Terug naar Limnos
Home > Limnos > De stranden van Limnos

De stranden van Limnos

De meeste populaire stranden van Limnos zijn gelegen in het westen.

Aan de oostkust liggen de stranden met minder faciliteiten. Tevens zijn hier goede omstandigheden voor het beoefenen van watersporten als windsurfen en kiten. De stranden van het eiland kenmerken zich door het goudgele zand en de kristalheldere water. We maken een ronde langs de mooiste stranden langs de kust van Limnos.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Plati

Op enkele kilometers ten zuiden van Myrina ligt het strand van Plati, bij het gelijknamige dorp. Het fijne zandstrand strekt zich uit over 700 meter en het heldere water loopt langzaam af in zee. Enkele bomen langs de kust zorgen tijdens de warme zomerdagen voor natuurlijke schaduw. Daarnaast zijn er ook parasols, strandbedden te huur en watersportmogelijkheden. Bij het strand zijn diverse bars en tavernes waar men heerlijk kan vertoeven.

Het strand van Myrina

Aan de kust van de hoofdstad Myrina ligt het gelijknamige strand. Het mooie zandstrand wordt omzoomd door populieren en platanen, die tevens zorgen voor een natuurlijke schaduw. Aan het einde van het strand vindt men de gemoedelijke vissershaven waaraan diverse tavernes en restaurants liggen waar men op een terras aan het water kan genieten van heerlijke Griekse gerechten.

Het strand van Richa Nera

Het strand van Richa Nera bevindt zich in een baai in Myrina. Richa Nera betekent ondiep water, het water loopt hier langzaam af in zee. Het is een populair strand voor jong en oud. Er worden diverse watersportmogelijkheden aangeboden en er is een strandbar.

Het strand van Avlonas

Een van de stranden op loopafstand van Myrina is het strand van Avlonas, dat bekend staat om het kristalheldere water. Het ongerepte strand bestaat uit fijn zand waar een plek is ingericht om verschillende strandsporten uit te oefenen.

Het strand van Agios Ioannis

Bij het traditionele dorp Kaspakas, even ten noorden van Myrina is het strand van Agios Ioannis. Het langgerekte strand bestaat uit zand en wordt omgeven door vulkanische rotsen. Op het strand is een taverne waar men terecht kan voor dagelijks vers gevangen vis.

Het strand van Gomati

Aan de noordkust van het eiland ligt het strand van Gomati. Via een onverharde weg van circa 10 minuten bereikt men dit strand. Het ligt aan een helderblauwe baai en wordt omgeven door de langste zandduinen van Griekenland. Op het langgerekte strand is het zelden vol met mensen, men kan hier in alle rust ontspannen. Het fijne zand maakt het ideaal voor gezinnen met kinderen en er zijn faciliteiten als parasols en strandbedden en er is een strandbar aanwezig.

Het strand van Keros

Het strand van Keros is gelegen aan de oostkust van het eiland op enkele kilometers van het dorp Kalliopi. Het turkooisgekleurde water en het witte zand geven het een paradijselijke sfeer. Door de gunstige wind is het een ideale plek voor de watersportliefhebber.

Het strand van Kokkina

De omgeving van het strand van Kokkina is vrij onbekend, waardoor het niet uniek is het strand volledig voor uzelf te hebben. Het strand ligt in het zuiden van het eiland vlakbij het ecologische park Fakos. De circa 7 kilometer lange, onverharde weg naar het strand is wellicht niet het meest eenvoudig, maar zeker de moeite waard. De naam Kokkina betekent rood, wat de kleur van het zand verklaart. In combinatie met de turkooisgekleurde zee en het rotsachtige landschap wordt men getrakteerd op een adembenemend plaatje.

Het strand van Thanos

Het langgerekte strand van Thanos ligt enkele kilometers ten zuiden van Myrina. Omlijst door vreemd gevormde vulkanische rotsen ligt dit mooie zandstrand aan een kristalheldere baai. Op dit deel georganiseerde strand staan parasols en strandbedden. Er heerst een gezellige sfeer en is daardoor een ideale plek om tot rust te komen.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten