Onze Lefkas specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Terug naar Lefkas
Home > Lefkas > Autorondreizen vanaf Lefkas

Autorondreizen vanaf Lefkas

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Wanneer u reist vanuit Lefkas heeft Ross Holidays twee bijzondere autorondreizen voor u samengesteld, waarbij u het vasteland ontdekt of het Zagória gebied diep induikt. Meer informatie over deze Fly Drive reizen vindt u onderaan deze pagina. Mocht u speciale voorkeuren hebben, dan is het mogelijk om de reis hierop af te stemmen.

Autorondreis Zagoria vanaf Lefkas

Bij een bezoek aan Corfu, Lefkas of Epiros is het een uitstekende mogelijkheid om het vasteland van Griekenland te gaan ontdekken. Daarom hebben we in samenwerking met ons agentschap Hermes Travel Services een autorondreis voor u samengesteld. In een week maakt u een rondreis langs de meest interessante plaatsen van de provincie Epiros. De bergen en de Zagoria bieden u steeds geweldige indrukken. Wij reserveren voor u hotels op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Dag 1Preveza - Igoumenitsa - Ioannina - Zagoria

155 kilometer.

Al korte tijd na de start van uw Fly Drive komt u bij de ruïnes van Nikopolis, de stad der overwinning. Hier bevinden zich onder andere het Odeon-theater, een oude watertoren en zes grote basilieken met unieke mozaïeken. Daarnaast is er een museum. Het Nekrománteion dat tevens op de route ligt kan bezocht worden. Daarna rijden we door naar Ioannina, de hoofdstad van Epiros. Niet ver van hier is een beroemd orakel uit de oudheid, het Orakel van Dodoni. De Romeinen hebben er later een theater van gemaakt. In het museum van Ioannina liggen plaatjes met vragen die mensen aan de orakelpriesteressen stelden. In Ioánnina zijn vele overblijfselen te zien van de Turkse overheersing, maar deze staan later op het programma. Van hier reist u naar een van de dorpen in Zagoria waar u overnacht.
155 kilometer.

Dag 2Omgeving van Zagoria

In de dichtbij gelegen plaats Tsepelovo staat het 1000 jaar oude klooster Rogovou. Er zijn meer dan veertig Zagoria-dorpen. Hun gemeenschappelijke kenmerk is dat de muren en daken van de huizen gemaakt zijn van platte stenen, het zogenaamde gneis. De grauwe, grijze kleur van het gneis geeft de huizen wat karakteristieks. Vanuit een ander nabijgelegen Zagoria-dorp, Oxia, heeft u een mooi uitzicht op de Viros-kloof. Voor de ervarene kan de kloof zelfs bewandeld worden tot aan de bronnen van de Voidomatis-rivier. Overnachting in een van de Zagoria dorpen.

Dag 3Zagoria - Papingo

35 kilometer.

Vandaag brengt de Fly Drive u in de richting van Papingo. Dit dorp bestaat uit Mikro en Megalo Papingo. Deze dorpen zijn een goed startpunt voor een bergwandeling naar Astraka, de top van het Gamíla-gebergte. Het is ook mogelijk van hieruit naar het Drakenmeer of Drakolimni te klimmen. Voor deze tochten is vooraf een gedegen uitleg nodig. In elk geval aanschouwt u hier een van de mooiste landschappen van Epiros. U overnacht in Papingo.
35 kilometer.

Dag 4Papingo en omgeving

Alle dorpen in deze omgeving zijn een bezoekje waard. Zo heeft Konítsa een boeiend volkskunstmuseum en de natuur is spectaculair. Zo is in deze buurt het imposante ravijn waar de Aóos door stroomt. De kerk Agía Pelagía heeft een adembenemend uitzicht over de Aóos-rivier en de omliggende bergen. Een wandeling door de dorpen laat u kennis maken met vervlogen tijden. Overnachting in Pápingo.

Dag 5Papingo - Ioannina - Perama grot - Metsovo

118 kilometer.

Na uw verblijf in Papingo neemt u de weg terug naar Ioannina. U komt dan langs de Perama-grot. Na uw bezoek aan deze grot gaat de tocht verder naar Ioannina met het Pamvotis-meer. Op het eiland in dit meer zou de wrede Ali Pasja vermoord zijn. Niet door wraakgierige vrienden en verwanten van zijn slachtoffers, maar door zijn eigen superieuren. Zijn graf is in een moskee in de stad. Vreedzamer zijn de zes Byzantijnse kloosters op het eiland in het meer. In de stad torent een moskee boven alles uit. Het is nu een museum. Ten tijde van Ali Pasja, omstreeks 1800, werden opstandige Grieken in de kelders van dit heiligdom gevangen gehouden, gemarteld en vermoord. Vervolgens rijdt u naar het dorp Metsovo, waar u op dag vijf van uw Fly Drive overnacht.
118 kilometer.

Dag 6Metsovo, Meteora kloosters en omgeving

Het dorp Metsovo kent een Alpine-architectuur. De omgeving is een waar wandelparadijs met hoge bergen en dichte bossen. Omdat u in deze omgeving twee dagen bent, raden wij u aan om de Meteora-kloosters bij Kalambaka te bezoeken. Deze kloosters liggen boven op steile rotsen. Die rotsen zelf zijn al een curieus natuurverschijnsel. U overnacht in Metsovo.

Dag 7Metsovo - Lefkas of Parga

200 kilometer.

Tenslotte rijdt u vanuit Métsovo naar Lefkas of Parga. Het eiland Lefkas of de stad Parga is de laatste bestemming van uw Fly Drive Zagoria. Het is goed toeven in deze gezellige badplaatsen en een bezoek aan een van de vele mooie stranden zal een welkome verfrissing bieden. Uw overnachting is in de stad van Parga of Lefkas.
200 kilometer.

Dag 8Transfer

Vanuit Parga rijdt u naar de door u gereserveerde woning in Corfu, Lefkas of Epiros voor een verlengingsweek of naar de luchthaven om terug te vliegen naar Nederland.

Autorondreis20 apr t/m 14 jul15 jul t/m 31 aug1 sep t/m 26 okt
Standaard€ 719,-€ 764,-€ 719,-
Premium€ 894,-€ 939,-€ 894,-

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Citroen C1 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken; B categorie (Hyundai I 10 of soortgelijk) voor € 21 (ls) en € 28,- (hs) totaal per week, of in een C categorie (Nissan Micra of soortgelijk) voor € 49 (ls) en € 77 (hs) totaal per week. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Per boeking worden € 30,- boekingskosten in rekening gebracht.
• Prijzen zijn per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamer inclusief ontbijt.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Voor voorwaarden auto zie prijzen autohuur Lefkas.
• Verlenging in een van de vakantiewoningen uit ons aanbod is mogelijk. Prijzen op aanvraag.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord