Excursies op Kefalonia

Kefaloniá, het kleurrijke eiland. Het eiland barst van de adembenemende natuur en biedt volop gezelligheid. Om uw verblijf op Kefaloniá nog aangenamer te maken, bieden wij in samenwerking met onze agent diverse excursies aan. Bij aankomst op Kefaloniá ontvangt u van de reisleiding een welkomstenvelop waarin u diverse excursies terug kunt vinden. Graag geven wij u alvast een greep uit het aanbod.

Ontdek Kefalonia

Onder begeleiding van onze lokale gids bezoekt u de hoogtepunten van het eiland en komt u meer te weten over het leven op Kefalonia. De dag begint met een bezoek aan de Drogarati-grot en het ondergrondse meer van Melissáni, u vaart met een klein bootje door de grot van dit geologische fenomeen. Er is vervolgens een zwemstop in het havenplaatje Agia Efimia, waar u vrije tijd heeft om te lunchen (de lunch is exclusief). Hierna maakt u de oversteek naar de westkant van het eiland en is er een fotostop boven Myrtos beach, het meest bekende strand van het eiland. U kunt genieten van de fantastische uitzichten als de bus door rijdt naar Fiskardo, de noordelijkste plaats van het eiland en een van de weinige plaatsen die de aardbeving van 1953 heeft overleefd. Wandel door de smalle straten, bezoek de winkeltjes aan de boulevard of geniet onder het genot van een hapje of drankje van het uitzicht over de haven.  

Ithaki tour

Breng een bezoek aan het buureiland Ithaki. Kom meer te weten over de historie en de mythologie van het eiland. Ithaki is het eiland van koning Odysseus en er is veel te vertellen over zijn rol in de Trojaanse oorlog en zijn lange reis terug naar het eiland. Een tour over dit eiland staat garant voor schitterende uitzichten en contrasten tussen de bergen en olijfgaarden, kleine beekjes en prachtige baaien. De eerste stop is in de hoofdstad Vathi. Hier kunt u koffie drinken aan het plein, winkelen of door de kleine straatjes wandelen. De hoofdstad van het eiland is een klein pittoresk dorpje dat amfitheatersgewijs rondom de haven is gebouwd. Hierna gaat u met de boot verder richting Kioni, in het noorden van het eiland. U kunt onderweg zwemmen in het heldere water langs de kust van Ithaki. In Kioni gaat u van boord, hier is er de mogelijkheid om het dorp te bekijken en te lunchen. Vervolgens gaat u met de bus verder en is er een stop in het dorp Stavros waar de lokale zoetigheid naar recept van Odysseus gemaakt wordt. Als u het dorp verlaat met de bus kijkt u uit over de Polis baai en heeft u een fantastisch uitzicht richting Kefalonia. U gaat terug naar de haven van Piso Aetos en vaart vervolgens terug naar Kefalonia.

Ithaki Cruise

Vanuit Agia Effimia of Poros
Een dag cruise waarbij u langs de kust van Ithaki vaart. De eerste stop is bij de hoofdstad van Ithaki, Vathi. U heeft hier de tijd om een bezoek te brengen aan het archeologisch museum, rond te wandelen in de smalle en sfeervolle straatjes of te genieten op één van de vele terrassen aan het plein. Hierna maakt de boot een zwemstop bij Gidaki, een strand dat enkel per boot te bereiken is. Het water is hier bijzonder mooi van kleur. Geniet van een verfrissende duik of droom weg op het verlaten strand.  Na de zwemstop vaart u langs de kust naar het schilderachtige Kioni, een gezellig plaatsje aan het water waar verschillende taverna’s en winkeltjes te vinden zijn.

Vanuit Sami
Een dag cruise waarbij u langs de kust van Ithaki vaart. De eerste stop is bij Filiatro, een strand dat enkel per boot te bereiken is. Het water is hier bijzonder mooi van kleur. Vervolgens vaart u door naar de hoofdstad van Ithaki, Vathi. U heeft hier de tijd om een bezoek te brengen aan het archeologisch museum, rond te wandelen in de smalle en sfeervolle straatjes of te genieten op één van de vele terrassen aan het plein. Vanuit Vathi gaat de cruise verder langs Lazarato Island in de baai van Vathi. Op de terugweg richting Sami wordt er nog een zwemstop gemaakt bij Gidaki beach, een prachtig baaitje met helder blauw water. Geniet van een verfrissende duik of droom weg op het verlaten strand. 

Koutsoupia Cruise vanuit Sami

Met deze cruise komt u op één van de mooiste stranden van het eiland. Koutsoupia is enkel te voet of per boot te bereiken. Het strand grenst aan een groen, bosrijk gebied. Het water is kraakhelder en mooi blauw van kleur. Op het strand is een kleine beach bar te vinden waar u iets te drinken/snacken kan vinden of voor een extra bijdrage van € 10 kunt u meedoen met de BBQ.

Zante Cruise uit Poros

Een cruise vanuit de haven in Poros naar buureiland Zakynthos. Bij Zakynthos brengt u eerst een bezoek aan de blauwe grotten. U heeft de mogelijkheid om te zwemmen in het mooie, heldere water. Vervolgens vaart de boot naar het meest bekende strand van het eiland: Navagio Beach, ook wel Shipwreck Beach genoemd. Hierna is er de mogelijkheid om te lunchen in het havenplaatsje Agios Nikolaos.

Sami Geopark fietstour

Een fietstocht die u langs een aantal bijzondere plaatsen in de omgeving van Sami brengt onder leiding van onze gids Lambros. U bezoekt onder andere het meer van Karavomilos, de grot van Zervati met helderblauw water en een aantal andere grotten die kenmerkend zijn voor deze regio. Fiets langs landelijke wegen langs olijfgaarden. De toer is 16 of 23 kilometer (vraag uw reisleiding voor meer informatie) en duurt 3 tot 3,5 uur.

Magic Sami old villages wandel tour

Onder leiding van onze wandelgids gaat u langs een aantal oude dorpen in de omgeving van Sami. Bezoek het dorp Poulata. In de schaduw gaat u vervolgens naar de ruïnes van Vlachata. Dit dorp werd door de aardbeving in 1953 verwoest. Hierna wandelen we via het oude dorp Livathinata naar het oude Poulata, een van de grotere dorpen in de omgeving voordat het na de grote aardbeving in 1953 werd verlaten. De kerk van het dorp bleef overeind en vormt een prachtig voorbeeld van de lokale architectuur.

Jeepsafari vanuit Argostoli of Skala

Een tour ver van de doorgaande wegen. De tour combineert natuur, geschiedenis, geologie en cultuur. Per 4x4 jeep, onder begeleiding van een locale gids, brengt u een bezoek aan het Áenos-gebergte. Naast schitterende uitzichten heeft u de mogelijkheid om de dieren die in dit gebied leven in hun natuurlijke omgeving te zien, met een beetje geluk ook de wilde paarden. Verder bezoekt u een dorp dat na de aardbeving van 1953 verlaten is en is overgenomen door de natuur.

Duiken vanuit Agia Effimia

Ontdek de levendige onderwaterwereld van Kefalonia. Griekse wateren worden beschouwd als de schoonste van de Middellandse Zee. Een duik in de Ionische Zee betekent helder zicht en een unieke ervaring. De wateren rond het eiland liggen vol met archeologische vindplaatsen, bijzondere flora en fauna en wrakken. Begeleiding door ervaren duikinstructeurs, ook geschikt voor niet gecertificeerde duikers.

Bekijk onze vakanties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten