Terug naar Kythira
Home > Kythira > Combinaties met Kythira

Combinaties met Kythira

Voor wie graag het eiland Kythira wil combineren met een andere bestemming van Ross Holidays, zijn er diverse mogelijkheden. Door de gunstige ligging en goede bootverbindingen met het eiland, leent Kythira zich hier uitstekend voor. U kunt namelijk na een verblijf op Kythira, de schoonheid ontdekken van de Peloponnesos, Kefalonia of Ithaki. Transfers kunnen via onze agentschappen ter plaatse voor u geregeld worden en eventueel kan de host(ess) u assisteren bij het maken van de reservering voor de bootovertocht. Hieronder willen wij alvast een tipje van de sluier oplichten.

Kýthira en de Peloponnesos rondom Gialova

Het “eiland van de Pelops”, de Peloponnesos, heeft eigenlijk alles en in het bijzonder de provincie Messinia. Messinia is het zuidelijkste deel van de Peloponnesos en kent een mild klimaat waar de zon vrijwel altijd schijnt. Kilometerslange zandstranden en rotsachtige kusten wisselen elkaar af en zorgen samen met het bergachtige achterland voor een prachtig landschap. In het westen ligt de Gialova een gemoedelijke badplaats, van waaruit het achterland makkelijk te verkennen is. Breng een bezoek aan de restanten van Olympia, een stadje waar de allereerste Olympische Spelen werden georganiseerd. Spot vogels in de lagune van Voidokilia en bezoek Methoni het vroegere handelscentrum van de Peloponnesos.

Meer over de Peloponnesos Reserveringverzoek Kýthira en de Peloponnesos rondom Gialova

Kýthira en de Peloponnesos rondom Stoupa

Pelopónnesos is de bakermat van Griekenland en perfect te combineren met een verblijf op Kýthira. Stoupa ligt in Mani, het middelste schiereiland van de Peloponnesos. Dit gebied is bijzonder en kan worden omschreven als groen, fris en schaduwrijk. In Mani zijn veel karakteristieke torendorpen en Byzantijnse kerkjes te vinden, sommige van wel duizend jaar oud. Een bezoek aan de Diros grotten, soms ook wel de meest bijzondere bezienswaardigheid van de Peloponnesos genoemd, mag niet ontbreken tijdens uw verblijf in Mani.

Meer over de Peloponnesos Reserveringverzoek Kýthira en de Peloponnesos rondom Stoupa

Kýthira en Kefaloniá

Kefaloniá is in tegenstelling tot Kýthira groot en imposant. Daarom een bijzondere combinatie. Het eiland Kefaloniá is met een oppervlakte van 781 km² het grootste eiland van de Ionische zee. Met name de mooie natuur, de prachtige baaien en het heldere zeewater springen hier in het oog. Hier kan men naar hartenlust toeren en mooie plekken ontdekken. Het eiland biedt schitterende uitzichten en is ontzettend fotogeniek. Het contrast tussen het groen van de berg Aenos en de azuurblauwe zee langs de witte kustlijn is spectaculair.

Meer over Kefaloniá Reserveringverzoek Kýthira en Kefaloniá

Kýthira en Itháki

Voor hen die een voorkeur hebben voor kleine eilanden is Itháki een perfecte combinatie met Kýthira. Twee eilanden met een heel eigen karakter, zonder grote bezoekersaantallen te ontvangen. Itháki ligt voor de oostkust van Kefaloniá en is een lieflijk eiland. Het groene landschap maakt het eiland zeer geliefd bij wandelaars. De tijd lijkt hier stil te staan en als bezoeker van dit eiland kan men niets anders doen dan zich overgeven aan de sfeer die het eiland uitademt. Slechts 96 km2 groot maar toch zo uniek. Iedere vierkante kilometer is om verliefd op te worden. Zoveel dorpen als Kýthira kent, zo weinig zijn er op Itháki te vinden.

Meer over Itháki Reserveringverzoek Kýthira en Itháki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten