereiken. Minder vermoeiend dan een autorondreis en toch bent u in de gelegenheid om indrukwekkende resten uit het verleden te bezoeken. Dit alles gecombineerd met een verblijf aan een van de fraaie stranden van het zuiden.

Meer over de Pelopónnesos Reserveringverzoek Kéa met de Pelopónessos

Kéa met Pílion

Een grotere tegenstelling qua natuur kunnen we haast niet bedenken. Pílion, het schiereiland dat grof gezegd halverwege Athene en Thessaloníki gelegen is, is een oase van groen. Volgens de Griekse mythologie verbleven de goden hier in de zomermaanden van weleer. En wij kunnen goed begrijpen waarom. De watervallen, de weelderige natuur in combinatie met de authentieke bergdorpen en gezellige kustplaatsen zijn de ideale ingrediënten voor een afwisselend verblijf.

Meer over Pílion Reserveringverzoek Kéa met Pílion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten