Excursies op Kythira

Het eiland Kythira heeft veel verrassingen in petto voor de bezoeker. Het openbaar vervoer ontbreekt geheel en een vervoermiddel is dan ook aan te raden. In het informatieboek staan diverse bezienswaardigheden vermeld. Echter is het ook mogelijk om in samenwerking met ons agentschap ter plaatse Kithira Travel een leuke tocht te maken. In de welkomstenvelop treft u enkele mogelijkheden. Onderstaand alvast een beschrijving van een van de excursies in het aanbod.

Proef de traditie en cultuur van Kythira

Onder het mom van proef de traditie en cultuur van Kythira, maakt u gedurende deze excursie kennis met een aantal traditionele aspecten van Kythira. Deze tocht wordt begeleid door een Engelstalige gids die uitgebreid zal vertellen over de verschillende bezienswaardigheden. Het merendeel van deze dag zal exclusief voor de gasten van Ross Holidays opengesteld zal zijn.

De tocht begint met een bezoek aan het idyllisch gelegen Elessa-klooster in de buurt van Livadi. Natuurlijk kent ook dit klooster haar eigen verhaal, dat u door de gids met plezier verteld zal worden. Tevens is er een prachtig uitzicht over het eiland vanaf hier.

Ook het oudste kerkje van Kythira opent speciaal voor deze excursie zijn deuren. Het is bijzonder door zijn architectuur en er zijn prachtige fresco’s te bezichtigen. De aanblik zal u zeker verrassen.

Daarna staat een bezoek aan een van de oudste familiebedrijven op het eiland op het programma. Het is een keramiekwerkplaats en is gespecialiseerd in traditioneel handwerk.

Vervolgens door naar Chora waar rond gekeken wordt bij de Venetiaanse burcht. Een wandeltocht laat u afdalen naar Chora en door de kleine straatjes komt u terug bij de bus.

Kythira kent zijn eigen wijn. U bezoekt een befaamd wijnhuis met proeverij. Uiteraard is er een rondleiding en vertelt men over hoe deze smakelijke wijnen tot stand komen. Tevens staat er een proeverij op het programma. De bus brengt u naar Livadi waar de avond afgesloten wordt met een diner.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord