Terug naar Kythnos
Home > Kythnos > Combinaties met Kythnos

Combinaties met Kythnos

Vanwege de goede bootverbindingen tussen de Cycladen onderling en met het vasteland van Griekenland, lenen deze eilanden zich perfect om combinaties te maken. Het eilandhoppen lijkt hier te zijn uitgevonden. Onderstaand tonen we enkele mogelijkheden voor u. Vraag ons team gerust voor meerdere combinaties.

Kythnos met Syros

Na een week genoten te hebben van de eenvoud van Kythnos, is het een mooie overstap naar Syros waar niet alleen de stranden aantrekkelijk zijn, maar waar ook de cultuur een grote rol speelt in de dagelijks te ondernemen tochten. Ermoupolis vormt samen met Ano Syros één groot openluchtmuseum waar u ogen te kort zult komen. Laat u verrassen door de hectiek van dit middelpunt van de Cycladen.

Meer over Syros Reserveringverzoek Kythnos met Syros

Kythnos met Évia

Évia is het op een na grootste eiland van Griekenland en toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Communiceren gaat veelal met handen en voeten, omdat Engels niet overal gesproken wordt. Het wegennet is beperkt en hierdoor is Évia nog echt een ontdekkingstocht waard. De natuur is er schitterend en kloven en stranden zijn er volop. Op enkele plekken is de aanwezigheid van de oude Grieken nog zichtbaar. Wij hebben gekozen voor het uiterste noorden rondom Péfki en rondom Kárystos. Évia is een eiland maar met een brug verbonden met het vasteland. Liever met de boot, dan kan dat ook.

Meer over Evia Reserveringverzoek Kythnos met Évia

Kythnos met Andros/Tinos

Tevens onbekende Cycladen zijn de eilanden Andros en Tinos. Zowel voor het een als het andere geldt dat deze te combineren zijn met Kythnos. De bootverbindingen tussen de verschillende Cycladen gaan veelal via de havens op het vasteland, maar nemen relatief weinig tijd in beslag. Het groene en rijk begroeide Andros vormt een mooie tegenhanger. In het gezellige Batsí is het goed toeven. Meer voorkeur voor een kleiner eiland? Ga dan de combinatie met Tinos aan. De hectiek van de stad als bedevaartsoord is een grote tegenstelling tot de rust van de rest van het eiland.

Meer over Tinos Reserveringverzoek Kythnos met Andros/Tinos

Kythnos met Athene en Nafplion

Wat is er interessanter van een combinatie van de stad met de rust erna om alle indrukken te verwerken. Een bezoek aan Athene is voor iedere Griekenlandliefhebber een interessante uitdaging. De Akropolis, het National Archeologisch Museum, het Olympisch Stadion, het Syntagmaplein, er is teveel om op te noemen. Misschien is Nafplion nog wel interessanter voor de cultuurliefhebber. Niet alleen de stad zelf heeft veel te bieden, maar denkt u ook aan de omgeving van de stad met Epidavros en Mycene.

Meer over de steden Athene en Nafplion Reserveringverzoek Kythnos met Athene en Nafplion

Kythnos met autorondreis vasteland

Rondtoeren over het vasteland van Griekenland biedt een kennismaking met het oude Griekenland. De bezienswaardigheden liggen zij aan zij op de route die wij voor u hebben uitgestippeld. In 8 dagen ziet u de belangrijkste in combinatie met een tocht door de fraaie natuur. De bakermat van Griekenland is een titel die deze regio met recht gekregen heeft.

Meer over autorondreizen Reserveringverzoek Kythnos met autorondreis vasteland

Kythnos met de Pelopónessos/Argolis

Men zou kunnen zeggen dat een perfecte combinatie wordt gevormd door een vakantie die cultureel wat te bieden heeft, aangevuld met een dosis strand. Maak dan de combinatie van Argolís met de vele culturele bezienswaardigheden uit de oudheid met een van de Cycladen waar de eilandsfeer de boventoon voert. Geniet van de uitgestrekte stranden en de gemoedelijkheid die op deze eilanden de scepter zwaait.

Meer over de Pelopónnesos Reserveringverzoek Kythnos met de Pelopónessos/Argolis

Kythnos met Pílion

Pilion is het land van de centauren en naar men zegt het zomerverblijf van de twaalf goden. En wij kunnen het ons goed voorstellen dat zij hier hun zomer wilden doorbrengen. De hellingen zijn rijkelijk begroeid en watervallen klateren ook in de zomer nog veelvuldig van de hellingen af. Pilion is een unieke combinatie van bergen en zee. De karakteristieke bergdorpen laten een oude rijkdom zien. De statige archontiká getuigen hiervan.

Meer over Pílion Reserveringverzoek Kythnos met Pílion

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten