Excursies op Kefalonia

Kefaloniá, het kleurrijke eiland. Het eiland barst van de adembenemende natuur en biedt volop gezelligheid. Om uw verblijf op Kefaloniá nog aangenamer te maken, bieden wij in samenwerking met onze agent diverse excursies aan. Bij aankomst op Kefaloniá ontvangt u van de reisleiding een welkomstenvelop waarin u diverse excursies terug kunt vinden. Graag geven wij u alvast een greep uit het aanbod.

Island Experience

De dag begint met een bezoek aan het ondergrondse meer van Melissáni, U vaart met een klein bootje door de grot van dit geologische fenomeen. Een deel van het plafond is ingestort en wanneer de zon door deze opening op het water schijnt ziet u de mooiste kleuren blauw en groen.

Vervolgens brengt de bus u naar Agia Efimia waar u aan boord stapt van een boot om de prachtige kust van Kefalonia te bekijken. Wij zullen ook stoppen voor een zwemstop. De boot vaart vervolgens door naar het pittoreske dorp Fiskardo in het noorden van Kefaloniá. Fiskardo is het enige dorp dat niet werd verwoest bij de aardbeving in 1953 en hierdoor dachten de mensen uit Fiskárdo, dat zij de uitverkorenen van God waren. Later bleek, dat er een grote luchtbel onder de grond zat, die de schokken had opgevangen. In Fiskárdo vindt u nog steeds de traditionele huizen van Kefaloniá. Het plaatsje heeft de status van “beschermd traditioneel dorp,” wat inhoudt, dat er zeer strenge regels worden toegepast voor de restauratie van de oude en de nieuwe huizen. Hier kunt u genieten van een heerlijke lunch (inbegrepen in de prijs). Na de lunch zetten we koers naar het dorpje Ássos. Dit is misschien wel het meest romantische dorp van Kefaloniá. Ássos ligt midden op een klein schiereiland, waar op de top een Venetiaans kasteel uit de 16e eeuw staat. Dit idyllische plekje was in de 15e eeuw jaren lang de hoofdstad van het noordelijke deel van Kefaloniá. In het autovrije dorp staan oude herenhuizen uit de Venetiaanse tijd en op het hoogste punt van het dorp, staat de kerk van Agios Geórgios uit 1871 met een mooie klokkentoren. In Ássos is er een stop voor een kopje koffie met cake(inbegrepen in de prijs). De dag eindigt met een fotostop boven Mýrthos beach, een van de mooiste en meest gefotografeerde stranden van Griekenland.

Ithaki Island tour

Ithaki is wereldberoemd door de legende van Odysseus, de held uit de verhalen van Homerus. Een tour over dit eiland staat garant voor schitterende uitzichten en contrasten tussen de bergen en olijfgaarden, kleine beekjes en prachtige baaien. Verken de bergdorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan enerzijds en anderzijds de mooie baaien en stranden vol met zeilboten en luxe jachten. Vathi, de hoofdstad van het eiland is een klein pittoresk dorpje dat amfitheatergewijs rondom de haven is gebouwd. Het bevat kleine gekleurde huisjes in een prachtige omgeving, met slingerende straatjes, steegjes en kleine koffiehuizen en is tevens bezaaid met leuke winkeltjes. Kioni is een populair plaatsje met een mooie baai in de vorm van een hoefijzer en heeft een levendig centrum met vele taverna’s, winkeltjes en bars. Stavros is een mooie plaats in het noorden van het eiland en heeft een kerk met buste van held Odysseus. Ook vind u hier een schitterend uitzicht over de baai van Polis.

Bekijk onze vakanties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten