Excursies op Kefalonia

Kefaloniá, het kleurrijke eiland. Het eiland barst van de adembenemende natuur en biedt volop gezelligheid. Om uw verblijf op Kefaloniá nog aangenamer te maken, bieden wij in samenwerking met onze agent diverse excursies aan. Bij aankomst op Kefaloniá ontvangt u van de reisleiding een welkomstenvelop waarin u diverse excursies terug kunt vinden. Graag geven wij u alvast een greep uit het aanbod.

Island Experience

Reis met ons mee naar de hoofdstad van het eiland, Argostoli. Slenter door de schitterende winkelstraat, strijk neer op het grote centrale plein, bezoek de groente en fruitmarkt aan de haven en wellicht vangt u zelfs een glimp op van de enorme schildpadden in de vissershaven.

Bewonder de vuurtoren en het waterfenomeen net buiten de hoofdstad waarna u zich zult vergapen aan de kleine traditionele dorpjes in de Livathos-streek alvorens wij een bezoek zullen brengen aan het dorpje Kastro. Hier vindt u schitterende uitzichten over Argostoli en zijn baai, de hoogste berg van het eiland, de Aenos en de zuidkust. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de kerk van Agios Andreas, het kasteel van St. George en een kleine galerie met imposante schilderijen, keramieken en foto’s. Ook is er tijd om op eigen gelegenheid een lunch te gebruiken in een traditionele kafenion en om door het dorpje met overblijfselen van kerken en huizen van voor de aardbeving te wandelen. Hierna volgt een bezoek aan de kerk van de beschermheilige van het eiland, Agios Gerasimos en de Robola wijnboerderij. Op de hoogste berg van het eiland, de Aenos, krijgt u de tijd om rond te wandelen en te genieten van de flora en fauna aldaar. Ook wordt een korte stop gemaakt boven het strand van Mirtos om u de kans te geven een spectaculaire foto van het mooiste strand van het eiland te maken. Tot slot bezoekt u de Melissani grot, dat garant staat voor een prachtig kleurenspektakel.

Noord tour

Het noorden van Kefalonia is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Vandaag krijgt u de kans om in het crystal heldere water van Myrtos beach te zwemmen, brengt u een bezoek aan het pittoreske dorpje Fiscardo en het idyllische Assos.

Fiskardo ligt in het noorden van het eiland en dit pittoreske dorpje is één van de weinige dorpen, die gespaard zijn gebleven tijdens de aardbeving. In Fiskardo vindt u nog steeds de traditionele huizen van Kefalonia. Het plaatsje heeft de status van “beschermd traditioneel dorp,” wat inhoudt, dat er zeer strenge regels worden toegepast voor de restauratie van de oude en de nieuwe huizen. Het plaatsje is ook ontdekt door de jetset, zo hebben regelmatig beroemdheden zoals Madonna, Tom Hanks, Steven Spielberg en Robert de Niro over de boulevard van Fiskardo geslenterd.

Assos is misschien wel het meest romantische dorpje van Kefaloniá. Als een Griek indruk wil maken op zijn partner, neemt hij haar meestal mee naar dit plaatsje, om daar uitgebreid te eten. Het plaatsje ligt midden op een schiereiland, waar op de top een Venetiaans kasteel uit de 16e eeuw staat. Dit idyllische plekje was in de 15e eeuw jaren lang de hoofdstad van het noordelijke deel van Kefaloniá. Ondanks de stroom toeristen heeft het dorp zijn eigen kleur weten te behouden. In het autovrije dorp staan oude ongerestaureerde herenhuizen uit de Venentiaanse tijd en op het hoogste punt van het dorp, staat de kerk van Agios Geórgios uit 1871 met een mooie klokkentoren.

Zuid tour

Wij nemen u mee naar het zuiden van Kefalonia en beginnen wij onze tour met de Myceense Tholos tombe in Tzannata dichtbij het stadje Poros. De tombe zelf wordt beschouwd als een koninklijk graf met een unieke uitstraling. Er wordt beweerd dat deze tombe de begraafplaats is van Odysseus.
Odysseus; De koning van het eiland Ithaki en bedenker van één van de bekendste listen uit de Trojaanse oorlog: Het paard van Troje.

Hierna vervolgt u uw reis richting het dorpje Skala waarbij u een bezoek brengt aan de overblijfselen van een 2e -eeuws Romeinse villa met een aantal prachtige mozaïekvloeren die redelijk goed bewaard zijn gebleven.
Vervolgens duikt u het stadje in en heeft u de tijd heeft om op eigen gelegenheid een lunch te nuttigen en het stadje te bezichtigen.
Tot slot brengt u een bezoek aan de beroemde kerk van Panagia Lagouvarda “Lady of the Snakes” in het dorpje Markopoulos waar u meer zult horen over het slangenmysterie en het verhaal achter de heilige slangen van Markopoulos.

Cosmopolitan Fiskardo

Reis met ons mee naar het noorden van het eiland, naar het plaatsje Fiskardo. Hier vindt u nog steeds de traditionele huizen van Kefalonia. Het plaatsje heeft de status van “beschermd traditioneel dorp,” waardoor het oude centrum bewaard is gebleven en veel charme uitstraalt. Het plaatsje is ook ontdekt door de jetset. Regelmatig moeten de vissersbootjes plaats maken voor grote jachten, die de haven binnen komen varen. Diverse beroemdheden zoals Madonna, Tom Hanks, Steven Spielberg, Tom Cruise, Robert de Niro en zelfs George Bush sr. hebben over de boulevard van Fiskárdo geslenterd.

Bezoek het dorp in de avond en loop rond in de smalle straten en langs de boetiekjes. Bekijk onder het genot van een cocktail de luxe jachten in de haven van dit prachtige kleurige vissersstadje.

Ithaki Tour

Itháki is wereldberoemd door de legende van Odysseus, de held uit de verhalen van Homerus. Een tour over dit eiland staat garant voor schitterende uitzichten en contrasten tussen de bergen en olijfgaarden, kleine beekjes en prachtige baaien. Verken de bergdorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan enerzijds en anderzijds de mooie baaien en stranden vol met zeilboten en luxe jachten. Vathi, de hoofdstad van het eiland is een klein pittoresk dorpje dat amfitheatergewijs rondom de haven is gebouwd. Het bevat kleine gekleurde huisjes in een prachtige omgeving, met slingerende straatjes, steegjes en kleine koffiehuizen en is tevens bezaaid met leuke winkeltjes.
Kioni is een populair plaatsje met een mooie baai in de vorm van een hoefijzer en heeft een levendig centrum met vele taverna’s, winkeltjes en bars. Stavros is een mooie plaats in het noorden van het eiland en heeft een kerk met buste van held Odysseus. Ook vind u hier een schitterend uitzicht over de baai van Polis.

Ithaki Cruise

Ga mee op cruise langs kleine vissersdorpjes, schitterende baaien en luister naar de mythische verhalen over Itháki en haar held uit de verhalen van Homerus, Odysseus. Itháki is een exclusief en betoverend eiland en op deze cruise kunt u lekker onderuitzakken en genieten van alle schoonheid die zij u te bieden heeft. U bezoekt de twee belangrijkste steden, Kioni en de hoofdstad Vathi, maar uiteraard bent u ook in de gelegenheid om een verfrissende duik te nemen in het kristalheldere, blauwe water.

* De uitvoering van de excursies vallen onder de verantwoording van de lokale agent Polyctor Tours. Noch Ross Holidays, noch de reisleiding voor Ross Holidays gasten ter plaatse kunnen derhalve verantwoordelijk worden gesteld voor de uitvoering van excursies.

Bekijk onze vakanties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord