Excursies op Lesbos

Dat Lesbos een veelzijdig en interessant eiland is, is inmiddels wel duidelijk. Om uw verblijf nog boeiender te maken, biedt onze agent Com Travel een aantal te maken tochten aan. In de welkomstenvelop die u van de reisleiding ontvangt bij aankomst, vindt u verschillende mogelijkheden. Onderstaand alvast een greep hieruit.

Wandel met ons mee

Tijdens een unieke wandeling van ongeveer 6,5 km komt u door een prachtige omgeving. Vanaf het startpunt wandelen we door olijfboomgaarden naar het traditionele bergdorp Lafiona. Hier krijgt u de mogelijkheid om in een kafenion te genieten van een kop koffie met uitzicht op Petra en Molivos. We gaan het dorpje verkennen en daarna bezoeken we kerkjes en een aantal traditionele huisjes. We zullen de wandeling aan de andere kant van de berg voortzetten, waarna we terugkeren naar het startpunt. De route is zo gemaakt, dat u kunt genieten van zowel berg- als zeezicht.

Griekse dansles

Maak kennis met een belangrijk onderdeel van de Griekse cultuur en neem deel aan een dansles voorafgaand aan de Griekse avond! Yiannis, de leraar, haalt u op en brengt u naar de locatie. Dit is een unieke kans om de traditionele Griekse dansen te leren en tegelijkertijd op te gaan in de Griekse cultuur.

De Griekse avond zal later op de avond plaatsvinden met live muziek, waar u dan helemaal klaar voor bent!

Boottochten

Tijdens uw vakantie kunt u deelnemen aan diverse georganiseerde boottochten.

Boottochten met een glazen bodem en mogelijkheden om te snorkelen
Er kan gekozen worden uit verschillende soorten tochten, zoals een tocht met barbecue op het eiland van Saint George, een minicruise of een tocht bij zonsondergang naar het eiland van Saint George en een dagtocht naar Skala Sikaminias. U kunt ook meerdere tochten kiezen, deze worden namelijk op verschillende dagen uitgevoerd. Op aanvraag is het ook mogelijk om een privéboottocht te maken!

Boottochten met de Mercury Express
Ook hierbij zijn er verschillende opties waar u uit kunt kiezen die op verschillende dagen worden georganiseerd. Zo is er een boottocht naar Korakaki & Kagia met een barbecue aan boord, een dagtocht naar Skala Sikaminia, een cruise onder de sterrenhemel en een boottocht om te zwemmen en te snorkelen.

Uniek Lesbos

Als eerst gaan we van Molivos naar Skalochori. We zullen bij een natuurlijk meer met schildpadden stoppen en daarna doorlopen naar het dorp. Hier brengen we een bezoek aan de vrouwen-coöperatie in Skalochori en een originele honingfabriek. Bij een van de traditionele kafenia houden we een korte koffiepauze. Als iedereen weer zo ver is, gaan we verder met de bus richting het klooster van Limonos. Dit klooster is van groot belang geweest voor religieuze, nationale, intellectuele en sociale activiteiten, met name tijdens de Turkse bezetting. Hierna gaan we verder om de flamingo’s te bewonderen! Er is genoeg tijd voor foto's en als iedereen tevreden is, is het tijd om door te gaan naar Agia Paraskevi en het museum van de industriële olijfolie productie. We sluiten de tocht af met een gezamenlijke lunch in Skala Kalloni!

Rondrit over het eiland

Tijdens uw vakantie kunt u deelnemen aan verschillende rondritten om het eiland beter te leren kennen.

Westen van Lesbos
Ga op verkenning in het westen van Lesbos met een Nederlandstalige gids. Laat u verrassen door de mooie uitzichten, traditionele dorpen, geschiedenis en de vele fascinerende verhalen. Naast de bezoeken aan de musea, dorpjes en kloosters is er vrije tijd om te zwemmen of te genieten van een lekkere maaltijd.

Zuiden van Lesbos
De gids, die hier al jarenlang woont, neemt u mee naar de hoogtepunten en vertelt u graag over de charme van Lesbos. Het zuiden heeft een prachtig bergachtig landschap en knusse dorpjes waar we zullen stoppen voor een kop koffie. Daarna vervolgen we de tocht naar verschillende dorpen van het eiland en naar de ouzo fabriek Varvagianni in Plomari. Rond lunchtijd is er weer een stop waar u kunt genieten van een frisse duik en een heerlijk Griekse maaltijd. Deze tocht is een unieke kans om dit gedeelte van Lesbos te leren kennen en natuurlijk de ouzo te proeven waar het eiland zo om bekend staat!

Van Agia Paraskevi naar Agiassos!
Ontdek de bijzondere dorpen Molivos, Petra en Kalloni en bewonder de flamingo’s in de zoutvelden. We brengen een bezoek aan het museum van de olijfolie-industrie en na een korte koffiestop gaan we door via Agladeri en Megali Limni naar Agiassos. Hier is vrije tijd om het dorp te verkennen en te lunchen. Na de lunch gaan we richting de Golf van Geras en de thermale baden waar u een bad kunt nemen of kunt relaxen op het terras met uitzicht over de golf.

Deel met vrienden of reisgenoten